Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αποχαιρετισμός από Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου-Λυκειακές Τάξεις: Γιατί η Αιτωλοακαρνανία μπορεί!


Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία στην τετραετή αυτή εκπαιδευτική διαδρομή στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου......

Ήταν Σεπτέμβριος του 2019 όταν αυτό το σχολείο ήταν μόνο μια καρέκλα, ένας υπολογιστής και ένα ΦΕΚ ίδρυσης. Τέσσερα χρόνια μετά το σχολείο αυτό συνεχίζει με 130 μαθητές που έρχονται από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αφιερώνουν σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω από δύο ώρες μετακίνησης προκειμένου να έρθουν είτε από την Πάτρα είτε από το Αγρίνιο είτε από το Ξηρόμερο.  Με την ίδρυση της Β΄ Λυκειακής τάξης οι μαθητές και οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο θα έχει από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το παράδειγμα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις δεν ανήκει μόνο στον εκπαιδευτικό μικρόκοσμο. Αποτελεί οδηγό για το πως κάτι μοναδικό μπορεί να υποστηριχθεί με επιτυχία στην Αιτωλοακαρνανία και να αποτελέσει εκπαιδευτικό κόμβο, σε μια εποχή που κλείνουν Πανεπιστήμια με το πρόσχημα ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι αφιλόξενη για το κάτι καλύτερο. 

Όλο αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και μόνο και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που μόχθησαν τα μέγιστα. 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω:

Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο Καζαντζή Χρήστο για την ουσιαστική και καταλυτική βοήθεια του. 

Τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κο Κώστα Λύρο για τις ειλικρινείς προσπάθειές του να βρεθεί λύση για το στεγαστικό. 

Τον σύλλογο γονεών του σχολείου και την Πρόεδρο κα Χριστίνα Τέγα.

Τον απερχόμενο Διευθυντή του συστεγαζόμενου 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου κο Θεοδώρου Χρήστο και υποδιευθυντή κο Μυλωνά Παναγιώτη  διότι προσέγγισαν το θέμα της συστέγασης όχι μέσα από την εσωτερική εστίαση μιας σχολικής μονάδας αλλά από την εξωτερική εστίαση του ευρύτερου εκπαιδευτικού καλού ενός τόπου. 

Όσους από την τοπική κοινωνία πίστεψαν σε αυτό.

Τους φορείς που συνεργαστήκαμε.

Τέλος εύχομαι καλή θητεία  στη νέα Διευθύντρια κα Χαλαζιά Ανδριανή.

Ο απερχόμενος Διευθυντής,

Υφαντής Ηλίας-Λίνος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο