Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Επιτελική σύσκεψη προγραμματισμού ιεραποστολικού έτους 2023 – 2024 στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Η ανάπτυξη και η καλύτερη οργάνωση του ποιμαντικού, κατηχητικού και φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας ήταν το αντικείμενο της Επιτελικής....

Συσκέψεως των στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 στο Αγρίνιο.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος, αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος, οι δέκα Αρχιερατικοί Επίτροποι, οι διευθυντές των Σχολών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως

Συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν οι περισσότερες ποιμαντικές δράσεις και παρεμβάσεις της τοπικής Εκκλησίας για το ερχόμενο ιεραποστολικό έτος 2023 – 2024, όπως το θείο κήρυγμα, η διακονία του μυστηρίου της ιεράς εξομολογήσεως, η αντιμετώπιση των αιρέσεων και των παραθρησκειών, η επιμόρφωση του ιερού κλήρου, των υποψηφίων κληρικών, των πνευματικών, το κατηχητικό έργο, η επιμόρφωση των κατηχητών και των στελεχών του νεανικού έργου, η λειτουργία των συσσιτίων, οι ποιμαντικές παρεμβάσεις στο χώρο των νοσοκομείων, των ιδρυμάτων, των σωμάτων ασφαλείας, η λειτουργία των σχολών της Ιεράς Μητροπόλεως, κ.α. θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε για τον τρόπο που μέχρι σήμερα αναπτυσσόταν και λειτουργούσαν οι αντίστοιχοι τομείς και κατέθεσε την προσωπική του ποιμαντική εμπειρία, προτείνοντας νέους στόχους και οράματα. Κατόπιν καθόρισε τους υπευθύνους κάθε ποιμαντικού τομέα και την θεματολογία που θα αναπτυχθεί, ορίστηκαν οι ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά και συζητήθηκαν διάφορα άλλα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/6hjcsMGo7MMZRxqG6

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο