Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: Να τοποθετηθούν άμεσα οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στα Δασαρχεία της Αιτ/νίας

    Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με την οποία ζητάει να τοποθετηθούν άμεσα στα Δασαρχεία του Νομού Αιτ/νίας οι επιτυχόντες – διορισθέντες Δασοπόνοι και Γεωτεχνικοί - Δασολόγοι της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2009, αφού η έλλειψη προσωπικού στις συγκεκριμένες υπηρεσίες δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους.....


    Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό στη Διεύθυνση Δασών και στα Δασαρχεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα το έργο των εν λόγων υπηρεσιών να  δυσχεραίνεται εξαιρετικά και να παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση πολιτών και όχι μόνο.
       Αναλυτικότερα, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό καθυστερεί η έκδοση πράξεων χαρακτηρισμού τόσο  μεμονωμένων αιτήσεων πολιτών όσο και των πράξεων που αφορούν μεγάλα και σημαντικά έργα τοπικής και εθνικής σημασίας, όπως είναι οι απαλλοτριώσεις του Δυτικού Οδικού Άξονα «Ιόνια Οδός», της οδικής σύνδεσης «Αμβρακίας-Ακτίου», της βελτίωσης οδού «Κουβαράς – Φυτείες- Κατούνα – Μύτικα», η απαλλοτρίωση του Φράγματος των Αχυρών καθώς και πολλά άλλα έργα. 
     Επίσης η Κρατική Εκμετάλλευση Δασών (ΚΕΔ) των Δασαρχείων Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των παραδασόβιων οικισμών και οι συνεταιρισμοί.
       Συγκεκριμένα, παρότι οι είκοσι πέντε (25) οργανικές θέσεις των Δασοπόνων είναι ελάχιστες για ένα Νομό όπως η Αιτωλοακαρνανία με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες και δασικό πλούτο, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο αφού σε αυτές υπηρετούν μόνο δώδεκα (12) άτομα. Αντίστοιχα ελάχιστες για τις ανάγκες του Νομού είναι οι δεκαοκτώ (18) οργανικές θέσεις των Δασολόγων που προβλέπονται. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω της αυξημένης τάσης συνταξιοδοτήσεων που έχει εκδηλωθεί στη Διεύθυνση Δασών και τα Δασαρχεία.
      Ενδεικτικά, το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, το οποίο καλύπτει χώρο ευθύνης 2.150.000 στρεμμάτων, με περίπου 180 χλμ ακτογραμμής, έχει στη διάθεση του μόνο δύο (2) ΠΕ Γεωτεχνικούς – Δασολόγους και τρεις (3) ΤΕ Δασοπόνους. Επιπλέον το εν λόγω προσωπικό υποχρεούται να διαχειριστεί τον τεράστιο δασικό ορεινό όγκο της περιοχής του Βάλτου.
       Προκειμένου να δοθεί μια άμεση ζωτική ανάσα στις εν λόγω υπηρεσίες, είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθούν τουλάχιστον οι επιτυχόντες – διορισθέντες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2009, για τις οποίες το ΦΕΚ έχει δημοσιευτεί πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να καλύψουν μια (1) θέση ΤΕ Δασοπονίας και δύο (2) θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών – Δασολόγων. Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΟΝΤΑΙ ΟΙ κοι. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

·                     Πότε θα τοποθετηθούν οι επιτυχόντες – διορισθέντες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2009, που αφορούν μια (1) θέση ΤΕ Δασοπονίας και δύο (2) θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών – Δασολόγων σε Δασαρχεία του Νομού Αιτ/νίας;
·                     Σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να ενισχυθεί η Δ/νση Δασών και τα Δασαρχεία Αιτ/νίας με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιουργεί η μορφολογία του Νομού Αιτ/νίας, αλλά και τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο