Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας


Πέθανε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας σε ηλικία 79 ετών. Ο Δημήτρης Τσοβόλας έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση εδώ και αρκετές ημέρες....

Το βιογραφικό του Δημήτρη Τσοβόλα
Ο Δημήτρης Τσοβόλας γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επανεκλέχθηκε το 1981 και το 1985. Στην συνέχεια εξελέγη Βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

Παρέμεινε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη οκταετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ως υφυπουργός (1981-1983), αναπληρωτής υπουργός (1983-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989.

Το Μάιο του 1991 παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά - Καλκάνη και τον Ιανουάριο του 1992 καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων χάνοντας έτσι τη βουλευτική του έδρα.

ethnos

3 σχόλια:

  1. Μια συγνώμη την οφείλουμε. Επίσης να σκεφτούμε ότι από το ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν ελεύθεροι τύποι σαν τον Σημίτη,τον Γιάννο,τον Βενιζέλο, τον Λαλιώτη και άλλοι παρόμοιοι και δικάστηκε ο Τσοβόλας. Ο γιός του αγωγιατη, που εν τέλει είναι τιμητικός τίτλος.

    Καλό ταξίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλό Ταξίδι. Τίμησες τη πολιτική.

    Κοντά στους αγρότες, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.

    Σπουδαίος Δικηγόρος και Αγωνιστής για τη Δημοκρατία.

    Δημήτρη Τσοβόλα να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγωνιστής της ζωής αυτοδημιούργητος. Και πολιτικός μαχητής, αποτελεσματικός, ασυμβίβαστος, απροσκύνητος και πανέντιμος. Με αξίες, αρχές και υποδειγματικό ήθος, βάδισε στα ακανθώδη και λασπώδη μονοπάτια της πολιτικής ΟΡΘΙΟΣ και με καθαρό μέτωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο