Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Με λαμπρές εκδηλώσεις τιμήθηκε η ιστορική μάχη του Ντολμά στο Αιτωλικό


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την 196η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022.....

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την παρουσίαση Παραδοσιακών Φορεσιών, από το Εργαστήρι του Νίκου Πλακίδα, στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσω Κατράκη.

Το Σάββατο με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου Θυσίας, στη Δυτική Παραλία Αιτωλικού και ακολούθησε η Απονομή Επάθλων. Η βραδινή Πομπή προς Τιμή των Υπερασπιστών του Ντολμά έγινε με την συμμετοχή δεκάδων τμημάτων από διάφορες περιοχές με παραδοσιακές φορεσιές και την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, ενώ η πρωινή πομπή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω άστατων καιρικών φαινομένων.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε παράκληση στον Ιερό Νέο Παμμεγίστων Ταξίαρχων. Το πρωί της Κυριακής Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αμέσως μετά Επιμνημόσυνη Δέηση, στον τόπο θυσίας και κατάθεση στεφάνων, του Δημάρχου, Κώστα Λύρου, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλ/νίας, Μαρίας Σαλμά, των Βουλευτών κκ. Σπήλιου Λιβανού και Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου του Αιτωλικού, Κωνσταντίνας Μαντζή καθώς και εκπροσώπων στρατιωτικών και άλλων φορέων.

Ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος σε δηλώσεις του συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν ώστε η διοργάνωση να είναι άρτια και να τιμηθεί λαμπρά η επέτειος της Μάχης του Ντολμά, το κορυφαίο γεγονός για το Αιτωλικό

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο