Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Οργή σε Οινιάδες και Αιτωλικό για τη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια ύδρευσης

 


Διάχυτη είναι η οργή και η αγανάκτηση στις Οινιάδες αλλά και σε περιοχές του Αιτωλικού για την διακοπή της υδροδότησης, όχι λόγω κάποιας βλάβης αλλά λόγω του ότι η VOLTERA “κατέβασε” του διακόπτες στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜ, λόγω χρεών.
Διαβάστε περισσότερα »

Κάτι που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και σε αυτό το ζήτημα.

Μιας και θεωρείται απίθανο η VOLTERA να έχει προβεί σε απροειδοποίητη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα καθώς το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό, όπως γράφει το messologhinews.

Σχετικά με την εξέλιξη, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Φόρουμ Ενεργών Πολιτών του δήμου Μεσολογγίου, Δημήτρης Κοτσόργιος, έγραψε στο facebook:

«Αγαπητοι συνδημοτες με αγανακτηση πληροφορηθηκαμε ότι η ΒΟΛΤΕΡΑ παροχος της ΔΕΥΑΜ διέκοψε το ρευμα στα αντλιοστασια και ετσι διεκοπη η παραχη νερου σε τοπικα διαμερισματα με αποτελεσμα οι κάτοικοι να μην εχουν προσβαση στο βασικο αγαθο που λεγεται νερο .

Ο δηθεν δημαρχος γνωριζε εδώ και καιρο οτι αυτό θα συνεβαινε και δεν εκανε κατι για να το ανατρεψει . Εβγαζε φωτογραφιες με επισκεψεις σε υπουργους χωρις όμως αποτελεσμα επι της ουσιας .

Λαμβανοντας υπ οψιν μας την ανακοινωση της επιτροπης της 19 /03 /2014 οπου αναφερεται ότι το νερο είναι δημοσιο αγαθο .

-Το ψηφισμα της Γ.Σ του Ο.Η.Ε στις 28/ 06 /2010 ΚΑΙ το ψηφισμα της 18 /12 /2013 με τα οποια το νερο είναι βασικο ανθρωπινο δικαιωμα .

-Το ψηφισμα της 09 /02 /2008 σχετικα με την αντιμετώπιση της ελλειψης νερου .

-Το ψηφισμα του Συμβουλιου των ανθρωπινων δικαιωματων σχετικα με το ανθρωπινο δικαιωμα στο νερο .

Λαμβανοντας υπ οψιν ότι η ελειψη προσβασης στο νερο εχει επιπτωσεις σε όλα τα ανθρωπινα δικαιωματα και ότι το ανθρωπινο δικαιωμα στο νερο περιλαμβανει διαστασεις προσβασιμοτητας , αποδοχής , προσιτοτητσς , και αναγκαιοτητας χρησης θα πρεπει η δικαιοσυνη να αναζητησει ποινικες ευθυνες και ο δημος να απαιτησει αποζημιωσεις από την ΒΟΛΤΑΙΡΑ για την τεχνιτη απωλια στην προσβαση των κατοικων σε ποσιμο και καθαρο νερο .

Επισης ο δημος θα πρεπει να αναλαβει και αυτος τις πολιτικες ευθυνες που εχει από την ανικανοτητα του να διαχειριστει σωστα τα θεματα της ΔΕΥΑΜ .

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

ΚΟΤΣΟΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου:

“ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΚ ΚΑΤΟΧΉΣ, ΠΕΝΤΑΛΌΦΟΥ, ΓΟΥΡΙΆΣ, ΛΕΣΙΝΊΟΥ, ΤΗΝ ΔΚ ΑΙΤΩΛΙΚΟΎ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΔΉΜΟ ΙΠ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ

Τη Δευτέρα 7-2-2022, από το μεσημέρι, η VOLTERA πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΥΑΜ, διέκοψε την ηλεκτροδότηση των κεντρικών αντλιοστασίων ύδρευσης Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς, Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου, λόγω οφειλών.

Η ΔΕΥΑΜ παρά τις εκκλήσεις της, τις ενημερώσεις, τις διακοπές, τους πολύμηνους διακανονισμούς και το ίδιο τιμολόγιο που εφαρμόζει από το έτος 2007 δεν κατόρθωσε να εισπράξει το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών των καταναλωτών, ώστε να καλύπτει το λειτουργικό της κόστος και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Αντ’ αυτού οι οφειλές των καταναλωτών εκτοξεύθηκαν περίπου στα 11.000.000€ και η Πολιτεία από το 2013 δεν ικανοποίησε το αίτημά μας, όπως αντίθετα έγινε με πολλές άλλες ΔΕΥΑ, να εντάξει και την δική μας στην διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

Έτσι η κατάσταση θα έφτανε σε αδιέξοδο. Μετά από ενέργειες του Δημάρχου το Υπουργείο Εσωτερικών με μελέτη των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΜ, διαπίστωσε το σοβαρό εισπρακτικό πρόβλημά μας και αποδέχθηκε την προώθηση του αιτήματος μας για την ένταξή μας στην διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων, πράγμα που υλοποιείται άμεσα.

Επειδή η ΔΕΥΑΜ είναι ανταποδοτική και τα έσοδα της προέρχονται μόνο από τους πολίτες και επειδή η δημόσια υγεία είναι το κυριότερο αγαθό που πρέπει να διασφαλίσουμε, σας καλούμε να ανταποκριθείτε και να προσέλθετε όλοι όσοι οφείλετε, για να εξοφλήσετε ή να διακανονίσετε τις οφειλές σας, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά μας για καλύτερες υπηρεσίες.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο