Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

«Euroferry Olympia»: Εντοπίστηκε πτώμα σε γκαράζ του πλοίου

 


Ακόμα ένα πτώμα εντοπίστηκε στο πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.....
Διαβάστε περισσότερα »

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης φορτηγών στο δεύτερο ντεκ από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, οι οποίοι συνεχίζουν να ερευνούν το πλοίο. Η σορός δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε απανθρακωμένη.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε έπειτα από περίπου 15 ώρες στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός» Αιτωλοακαρνανίας. Στον Αστακό έχουν μεταβεί και οι οικογένειες των αγνοουμένων, με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη τους.

Η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των εννέα, πλέον, εγκλωβισμένων, γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Στον χώρο που έχει ελλιμενιστεί το πλοίο βρίσκονται σε ετοιμότητα 50 διασώστες, ενώ ο κίνδυνος ανάφλεξης παραμένει υπαρκτός. Πάνω στο πρώτο κατάστρωμα υπάρχουν παρατεταγμένα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες στο πλοίο. “Είναι αδιανόητο ότι εγκαταλείφθηκε το πλοίο με αυτό τον τρόπο από τον πλοίαρχο. Ήξεραν ότι υπάρχουν άνθρωποι στοιβαγμένοι σε μια παγίδα θανάτου για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει η εταιρεία” τόνισε ο δικηγόρος συγγενών θύματος, Γιάννης Μαρακάκης.

Ο Λευκορώσος, που ήταν ο τελευταίος που βγήκε ζωντανός από το πλοίο, κατέγραψε σε βίντεο τις δραματικές στιγμές που έζησε, ενώ τόνισε ότι ήταν σίγουρος πως δεν θα βγει ζωντανός. “Με την θέλησή μου τα κατάφερα. Για μένα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν έβλεπα κανένα δίπλα μου” δήλωσε.

Ο Πρόεδρος Διεθνών Μεταφορών Δυτικής Ελλάδος, Θανάσης Κάκος τόνισε ότι το πλοίο ήταν άθλιο, ενώ είχαν γίνει και καταγγελίες εγγράφως.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου, Βασίλης Σιώμος, Νίκος Καπόγλης

ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο