Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Η παρέμβαση του Λάμπρου Πιτσούλια


Στην παρέμβασή του στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, ο Λάμπρος Πιτσούλιας, πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, σημείωσε:.......

«Να ευχαριστήσω για την τιμή να πω λίγα λόγια στη σημερινή συνάντηση για τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Μια συμπόρευση που πρώτα-πρώτα μου έδωσε μια εσωτερική πληρότητα, μια ισορροπία ότι κάνω αυτό που πρέπει.

Γιατί ΚΚΕ; Γιατί μέσα σ’ αυτό βρίσκεις ήθος, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, ιδεολογία, όραμα. Όλες εκείνες τις αξίες που μπορούν αφ' ενός να μας κρατήσουν μακριά από κοινωνικοπολιτικές παθογένειες, αξίες που λειτουργούν σαν αντισώματα σ’ ένα ύπουλο, διεφθαρμένο, καταστροφικό σύστημα, που μετέρχεται τα πάντα για να εγκλωβίσει τον λαό προς όφελος του κεφαλαίου. Αφ' ετέρου αξίες που σε καλούν σε μια ουσιαστική και δυναμική πολιτική συμμετοχή και αγώνα για ανατροπή απέναντι στα δεινά που καθημερινά μας επιβάλλονται.

ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα κοντά στους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, στις στρατιές των ανέργων, στους αδύναμους, στους νέους, στους συνταξιούχους, στα θύματα της κοινωνικής αδικίας. Το μόνο κόμμα που ασκεί πραγματικό έλεγχο στην εξουσία και δεν αρκείται σ’ αυτό. Έχει ολοκληρωμένες προτάσεις, που η άρχουσα τάξη τις υποβαθμίζει ή τις αγνοεί.

Γιατί αυτό το κόμμα ανέδειξε την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Τα κόμματα που βύθισαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά νοικοκυριά. Συνένοχοι στο έγκλημα. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ. Την ίδια πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν. Προσέξτε! Δεν είναι αντίπαλοι. Ανταγωνιστές είναι στη διαχείριση της εξουσίας και των μονοπωλίων. Ακόμα κι αν το σύστημα καταφέρνει να τους "ξεπλένει" αφού τους χρειάζεται, στη συνείδηση του λαού και απέναντι στην ιστορία θα είναι για πάντα υπόλογοι. Αυτό το κόμμα ανέδειξε από την αρχή τον ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε έγκαιρα για σχεδιασμούς και αντιλαϊκές αποφάσεις, με γνώμονα πάντα τα στρατηγικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαών και προσπαθούν φιλότιμα οι παθιασμένοι ευρωπαϊστές να φιλοτεχνήσουν την εικόνα μιας ένωσης αρχών και δικαίου, αλλά ο "πυρακτωμένος καθρέφτης" της πραγματικότητας τους διαψεύδει.

Γιατί αυτό το κόμμα μας έδειξε ότι απ’ το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και τις "βάσεις που φεύγουν" γίναμε οι πρόθυμες ορντινάτσιες απέναντι σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και κεφάλαιο.

Γιατί το ΚΚΕ ευαγγελίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη, θυμίζοντάς μας τα αθάνατα λόγια του Μπέρτολτ Μπρεχτ ότι "η γη με τους καρπούς που περισσεύουν (ανήκει) σ’ αυτούς που την πονούν και τη δουλεύουν".

Γιατί υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών στην εργασία, στην Παιδεία, την Υγεία, που σήμερα καταπατούνται βάναυσα από ένα κράτος που, με το πρόσχημα της πανδημίας, κατακρεουργεί ανθρώπινες ελευθερίες.

Και μας προτρέπει να μην ξεχνάμε:

Ότι αυτά που κερδήθηκαν με αγώνες, μας τα πήραν πίσω διπλά και τρίδιπλα.

Ότι υποθήκευσαν το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας.

Ότι δεν "τα φάγαμε μαζί", αλλά τα αφεντικά τους και οι διάφοροι "ημέτεροι".

Ότι πρόδωσαν την εργατική τάξη, εκμαύλισαν και εξαγόρασαν συνειδήσεις, χειραγώγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Και δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε:

Το μεγάλο κόλπο του χρηματιστηρίου και την αφαίμαξη του λαού.

Τη ληστεία μισθών και συντάξεων με τα μνημόνια.

Τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Την υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.

Την κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων.

Τη δημοκρατία των offshore, των επενδυτών, των εφοπλιστών, των απολύσεων.

Και μια τελευταία κουβέντα για τους νέους.

Τους νέους που σήμερα το αδηφάγο σύστημα έχει απομακρύνει από την πολιτική γιατί τους φοβάται όπως "ο εξαποδώ το λιβάνι" και τους έχει εγκλωβίσει με τη "βιομηχανία του ελεύθερου χρόνου" και μια εκπαίδευση χρησιμοθηρική, φροντιστηριοποιημένη, που ετοιμάζει όχι πολίτες, αλλά καταναλωτές. Τους νέους πρέπει να τους εμπιστευθούμε και να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι μέσα στο ΚΚΕ, σ’ αυτό το μεγάλο σχολείο, θα βρουν το όραμα και την αγωνιστική διάθεση να χτίσουν έναν καινούριο κόσμο και μια "πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της"».

https://www.902.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ένα παράδειγμα πού έχει πετύχει ο υπαρκτός σοσιαλισμός , στέρησαν την ελευθερία του ανθρώπου και τους άφηναν αφραγκους γι'αυτό όταν άνοιξαν τα σύνορα όπου φύγει φύγει... Λάμπρο , βλέπε πως περνάει ο κοσμακης στην Β.Κορεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο