Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Τριανταφυλλάκης : Πρόταση μείωσης των αντικειμενικών αξιών από τον Δήμο Ξηρομέρου.




Μετά από εισήγηση των Δημοτικών Συμβούλων Μπαμπούρη Κωνσταντίνου και Κατσαούνη Ελευθέριου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή πρότασης προς τον Υπουργό Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων......
Ο Δήμος Ξηρομέρου απέστειλε την απόφαση του στο Υπουργείο Οικονομικών για επανακαθορισμό των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων, που βρίσκονται σε περιοχές των χωρικών τους αρμοδιοτήτων, σε επίπεδα χαμηλότερα αυτών που καθορίστηκαν από την 1η-1-2022.
Οι Δήμοι ακολουθούν την έκτακτη διαδικασία επανακαθορισμού των αντικειμενικών τιμών που προβλέπει το άρθρο 51 του Ν. 5000/2022 και σκοπεύουν να πείσουν το Υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει τις υπέρμετρα μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών που αποφάσισε, ώστε οι δημότες τους:
να έχουν ουσιαστική ελάφρυνση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και σε άλλους φόρους που επιβαρύνουν την χρήση ή την απόκτηση ακινήτων.
Επιδιώκουν επίσης πολλοί άλλοι δημότες τους, που είναι οικονομικά αδύναμοι, να ξανακερδίσουν τις κοινωνικές παροχές και τα επιδόματα που έχασαν εξαιτίας της υπέρμετρης αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων τους. Κι αυτό διότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών είχε ως συνέπεια οι αξίες των ακινήτων περιουσιών των συγκεκριμένων δημοτών να υπερβούν τα όρια αξίας ακίνητης περιουσίας που ορίζουν οι νόμοι χορήγησης των συγκεκριμένων επιδομάτων και παροχών και εν τέλει οι εν λόγω δημότες να πάψουν να θεωρούνται δικαιούχοι.
Η προθεσμία υποβολής γνωμοδοτήσεων από τους Δήμους, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του άρθρου 51 του Ν. 5000/2022 έληγε κανονικά Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.
Όμως λόγω του πλήθους των γνωμοδοτήσεων που ζητούν να καταθέσουν κι άλλοι Δήμοι το Υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να δώσει παράταση στη συγκεκριμένη προθεσμία.

16 σχόλια:

  1. Να κάνετε δηλαδή ένα δήμο,μια περιοχή από φτωχή φτωχότερη,ώστε να έρχεται ο κάθε ξένος να αγοράζει μπιρ παρά.
    Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η εμπορικη αξία δεν εχει καμια σχεση με την αντικειμενικη αξια

      Διαγραφή
    2. Αυτό καταλαβαίνεις εσύ?

      Διαγραφή
    3. Να μην πουλάνε ,γιατί πουλάνε ότι τους άφησαν οι προγονοί τους ;

      Διαγραφή
  2. ποσο ασχετος εισαι ρε 9:55 και ποσο μικροπολιτικη πας να κανεις ακομα και με τα καταφανεστατα θετικα
    δεν ξερεις τι ειναι αντικειμενικη αξια και τι εμπορικη αξια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ προπαγανδιστικός τίτλος! Αλήθεια; Δηλαδή θα μειωθούν οι αντικειμενικές τώρα; Ή απλώς ο δήμος "αποφάσισε" να ... προτείνει στην κυβέρνηση την μείωση των αντικειμενικών; Αν ο δήμος θέλει να αποδείξει ότι δεν λαικιζει, ιδού η Ρόδος: να μειώσει ο ίδιος ριζικά τα τέλη ύδρευσης και κυρίως τα δημοτικά τέλη. Για να σας δούμε, γιατί δεν απευθύνεστε σε χαζούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9-55 Πειράζει να πληρώσουμε λιγότερο ΕΝΦΙΑ! Όσο θέλεις πουλάς το δικό σου ακίνητο ΜΑΘΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό μπράβο στο Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.
    Εμείς που είμαστε στην επέκταση του σχεδίου πόλεως Αστακού και πρέπει να πληρώσουμε εισφορά σε χρήμα για να κατοχυρώσουμε αυτά που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, και να κάνουμε νέα συμβόλαια, πρέπει να πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας.
    Μακάρι να τακτοποιηθεί και αυτό τα θέμα γιατί δεν αξίζει το παλιό πατρικό μου σπιτάκι τα χρήματα που πρέπει να πληρώσω, επειδή εκείνα τα χρόνια οι γονείς μου το έφτιαξαν μακριά απο το κέντρο και σήμερα βρίσκεται στην επέκταση του σχεδίου πόλεως. Διαφορετικά αξίζει καλλίτερα να τα παρατήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ 9.55 π.μ. Δεν έχεις καταλάβει ότι η αντικειμενική αξία δεν έχει καμία σχέση με το πόσο θα πουληθεί κάποιο ακίνητο, πράγμα το οποίο αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Σκέψου λοιπόν καλύτερα και αν δεν γνωρίζεις καλό θα είναι να μη γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αντικειμενική αξία είναι η βάση με την οποία υπολογίζονται φόροι.
    Ζητάει ο δήμαρχος να μειωθούν οι φόροι. Σίγουρα η κυβέρνηση θα το δεχτεί! Άλλωστε με τις τελευταίες αλλαγές στο Παλαιό Ψυχικό και στην Φιλοθέη η μείωση ήταν τεράστια. Αυξήθηκε βέβαια στην Β Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί το αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών από τον Δήμο Ξηρομέρου...σε αυτό το αίτημα έχουν προβεί περισσότεροι από 140 δήμοι της χώρας...σημαίνει μείωση στα Δημοτικά τέλη, στον ΕΝΦΙΑ και είναι προς όφελος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν περάσει η ΠΟΑΥ τότε οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν κατακόρυφα. Τότε θα θες να πουλήσεις και δεν θα βρίσκεται αγοραστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν υπάρχουν τύποι πού δεν κατανοούν την διαφορά αντικειμενικής.και εμπορικής αξίας,δεν υπάρχει σωτηρία,,να ειπωθεί σαν παράπονο ότι η πρόταση τού δήμου δεν έγινε άμεσα μετά την ψήφιση , αύξηση αντικειμενικών, οκ, αλλά να παραπονιέται κάποιος γιατί ζητάνε κάτι τώρα προς όφελος του, άστα να πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μείωσε πρώτα τα τέλη υδρεύσεως που έχεις την δυνατότητα και βλέπουμε για τις αντικειμενικές αξίες. Άντε πια με την κοροιδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσυ 10 :46 πηγαινε στο γαλουνη και ασε τον έντιμο τον άξιο τριανταφυλακη να κάνει την δουλειά του άντε κάμαριμ να μάθεις τα γράμματα καλα και μετά να κανείς κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο