Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Απόσυρση με την παράδοση των νέων και επιλαχόντες σε λίστα


Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.
Εύκολα, γρήγορα και ηλεκτρονικά οι αιτήσεις......

Η έλευση του Απριλίου αναμένεται να συμπέσει με την έναρξη του προγράμματος απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών, που αφορά περίπου 200.000 νοικοκυριά.

Τα 100 εκατ. ευρώ της επιδότησης που θα δοθούν σε περίπου 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγεία και καταψύκτες, ενώ θα επιδοτηθεί η αντικατάσταση έως τριών συσκευών. Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην επιδότηση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

Εύκολα και γρήγορα η αίτηση

Η διαδικασία της αίτησης υπαγωγής στην επιδότηση θα είναι εύκολη και γρήγορη με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πάντως να υποβάλουν αίτηση και απευθείας σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών.

Στους ωφελούμενους θα χορηγείται εκπτωτικό κουπόνι που θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών. Το πληροφοριακό σύστημα θα αξιολογεί αυτόματα τις αιτήσεις των πολιτών με βάση τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και θα τους κατατάσσει στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης.

Τι γίνεται αν εξαντληθεί η χρηματοδότηση

Η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται παράλληλα με τη συλλογή των παλιών για ανακύκλωση. Τα στάδια υλοποίησης της διαδικασίας θα ελέγχονται αυτόματα από την ψηφιακή πλατφόρμα.

Σε περίπτωση εξάντλησης της διαθέσιμης χρηματοδότησης, προβλέπεται η δημιουργία λίστας επιλαχόντων, οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν με την εξασφάλιση επιπλέον πόρων.

Από το πρόγραμμα δεν αποκλείεται κανείς, ωστόσο όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχεις τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση.

dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο