Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ : ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΟΗΘΟ


Μέχρι τις 11 Ιουνίου μπορούν άτομα ηλικίας 16 και άνω,  με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, να υποβάλλουν αιτήσεις για τον  Προσωπικό Βοηθό.......

 Οι αιτήσεις από τους πολίτες μπορούν να υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας https://prosopikosvoithos.gov.gr. και από τα Κέντρα Κοινότητας, ύστερα από προφορική εξουσιοδότηση και καθ' υπαγόρευση του ενδιαφερόμενου πολίτη ή εκπροσώπου του.

.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

 

την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους ή την Κάρτα Αναπηρίας τους

  την ισχύουσα Πιστοποίησης Αναπηρίας τους

πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, θα αναρτάται το Εκκαθαριστικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνετε ως προστατευόμενο μέλος. Εάν δεν έχει εισόδημα/δεν είναι υπόχρεος καταβολής φόρου, θα αναρτάται σχετική υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που παρέχεται στην πλατφόρμα (μέσα στην φόρμα αίτησης) 


Εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού του


Το έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία και συγκεκριμένα:

τον δικαστικό συμπαραστάτη του αιτούντος

τον ανάδοχο του αιτούντος (είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος)

τον γονέα, τον επίτροπο ή όποιον έχει την επιμέλεια του αιτούντος, εάν είναι ανήλικος

εξουσιοδότηση, εάν ο προσερχόμενος δεν είναι ο ίδιος ο αιτών ή Εκπρόσωπός του

 

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας εξυπηρετούν μόνο για την υποβολή αίτησης για άτομα με αναπηρία. ΔΕΝ θα εξυπηρετούν για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μέσα στο σύστημα (πχ επιλογή ραντεβού αξιολόγησης, καταχώρηση συμφωνητικών, υποβολή αίτησης όσων θέλουν να γίνουν Προσωπικοί Βοηθοί, ούτε κλπ).

 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προγραμματισμό ραντεβού στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγρινίου μπορείτε να απευθύνεστε στα εξής τηλέφωνα: 2641360560- 2641046990


    Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο