Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Δράσεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην ΠΕ Αχαΐας


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Πέμπτη 29 και  Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 ,  στην Πλ. Γεωργίου στην Πάτρα, διοργανώνει διήμερη εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού , για το έργο της καταπολέμησης κουνουπιών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Περιφέρεια, αποσκοπώντας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.......

Στο περίπτερο της εκδήλωσης θα παρευρεθεί εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας που θα ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που αφορούν στα κουνούπια, τη βιολογία τους, τα στάδια εξέλιξης τους, τον πολλαπλασιασμό τους και κυρίως την προστασία από αυτά, ενώ θα μοιράζεται και σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σε μία δράση ενημέρωσης σχεδιασμένη για παιδιά, με την παρουσία ξυλοπόδαρων, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ειδικά κατασκευασμένο ενυδρείο με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών καθώς και έντομα ενήλικων κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ζωγραφιές με θέμα τα κουνούπια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δηλώνει για το θέμα: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κύριο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, υλοποιεί και φέτος ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί και αστική καταπολέμηση πόρτα – πόρτα σε ιδιωτικούς χώρους 45 επιλεγμένων οικισμών και των τριών ΠΕ (περίπου σε 20.000 οικίες).Ιδιαίτερα σημαντική θεωρούμε και τη διήμερη αυτή εκδήλωση όπου μέσα από ψυχαγωγικές δράσεις  οι πολίτες θα ενημερωθούν για τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι  να προστατευθούμε από τα κουνούπια στην καθημερινότητά μας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο