Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Η εορτή του Αγίου Θεοκλήτου και το μνημόσυνο του μακαριστού Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεοκλήτου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου


Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, εορτή του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου, τιμάται η μνήμη του αγίου στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. Σύμφωνα όμως με το Τυπικό της Εκκλησίας, επειδή ο εορτασμός συμπίπτει με το Ψυχοσάββατο, η εορτή μετατίθεται......

Ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, τιμώντας την μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου, την Κυριακή των Απόκρεω, 27 Φεβρουαρίου 2022, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Πόλεως, όπου θα τελέσει και το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Θεοκλήτου.

Την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30’ θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού στο Παρεκκλήσιο Αγ. Θεοκλήτου, στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου.

Η ιερά πανήγυρη, με την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο