Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Όλα Λάθος - Αποφάσεις κατευθείαν άκυρες - Όλγα Δασκαλή

 


Η συνήθης τακτική είναι να στέλνω εσωτερικό email, όταν προκύπτουν ζητήματα νομιμότητας. Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση τοποθετούμαι δημόσια γιατί για δεύτερη συνεχόμενη φορά ακολουθείται λανθασμένη διαδικασία . Ίσως έτσι, οι άμεσα εμπλεκόμενοι κατανοήσουν καλύτερα τις παρατυπίες που έκαναν και που συνεχίζουν να κάνουν...... 


Με βάση τη νομοθεσία του Ελληνικού κράτους, η διαδικασία για την ονοματοθεσία μιας οδού είναι συγκεκριμένη. 
Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει εγκύκλιο με συγκεκριμένα βήματα, απεικονίζοντας τα μάλιστα σε πίνακα!

Ο Δήμαρχος της πόλης (κ. Κώστας Λύρος), ο νέος Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου (κ. Γιώργος Καραδήμας) και ο εκπρόσωπος της επιτροπής ονοματοθεσίας (κ. Παναγιώτης Μυλωνάς) αρνούνται να συνειδητοποιήσουν, ποια είναι η ορθή και νόμιμη διαδικασία, ώστε να έχει ισχύ η απόφαση.

Επιθυμούν να ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας και να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους αιρετούς με ατέρμονες μη νόμιμες διαδικασίες. Και όλα αυτά, διότι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αφού τα ονόματα που προτείνονται για ονοματοδοσία σίγουρα πρέπει να  εγκριθούν. Όμως από μια διαδικασία, η οποία δεν θα οδηγεί απευθείας σε άκυρη απόφαση! 

Με νοοτροπία τυχοδιωκτισμού και με κινήσεις εντυπωσιασμού δεν βοηθάτε την πρόοδο της πόλης.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσολογγίου μας κάλεσε, την Τετάρτη 28/6/23 σε συμβούλιο ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  επικαλούμενος επείγουσα κατάσταση, με εισήγηση που έχει γίνει από τις 31/5/23, χωρίς να διαθέτει απόφαση δημοτικού συμβουλίου με τις οδούς που χρειάζονται ονομασία. Μετά από 28 μέρες δεν υπάρχει συμβούλιο εξαιτίας επείγουσας κατάστασης. Μετά από 28 μέρες υπάρχει συμβούλιο τελευταίας στιγμής διότι κάποιοι αδιαφορούν για τις δημοτικές υποθέσεις.

Σημειώνουμε ότι τα προηγούμενα 3,5 χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Μεσολογγίου δια περιφοράς. Ακόμα και την περίοδο της πανδημίας τα συμβούλια γινόντουσαν με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. 

Τα βήματα της ονοματοδοσίας περιλαμβάνουν πρώτα έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο των οδών που χρειάζονται όνομα. Μια απόφαση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μεριμνήσατε να εκδώσετε. Επομένως η απόφαση ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ του τοπικού συμβουλίου που πήρατε εχθές είναι ΑΚΥΡΗ.  

Χθες δεν συμμετείχαμε στο ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συμβούλιο και ούτε προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε δια περιφοράς συμβούλια από την στιγμή που δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνουν με αυτό τον τρόπο. 

Με τις ενέργειες αυτές, παραβιάζεται η νομοθεσία, δημιουργείται κακό προηγούμενο και εμπλέκονται άθελα τους σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία οι συγγενείς των συμπολιτών μας, των οποίων προτείνετε για ονοματοθεσία. ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ! 


Όλγα Δασκαλή
Σύμβουλος Κοινότητας Μεσολογγίου
Επικεφαλής συνδυασμού "Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο