Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Επώνυμη καταγγελία για «δημοσιογραφική» παρέμβαση, σχετικά με την αυριανή πορεία διαμαρτυρίας για την Π.Ο.Α.Υ



Της κας Παρασκευής Καλαϊτζίδου.
Δ/ντρια ΓΕ.Λ. Αστακού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα 2-2-2023 δέχτηκα τηλεφώνημα από το τηλεοπτικό κανάλι ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV, όπου κάποιος δημοσιογράφος -δε συγκράτησα το όνομά του- με ρώτησε αν το Λύκειο Αστακού συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ξηρομέρου ενάντια στην ΠΟΑΥ αύριο 3-2-2023, .....«υπενθυμίζοντας» μου ταυτόχρονα ότι τα σχολεία δεν «δικαιούνται» να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις και ενημερώνοντας με ότι γονείς μαθητών του ΓΕΛ Αστακού διαμαρτυρήθηκαν στον ΑΧΕΛΩΟ, γιατί τα παιδιά τους δε θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
Απάντησα στον κύριο αυτό, ότι όποιος γονέας «ανησυχούσε» για το παιδί του ή είχε οποιαδήποτε απορία μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου ή με το διοικητικό προϊστάμενό μου. Δεν πιστεύω ότι κανένας κηδεμόνας μαθητή του Λυκείου Αστακού, θα απευθυνόταν στον ΑΧΕΛΩΟ και όχι στη διευθύντρια του Λυκείου.

Προς ενημέρωση του κόσμου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αστακού και η διεύθυνση του σχολείου, δεν πήραν απόφαση που να αφορά στο κλείσιμο του σχολείου. Οι μαθητές πήραν απόφαση, με τα εκλεγμένα τους συμβούλια, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση- διαμαρτυρία. Ο σύλλογος βέβαια -ως δικαιούται- έβγαλε ψήφισμα και εξέφρασε την αντίθεσή του στη νέα χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).
Είμαι σίγουρη ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, θα επικαλεστεί κάποιο ρεπορτάζ. Σε αυτή την περίπτωση τον ρωτώ αν πήρε τηλέφωνο όλους τους συλλόγους και τα σωματεία που αποφάσισαν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ή το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στα σχολεία.
Επειδή αυτού του τύπου οι «δημοσιογραφικές» παρεμβάσεις θυμίζουν παλιότερες εποχές που, με το τεφτέρι, πρόθυμοι υπάλληλοι κατέγραφαν τους συμμετέχοτες σε διαδηλώσεις, επειδή δεν επιτρέπω σε κανένα να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και εμμέσως να με νουθετεί, καταγγέλλω το περιστατικό κι ας βγει ο ΑΧΕΛΩΟΣ να το διαψεύσει.

Υ.Γ. Σε επικοινωνία μου με το Διευθυντή του Γυμνασίου, έμαθα ότι και αυτός δέχτηκε αντίστοιχο τηλεφώνημα.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

7 σχόλια:

  1. η επόμενη πορεία και διαμαρτυρία θα πρέπει να είναι έξω από την μονάδα αυτού του κυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού τον έκανε μάγκα τον ιδιοκτήτη του καναλιού που αναφέρατε ο πρώην δήμαρχος ΕΡΩΤΌΚΡΙΤΟΣ με την Περιφέρεια του ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ που του έδωσε Καλά κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην διευθύντρια που τον ξεμπροστιασε,θέλουμε πολλές διευθύντριες που θα βάζουν στην θέση του τον κάθε συμφεροντολογο ρουφιάνο που έχει πόστο.Κι ίσως μετά από κάνα δυο γενιές να πάει μπροστά αυτός ο άμοιρος τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασκευή Καλαιτζιδου2 Φεβρουαρίου 2023 στις 8:42 μ.μ.

    Ενημερώνω ότι η διεύθυνση του ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV επικοινώνησε μαζί μου και με διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καμιά διάθεση παρέμβασης από την πλευρά του καναλιού στο έργο του σχολείου.
    Μετά από αυτό, το θέμα- από την πλευρά μου- θεωρείται λήξαν.
    Παρασκευή Καλαϊτζίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύρια Καλαϊτζίδου σας αξίζουν συγχαρητήρια και σαν μια μητέρα που σας έζησα από κοντά και εγώ και τα παιδιά μου πάντοτε και πάντα ξέρατε να μιλάτε και δίνετε τις κατάλληλες απαντήσεις καλά του απαντήσατε και τον φιμωσατε δεν μπορεί καθένας να κάνει αυτά που θέλει και πάλι συγχαρητήρια. αξία και αυτό δώσατε και στα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απεργία συλλόγων κ συνδικάτων είναι ελεύθερη όταν αποφασίσει η πλειοψηφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 15μελες συμβούλιο των μαθητών του Λυκείου Αστακού αποφάσισε ομόφωνα, ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στην διαδήλωση. Συνεπώς, ο ισχυρισμός ότι οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν είναι ψευδής... Συγχαρητήρια στην διευθύντρια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο