Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ : ΤΑ ΧΑΛΙΚΙΑ


ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

Εδώ και πολύ καιρό γινόμαστε μάρτυρες χωρίς κανόνες και χωρίς να ανακοινώνονται οι σχετικές άδειες αν και εφόσον υπάρχουν, με τη δικαιολογία πως το ρέμα πρέπει να αποφορτιζεται ,για λόγους ασφαλείας της κοίτης.....

Ανεξέλεγκτα και άνευ κανόνων δεν υπάρχει αποφόρτιση ,δεν υπάρχει καμία ασφάλεια, γιατί κανένας δε γνωρίζει την ποσότητα που πρέπει να αποφοτρίζεται ετησίως, χωρίς μελέτες.

Τι όφελος έχουν τα υλικά της αποφόρτισης στο χωριό μας, μιας και μιλάμε για αδρανή υλικά που έχουν χρήση σε κάθε κατασκευή έργου οδοποιίας;

Τα υλικά είναι κτήμα του χωριού ,βάσει της κείμενης νομοθεσίας και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν περιουσιακό στοιχείο του.




Εδώ και πολύ καιρό λοιπόν μαθαίνουμε για αποκομιδή των φερτών υλικών από το ρέμα του χωριού μας.

Αναρωτηθήκαμε και απευθυνθήκαμε σε διάφορες κατευθύνσεις, αλλά δεν ενημερωθήκαμε, δεν μάθαμε πολλά.

Γνωρίζουμε ότι πρέπει τα φερτά υλικά να απομακρύνονται από το ρέμα, αλλά αυτό λογικά θα γίνεται με συγκεκριμένες και νόμιμες διαδικασίες τις οποίες δε γνωρίζουμε και λογικά θα είναι καταγεγραμμένες στις συμβάσεις των εργολάβων που παίρνουν τα χαλίκια.




Πληροφορίες λένε για πάνω από 100.000 κυβικά, που μεταφέρθηκαν από το ρέμα.

Δεν θεωρούμε λογικό π.χ να λειτουργεί, κάτω από αρχαιολογικό χώρο λατομείο ,ούτε αυτός είναι χώρος εναπόθεσης υλικών λατομείου.

Από ερωτήσεις μάθαμε ότι τα φτερά υλικά, χρησιμοποιήθηκαν για την αγροτική οδοποιία της Βόνιτσας, καθώς και το γήπεδό της. Αληθεύει;

Και ο εργολάβος πλήρωσε για τα υλικά; Έγινε διαγωνισμός για την αποκομιδή των φερτών υλικών;

Ποιος ωφελείται ; Δίνονται εκπτώσεις επί των έργων που αναλαμβάνονται από τους εργολάβους; Που είναι καταχωρημένα αυτά.;




Και στα συλλογικά όργανα του Δήμου έχουμε μάθει ότι έχει γίνει ερώτηση για τα φερτά υλικά και το λατομείο, χωρίς απάντηση όμως.

Και επί του προκειμένου πάλι, τι το όφελος του χωριού; Κάποιο αντισταθμιστικό έστω, πέραν της αποκομιδής των υλικών; Έστω κάτι!

Δήμαρχε φίλε Γιώργο.

Σεβασμό ζητούμε για το χωριό μας.

Σεβασμό ζητούμε για τον αρχαιολογικό χώρο του Παντοκράτορα .

Και ανταλλάγματα ζητούμε από τα κέρδη των εργολάβων.

Μας χρωστάς πολλά Δήμαρχε και λέμε πολλά γιατί συνυπολογίζουμε και τα αντισταθμιστικά-ανταποδοτικά από το έργο για το Πάρκο Κεραιών, αλλά και τα έσοδα από την Κορπή.

Είμαστε εδώ, παρατηρούμε και περιμένουμε.

Μοναστηρακιώτες Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο