Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοδικείο Αγρινίου: Απόφαση αναστολής διακοπής ρεύματος από ΔΕΗ

     
    Η πρώτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου σε μια περίπτωση κατάφορης αδικίας προς φορολογούμενο από το γνωστό φόρο-χαράτσι μέσω ΔΕΗ φαίνεται πως δείχνει το δρόμο που πρέπει αν ακολουθήσουν ανάλογες -και όχι μόνο-περιπτώσεις. Παράλληλα όμως δείχνει και τι μεγέθους λάθη έχουν γίνει από τις υπηρεσίες μέχρι να φτάσει η λυπητερή στον πολίτη....


      Συγκεκριμένα χτες Τετάρτη βγήκε η πρώτη προσωρινή απόφαση αναστολή εκτέλεσης για διακοπή ρεύματος σε πολίτη που κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα. 
     Αυτό έγινε με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Λεωνίδα Υφαντή, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, που μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε βιοτεχνία επεξεργασίας ελαιών και παραγωγής λαδιού, από την περιοχή μας. 
    Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο νόμος προστατεύει αυτή την κατηγορία δραστηριοτήτων και την εξαιρεί από το χαράτσι που ισχύει για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.
       Η απόφαση όπως προαναφέραμε δείχνει το δρόμο σίγουρα για όλες τις περιπτώσεις αδικιών (από τον υπολογισμό τετραγωνικών μέχρι περιπτώσεις εξαιρέσεων που δεν λήφθησαν υπόψιν) αλλά προδιαθέτει και για τις περιπτώσεις που πολίτης θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για τη διακοπή ρεύματος σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής. 
      Σε κάθε περίπτωση πάντως δείχνει πόσο σπασμωδικά κινήθηκε το κράτος για να μαζέψει χρήματα μέσα σε πανικό, χωρίς να έχει ενημερώσει τις υπηρεσίες του ούτε για τις εξαιρέσεις από το νόμο!
Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο