Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: Η Αιτωλοακαρνανία να ενταχθεί άμεσα στο δίκτυο Φυσικού Αερίου

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας κ΄ Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου με την οποία ζητάει να ενταχθεί η Αιτωλοακαρνανία και συνολικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο δίκτυο του Φυσικού Αερίου, αφού κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για αναπτυξιακούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους....


    Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο Φυσικού Αερίου βρίσκεται η Αιτωλοακαρνανία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα να καταγράφεται έντονο ενεργειακό έλλειμμα στην περιοχή με αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στην ποιότητα ζωής των πολιτών, αφού σήμερα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ακριβότερες και μη φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. 
      Αδιαμφισβήτητα η μη έλευση του φυσικού αερίου στον Νομό Αιτ/νίας  εντείνει την αναπτυξιακή υστέρηση της περιοχής, διευρύνει τις ήδη υπάρχουσες ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες, δυσχεραίνει την προοπτική οικονομικής σύγκλισης και επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή.
     Έτσι, για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι της Αιτ/νίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού αποκλείονται από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικού αερίου, όπως είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, η συνεχής και εύχρηστη παροχή, το περιορισμένο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού και η ασφάλεια στη χρήση.
    Η διεύρυνση της χρήση Φυσικού Αερίου συμβάλλει επίσης στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένες ειδικότητες, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από το πετρέλαιο.
    Στο πλαίσιο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη της επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η επέκταση του Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα είναι βιώσιμη τόσο από οικονομική όσο και από τεχνική πλευρά σύμφωνα με την επιστημονική τεκμηρίωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας.
Οι πολίτες δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά στην καθημερινότητα τους το τίμημα αυτής της υστέρησης.
  Η παροχή Φυσικού Αερίου στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τόσο του Νομού Αιτ/νίας όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα δώσει αναπτυξιακή πνοή και θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση ενός βιώσιμου Παραγωγικού Μοντέλου που θα εγγυάται την οικονομική και κοινωνική προοπτική της περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο