Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Πολλά πολιτικά τζογλάνια αμαύρωσαν τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς. Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Οι μάσκες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού σε λίγο θα πέσουν.

 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ.


Γράφει ο:  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής 

                     Μαθηματικός                                       27-06-2023.

                         << Πολλά πολιτικά τζογλάνια αμαύρωσαν τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς. Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Οι μάσκες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού σε λίγο θα πέσουν.   >>......

                                 Αγαπητοί  Αναγνώστες

Το εκλογικό αποτέλεσμα  των βουλευτικών εκλογών είναι απολύτως σεβαστό. Αποτυπώθηκε η βούληση των πολιτών. Λαμβάνοντας υπόψη το καλπονοθευτικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και της πολύ μεγάλης αποχής σχηματίστηκε μονοκομματική πλειοψηφία 158 εδρών από τη Δεξιά.

Μία Δεξιά ακραίου νεοφιλελευθερισμού προσανατολισμού,  που για να πετύχει τη πολιτική στόχευση της φόρεσε ένα μανδύα αποπροσανατολισμού. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον τρόπο του το καθένα βοήθησαν αυτή τη σκόπευση. Δεν δικαιούται κανένα κόμμα αντιδεξιού προσανατολισμού να είναι χαρούμενο.

 Παρακολουθώ σαράντα χρόνια τη πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Στις εκλογές αυτές η Δεξιά για πρώτη φορά έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Δεν πρόκειται μόνο  για λάθη των αντιδεξιών δυνάμεων , πρόκειται για πολιτική ανικανότητα ολκής. 


Πολλά πολιτικά τζογλάνια αμαύρωσαν τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς. Η Πολιτική πραχτική τους , τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης , μία νεολαία στη συντριπτική της πλειοψηφία αγράμματη και παρτάκιδες , ο αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος και η αποχή διαμόρφωσαν μία δεξιά πλειοψηφία της τάξης του 55 τοις εκατό.


 Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες για τους πολίτες του μόχθου και της εργασίας, οι οποίοι είμαστε έξω από τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τη παραοικονομία. Οι μάσκες που φόρεσαν πολλοί σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα πέσουν. Τότε τα ξαναλέμε.


41 σχόλια:

  1. βρε ουστ θα μας πεις και τσογλιανια επειδη ειμαστε δεξιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα είσαι Μαθηματικός επιστήμων.
    τι έχουν να πούν τώρα
    τα, νικηφόρα κόμματα που πανηγύριζαν στις 21 Μαϊου του 2023
    για τα αρθμητικά τους ποσοστά, ένα μήνα μέτα ,
    αριθμητικά τους ποσοστά
    στις εκλογές την 25 Ιουνίου του 2023.
    ή μήπως Κώστα ,
    μάς νομίζουν τι δεν ξέρει ο απλός κοσμος , απλά μαθηματικά και αριθμητική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλαυσε καπιταλιστικά την ζωή σου κ μην επιζητας το χειρότερο την φτώχεια της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοβολεμενος είσαι θέλεις αριστερά με στερήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι αλλά είσαι γελοίος και για κλάματα

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ κ.Τριαντακωνσταντη,3 μόλις μέρες μετά την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή τις εκλογές,στις οποίες ο λαός έκανε τις επιλογές του, συνεχίζετε να δημισιευετε τις εμμονές σας. Χρησιμοποιείτε τον όρο "Δεξιά" με τρόπο που να παραπέμπει σε κάτι κακό και επικίνδυνο.
    Αν θυμάμαι καλά,έχετε πολιτευθεί στις τοπικές εκλογές με το ΚΚΕ,του οποίου ο πολιτικός πατέρας (πατερουλης) Στάλιν ,υπήρξε υπαίτιος για περισσότερες θανάτους ,ακόμα και από τον Χίτλερ.
    Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας προτείνω να στέκεστε με.περισσοτερο σεβασμό στις αποφάσεις του κυρίαρχου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μπερδεύεις την λαϊκή πλειονότητα και βούληση με την κοινοβουλευτική πλειοψειφία.Αυτή την στιγμή κυβερνάει μια πλειοψηφούσα πολιτική μειονότητα.Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Όλες οι κυβερνήσεις που δεν έχουν πάρει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του εκλογικού σώματος χαρακτηρίζονται έτσι, πλειοψηφούσες μειονότητες.Αυτά τα αποτελέσματα παράγει το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα. Η μόνη δημοκρατία είναι η άμεση και για την λειτουργία της προϋποθέτει πολίτες, ενεργούς, ελεύθερα σκεπτόμενους, υπέυθυνους και υλικά χειραφετημένους. 'Ολα τα άλλα είναι κακέκτυπα.

      Διαγραφή
  7. Να ανακαλεσεις δημοσιε υπαλληλε του τίποτα . Εσένα πληρώνουμε τόσα χρόνια για να μην κάνεις τίποτα ως υπάλληλος κ ολημερίς να ασχολείσαι με την αυτοδιοίκηση . Ντροπή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από αυτά τα "πολιτικά τζογλάνια " μπορείς, με το θάρρος που λές ότι σε διακρίνει , να κατονομάσεις μερικά ; ; Καταλαβαίνω το μίσος σου για τη δεξιά, που , όσες φορές σας το επέτρεψε στην εξουσία , τα κάνατε μαντάρα για τον Έλληνα και τη πατρίδα (που δεν αναγνωριζετε) , αλλά να είσαι σίγουρος ότι και οι δεξιοί , γνώστες γαρ της ιστορίας και των ευθυνών της αριστεράς , τρέφουμε ανάλογη αντιπάθεια αλλά όχι μίσος για τους αριστερούς. Άιντε στον απύθμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντα υπάρχουν αρκετοί βλάκες για να σχηματίζουν μια πλειοψηφία, αυτό είναι το μυστικό του βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του γιατί πάντα μας κυβερνάνε οι άλλοι που κατάφεραν και κοροιδεψαν τους άλλους. Βγάζουμε πολιτικούς που μας αξίζουν. Και εμείς εδώ στην Σουηδία ψηφίζουμε φιλοαμερικανους μπας και σωθούμε από τους Ρωσους και 200 χρόνια ουδετεροτητας και ευημερίας τα πούλησα με για να μπούμε στο ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καπιταλιστές του χιλιάρικου ειναι οι επτά στους δέκα σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κώστας παρέμεινε πιστός στις αρχές του. Βρέθηκε πολύ κοντά σε κέντρα εξουσίας. Δεν πουλήθηκε για αξιώματα , για χρήματα και δεν πούλησε τις ιδέες του. Δεν είναι βολεμένος πουθενά. Εργάζεται τίμια και νόμιμα. Τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι πολύ εξοργισμένος χρόνια πολλά τώρα με πολλούς που αγωνίστηκαν μαζί και πουλήθηκαν στο σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολιτικά τσογλανια λέει ο Τριάντακωνσταντής, παραξεγηθηκε ο δεξιός φίλος.
    Δάσκαλε, είμαστε στην περίοδο πού ο Θάτσερ προελαύνει. Μόνο που εδώ είναι αποικία. Σε 8 χρόνια θα συγκρινομαστε με χώρες της Λατινικής Αμερικής. Θα ψάχνουμε σχολείο για τα παιδιά μας, νοσοκομείο για εμάς και δεν θα βρίσκουμε. Εκτός και αν έχουμε κανένα νεφρό για πούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχει άποψη ο καλόβολεμενος μάθημα 3-4 ώρες την ημέρα πενθήμερο κ κακοπληρωμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιον αποκαλειςτσογλανια ρε τιτιμποι που. Σε ταιζει. Το ελληνικό κράτος και βγάζεις και γλώσσα ρε καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι φίλε εσύ που μιλάς έτσι θα είσαι απο κοινούς τους γλυφτίδες πίσω από κάνα βουλευτή, παρακαλώντας για μια θεσούλα για σένα ή για τα παιδιά σου, που ανίκανα να καταφέρουν κάτι στη ζωή τους είναι η μόνη ελπίδα το βόλεμα.
      Και βγαίνεις εσύ τώρα που ούτε δικαίωμα ψήφου δεν θα έπρεπε να έχεις να κρίνεις ποιόν?
      Παράσιτα της κοινωνίας.

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι φίλε εσύ που μιλάς έτσι θα είσαι απο κοινούς τους γλυφτίδες πίσω από κάνα βουλευτή, παρακαλώντας για μια θεσούλα για σένα ή για τα παιδιά σου, που ανίκανα να καταφέρουν κάτι στη ζωή τους είναι η μόνη ελπίδα το βόλεμα.
      Και βγαίνεις εσύ τώρα που ούτε δικαίωμα ψήφου δεν θα έπρεπε να έχεις να κρίνεις ποιόν?
      Παράσιτα της κοινωνίας.

      Διαγραφή
  17. Αφασία 😅😅😅😅😅😆😅😅😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΗΣΗ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΛΑ ΛΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΗΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΕΑ ΧΡΩΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kάποιοι Δεξιοί ντρέπεστε που είστε Δεξιοί; Τότε γίνετε Αριστεροί. Απλό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ όλους που διαβάζετε και σχολιάζετε τα άρθρα μου.
    Σκοπός μου ( όχι μοναδικός) είναι να προβληματίσω με τις σκέψεις μου, τις οποίες δημοσιεύω.
    Το να είναι κάποιος Δεξιός είναι δικαίωμα του.
    Το να είναι φτωχός και να ψηφίζει Δεξιά χρειάζεται επανεξέταση ,από τον ίδιο, του θέματος.
    Το δίπολο Δεξιά- Αριστερά, το δίπολο κεφάλαιο- εργασία υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουνε στους αιώνες των αιώνων.
    Σε ότι με αφορά ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά.
    Είμαι Αριστερός ανένταχτος σε κόμματα και Δημοτικές παρατάξεις.
    Δεν με εκφράζει κανένα κόμμα και καμία Δημοτική παράταξη.
    Εμμένω στην άποψη μου.
    Πολλά πολιτικά τζογλάνια αμαύρωσαν τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς.
    Σε αυτό γιατί θίγονται οι Δεξιοί; Φτάνει τόση υποκρισία.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φαντάζεστε ο άνθρωπος να έλεγε .. ψηφοφόροι πολιτικά τζογλανια...
    Αγαπητοί σχολιαστές κάποιες λέξεις καί φράσεις, έχουν μεταφορική έννοια,αν δεν τις κατανοείτε, ζητάτε μετάφραση και κατόπιν σχολιάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα αφήσεις τον καργιολη τώρα και θα πιάσεις την δεξιά για να ασχολείσαι;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σας φτύνει το 95% του κόσμου κι εσείς νομίζεται ότι βρέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει είτε δεν αρέσει. Άπαντες πριμοδότησαν τη Δεξιά πάσης φύσης και εκδοχής. Ποτέ η Δεξιά δεν είχε 55 τοις εκατό. Ποτέ οι λαϊκές συνοικίες των αστικών κέντρων δεν ψήφιζαν πρώτο κόμμα τη Δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. οριστε ενας βολεμενος που συκοφαντουσε επιχειρησεις που δουλευαν για να πληρωνουν το μισθο του. καμαρωστε τον. στοχοποιησε πολλους ανθρωπους και τους στιγματισε γιατι τον πιστευε ο κοσμος. τωρα τον καταλαβαν αλλα η συκοφαντια εγινε. δεν τον ειδα να ανοιγει κι αυτος ενα μαγαζι ομως να δει ποσα απιδια πιανει ο σακος βολευτικε με το μισθο του δημοσιου για να καταλαβει ο κοσμος τα 1000 ευρω μισθος υπαλληλου = 3000 ευρω ταμειο επιχειρησης με ολους τους φορους κι εξοδα κι εμπορευμα που πρεπει να ανανεωθει. ποιος μαγαζατορας βγαζει πια 3000 το μηνα μεικτα? απο εκει και περα καταλαβαινετε για τι συκοφαντη μιλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γράφετε πάρα πολύ. Καταγγελετε συνέχεια.δεν είδα όμως κάποια καταγγελία να φέρει αποτελέσματα. Τώρα η πλειοψηφία του ελληνικού λαου είναι νεοφιλελεύθεροι και πολλοί τσογλανια. Μήπως κύριε έπρεπε ως δάσκαλος να είστε σοβαρός και αντικειμενικός; Κάνετε προφητείες. Δε γνωρίζετε το ρητό, μετά Χριστόν προφήτης, γάιδαρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάς μετά Χριστόν προφήτης, γάιδαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σας πόνεσε ο Κυριάκος 😂😂😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γράψτε επώνυμα όπως εγώ.
    Τι σας εμποδίζει;
    Τα αποτελέσματα τη κατάλληλη ώρα.
    Γιατί τέτοιος πανικός;
    Ξέρετε πάω κόντρα στον άνεμο και είμαι υπερήφανος για αυτό.
    Αν κάποιοι βολεύεστε με επιδόματα , να τα χαίρεστε.
    Σε λίγο θα τα κόψουν.
    Αν η κοινωνία που ζείτε σας αρέσει , να τη χαίρεστε.
    Εμένα δεν μου αρέσει και θέλω ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, ΤΟΣΟ ΤΙΜΙΑ, ΤΟΣΟ ΣΤΑΡΑΤΑ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε λίγο καιρό θα σε πονέσει και εσένα ο Κυριάκος. Μόλις έρθει ο λογαριασμός τίς ΔΕΗ και θα ψάχνεις για λεφτά να το πληρώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να κάνεις κριτική στην αριστερά που ανήκεις και τη δεξιά να την αφήσεις ήσυχη γιατί τα έχει άλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το χρήμα Κώστα δεν έχει Αριστερά η δεξιά!!!
    Είναι παντοδύναμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Υποδειξτε μας κ.Αριστερε ,μια χώρα ανά την υφήλιο,που να πρόκοψε με την αριστερά!
    Μια όμως!
    Μια χώρα που να είχε αριστερά,και οι πολίτες της να ευημερούν και να μην θέλουν να μεταναστεύσουν σε "καπιταλιστικές "χώρες.
    Οι φτωχοί που ψηφίζουν δεξιά,έπρεπε να προβληματίζουν εσάς τους αριστερούς,μιας και δεν σας έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα,ότι το κάνουν για να , ΜΗΝ βγει η αριστερά και γίνουν φτωχότεροι!
    Συνεχίστε να ονειρεύεστε λοιπόν Σοβιετιες,και Κορέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι να αλλάξεις εσύ ρε που θέλεις να μας κάνεις βόρεια Κορέα λίγο ντροπή ρε μπρασκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολλά πολιτικά τζογλάνια αμαύρωσαν τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς.

    Πριν αλέκτρωρ λαλήσει τρείς ο Κώστας , δικαιώνεται πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η ΗΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ Η ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΤΑ ΟΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ.ΟΥΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΑΝΤΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΚΡΗΤΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΕΦΤΕΞΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥ ΚΟΥΕ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΤ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο