Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ “EUROFERRY OLYMPIA” ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΛΥΤΙΓΙΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ


Μετά από πέντε μέρες έρευνας για επιζώντες και προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο "Euroferry Olympia" κοντά στην Κέρκυρα, η εφοπλιστική εταιρεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας......
Διαβάστε περισσότερα »
αποφάσισαν να ρυμουλκηθεί το πλοίο δεκάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου ενώ ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο για την ανεύρεση των εγκλωβισμένων επιβατών.


Από την πρώτη στιγμή η πλοιοκτήτρια εταιρεία έσπευσε να ρίξει το βάρος των ευθυνών στους επιβάτες, να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες των εφοπλιστών και του Υπουργείου Ναυτιλίας που, στο βωμό της κερδοφορίας, θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.


Η απόφαση αυτή για τη μεταφορά του πλοίου στο Πλατυγιάλι Αστακού και ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι επιβάτες, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις από τις οικογένειες των αγνοουμένων αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής του Αστακού για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη μεταφορά του καμένου πλοίου σε κλειστό κόλπο.


Για ακόμα μια φορά οι εφοπλιστές και το Υπουργείο Ναυτιλίας βάζουν το κέρδος τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την προστασία του περιβάλλοντος.


Η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, άμεσα θα πρέπει να ενημερώσει το λαό της περιοχής, να πάρει θέση και να απαιτήσει να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, να γίνουν με ασφάλεια όλοι οι έλεγχοι και να απομακρυνθεί το πλοίο σε κατάλληλο χώρο για την εκφόρτωση των αποβλήτων.


Να μη γίνει το Πλατυγιάλι χώρος συγκέντρωσης και ταφής των αποβλήτων.

14 σχόλια:

 1. Μούγγα το ΚΚΕ για την Ουκρανία. Αν την επίθεση την έκαναν οι Αμερικανοί θα είχαν βγει στα κάγκελα(φονιάδες των λαών κλπ)... Τους κρατάει καλά φαίνεται η χώρα του πατερουλη τους.... Ντροπή πάντως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κουβέντες του αέρα και ασχετοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 5%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμείς προτείνουμε η δημοτική αρχή ξηρομερου να πάρει τηλέφωνο τον Πούτιν και τον πόλεμο να τον μεταφέρει στην Ανταρκτική .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα βγει καμία ανακοίνωση για τον πολαιμοχαρη PUTIN τον πρωην Διοικητή της k. G. B

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μετά από, σχεδόν 70 χρόνια πάλι πόλεμο από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν κρίμα για τόν άμαχο πληθυσμό,οι επιπτώσεις πολύ άσχημες για την άνοδο τών τιμών , φυσικό αέριο καύσιμα κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανέξοδες τοποθετήσεις . Ρε πεθανε κόσμος . Για τον Πούτιν το κάνετε γαργαρα ,για τους κομμουνιστές Ρώσους που σκοτώνουν αθώα παιδιά το κάνετε γαργαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κουμουνιστικα καθεστώτα Βόρεια Κορέα Κούβα κλπ Στέρηση ελευθερίας , φτώχια πίνα, δυστυχία, ότι χειρότερο για τον άνθρωπο κ ο Πούτιν κάνει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας σκοτώνει άμαχους Ουκρανούς θέλοντας να καταλάβει ξένα εδάφη κυρησοντας πόλεμο ντροπή του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να σπάσει τον τσαμπουκα των νεοταξιτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο φτωχός άμαχος Ουκρανός που τον σκοτώνει ο Πούτιν είναι νεοταξικος, τι κουβαλάς μέσα σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Λάμπρος κ ο Χρήστος θά καταδικάσουν την επίθεση-πόλεμο της Ρωσίας τού Πούτιν, εναντιον της Ουκρανίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ας ενημερώσει κάποιος ότι η Ρωσία έχει πάψει να έιναι κουμουνιστική εδώ και δεκαετίες.
  Αντίθετα στην Ουκρανία δρουν νεοναζιστικές (και καλά πατριωτικές) σαν την Χρυσή Αυγή ομάδες.
  Ας ενημερώσει κάποιος επίσης οτι η Κίνα , αν οχι η παγκόσμια δύναμη σίγουρα παγκοσμια δύναμη, κυβερνάται από κουμουνιστικό κόμα.
  Επίσης ας ενημερώσει κάποιος οτι το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση (ζητώντας συγνώμη από τον πρώτο σχολιαστή γιατί δεν τον πήρε τηλεφωνο ο Κουτσουμπας να του το πει)
  Τέτοια απόσταση από την πραγματικότητα και αντικουμουνιστικό μένος που φανερώνουν τα σχόλια, μόνο σε ακροδεξιούς υπηκόους αρμόζει.
  Αλλά ως γνωστών πάντα φταίει η Αριστερά και το ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πόση ασχετοσύνη θεέ μου. Η Ρωσία δεν είναι κομμουνιστικη χώρα. Ελεος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ότι και να λέτε το ΚΚΕ τα έχει πάρει χοντρά από την χώρα του πατερουλη σας και έχει γενικά πολύ αλληλογραφία που δεν συμφέρει να βγει στην φόρα γι αυτό και τώρα δεν τολμάτε να κάνετε τα τσαλίμια που κάνετε με τους Αμερικανούς μην τυχόν και έχουμε αποκαλύψεις... Κάνετε αντιπολεμικες πορείες και πάτε πάλι έξω από την Αμερικανική πρεσβεία ενώ είναι οι Ρώσοι αυτοί που επιτίθενται!!! Πόσο άκυροι!!! Τώρα όσον αφορά το τί είναι η Ρωσία του Πουτιν αυτό είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο κεφάλαιο για να χωρέσει στα σχόλια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο