Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αστακός: Παραλίγο να καούν 109 λαθρομετανάστες!

Πιάστηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στον Αστακό. Χαλάζι οι σφαίρες μισοπέλαγα..
          Άλλη μια επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό των λιμεναρχείων Μεσολογγίου και Λευκάδας μετά τον εντοπισμό σήμερα τα ξημερώματα 109 λαθρομεταναστών και 4 Ουκρανών διακινητών......
Φωτο: Θανάσης Ζαρκαδούλας  



     Οι λιμενικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις των συλληφθέντων εδώ και μέρες αφού είχαν υπόνοιες ότι συσχετίζονταν με την υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών που εξιχνιάστηκε πριν πέντε μέρες. 
    Χτες ήρθαν από Αθήνα και επιβιβάστηκαν σε ερημική παραλία του Αστακού σε σκάφος 20 μ. μήκους με ουκρανική σημαία. Το σκάφος ήταν εδώ και μέρες στην περιοχή και η προέλευσή του είχε σημάνει συναγερμό στο λιμενικό σώμα που το παρακολουθούσε. 
    Τα ξημερώματα έγινε η επιχείρηση σύλληψης και ενώ προηγουμένως τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των ανθρώπων που επέβαιναν. Και αυτό γιατί το σκάφος που είχε προορισμό την Ιταλία παρουσίασε βλάβη και έπιασε φωτιά ενώ θεωρούνταν σίγουρο πως δεν θα έφτανε σώο στα παράλια της γειτονικής χώρας.
    Ευτυχώς οι άνθρωποι, που ήταν επιμελώς κρυμμένοι στα αμπάρια, σώθηκαν και συνελήφθησαν μαζί με 4 ουκρανούς που θεωρούνται εγκέφαλοι της επιχείρησης ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από τοπικό αλιευτικό. Η συνεργασία των λιμεναρχείων Μεσολογγίου και Λευκάδας ήταν άριστη και έφερε αποτελέσματα. 
    Οι λαθρομετανάστες βρίσκονται στο λιμεναρχείο Αστακού ενώ οι 4 ουκρανοί κρατούνται και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου για τα περαιτέρω.

Για το ίδιο θέμα υπάρχει κι άλλο ρεπορτάζ:

Χαλάζι» οι σφαίρες μεσοπέλαγα στον Αστακό

     Περιπετειώδης ήταν η καταδίωξη που έγινε ανοικτά του Αστακού πριν λίγες μέρες, για την ακινητοποίηση σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Οι διακινητές δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ…
     Αδίστακτοι και αποφασισμένοι ήταν οι 4 Ουκρανοί λαθρομεταφορείς. Δεν δίστασαν να ρίξουν στο "ψαχνό" τα ξημερώματα στους άνδρες του λιμενικού του Μεσολογγίου. 
     Δεν πέρασε μια εβδομάδα όταν οι άνδρες του λιμενικού Μεσολογγίου του πληρώματος των πλωτών μαζί με άνδρες από τα λιμεναρχεία Αστακού και Λευκάδας, έπιασαν για ακόμη μια φορά σκάφος γεμάτο λαθρομετανάστες .Τα ξημερώματα άρχισε  καταδίωξη σε σκάφος όταν εντοπίστηκε ανοικτά του Αστακού. 
     Αυτή την φορά όμως οι δουλέμποροι ήταν αποφασισμένοι να ξεφύγουν από τα χέρια των λιμενικών
     Οπλισμένοι οι 4 Ουκρανοί άρχισαν να ρίχνουν στο "ψαχνό" μέσα στο σκοτάδι και προσπαθούσαν να ξεφύγουν. 
     Οι πληροφορίες του onairnews μιλάνε για άγρια καταδίωξη κατά την οποία κάποιοι από τους δεκάδες λαθρομετανάστες άρχισαν να πηδούν στην θάλασσα. 
    Η καταδίωξη κράτησε αρκετή ώρα μέχρι οι 4 Ουκρανοί να παραδοθούν  και να αρχίσουν οι άνδρες του λιμεναρχείου την περισυλλογή των λαθρομεταναστών από την θάλασσα. Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν για κάποιο τραυματισμό παρόλο που μέσα στο σκοτάδι οι σφαίρες έπεφταν βροχή.

Από το onairnews
Πηγή: http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο