Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του Πανεπιστημιακού Campus στην Ι. Π. Μεσολογγίου


Σ
τον χώρο του πανεπιστημιακού Campus της Ι.Π. Μεσολογγίου βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα,.........
Διαβάστε περισσότερα »
με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών στις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητικών εστιών, καθώς επίσης, οικοδομικές εργασίες, μονώσεις, συντηρήσεις και αναμόρφωση χώρων των κτιρίων για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία τους. Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και επισκευής δρόμων και πεζοδρομίων εντός του campus, αποκατάσταση των αποχετευτικών, ηλεκτρικών και λοιπών εγκαταστάσεων, κ.ά.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναβαθμίζει τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Μεσολόγγι, επιδιώκοντας σταθερά ένα ισχυρό και μεγάλο Πανεπιστήμιο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα αποτελεί πόλο έλξης για όλους» τόνισε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση του ευρύτερου χώρου, στα πλαίσια ανοίγματος του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία.

«Ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή επαφή και όσμωση με τις τοπικές κοινωνίες, είναι ένα Πανεπιστήμιο δυνατό και εξωστρεφές. Τελικά, ένα Πανεπιστήμιο όπως θέλουμε» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.

Στην επίσκεψή του, τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, οι Αντιπεριφερειάρχες, Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, καθώς και ο βοηθός Περιφερειάρχη, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο