Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση χεριού από τον ώμο, σε παιδί στην Ελλάδα

Ο 11χρονος που είχε υποστεί ακρωτηριασμό, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, σε σταθερή κατάσταση


Πηγή φωτό EUROKINISSI

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ένας 11χρονος από τη Ζάκυνθο, που υπέστη ακρωτηριασμό χεριού, στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου......

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού συγκροτήθηκε χειρουργική ομάδα με γιατρούς από τρία νοσοκομεία της Αττικής και πραγματοποιήθηκε η «πρώτη επιτυχής» επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου, σε παιδί στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Παίδων ανέφερε ότι στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου το νοσοκομείο δέχθηκε αίτημα από το ΕΚΕΠΥ, για επείγουσα αεροδιακομιδή του 11χρονου ασθενούς από το νοσοκομείο της Ζακύνθου, με πλήρες ακρωτηριαστικό τραύμα άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου.

Άμεσα, συγκροτήθηκε χειρουργική ομάδα με τη συμμετοχή 11 γιατρών από το «Λαϊκό», το ΚΑΤ και το Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο μικρός ασθενής έφτασε με ασθενοφόρο στο «Παίδων» στις 16:30 της ίδιας ημέρας και σε «γενικά καλή κατάσταση». Ταυτόχρονα μεταφέρθηκε το ακρωτηριασμένο μέλος, με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μισή ώρα αργότερα, το αγόρι εισήλθε στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επανασυγκόλληση άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του βραχιονίου. Η πολύωρη επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της Κυριακής.

«Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Παίδων.




https://www.lifo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο