Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος Ουκρανία: Στέλνει αμυντικό υλικό στο Κίεβο η Ελλάδα - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη


Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.....

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, σύμφωνα με ενημερωτικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το ενημερωτικό.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.
ethnos.

8 σχόλια:

  1. Μεγάλε Μητσοτάκη!!! Βλέπεις πολύ μακριά!!! Μας μπλέκεις σε έναν πόλεμο! Ειλικρινά, με ξεπερνάει αυτός ο τύπος.
    Για ποιόν λόγο να στείλει πολεμικό υλικό σε έναν πόλεμο στην γειτονιά μας; Όταν μάλιστα το ένα μέλος είναι η Ρωσία!! Στην καλή περίπτωση που λήξει ο πόλεμος, θα ζητήσει καλύτερες σχέσεις; Τι θα πάρει;
    Έχει κάποιον λόγο;
    Να στείλει όση ανθρωπιστική βοήθεια θέλει. Να στείλει βοήθεια στα σύνορα με Πολωνία για τούς πρόσφυγες. Με χιλιάδες τρόπους μπορεί να δείξει παρουσία. Διάλεξε το πολεμικό υλικό.

    Απίστευτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι θέλουν οι Αμερικάνοι κ οι εβρεοιοπως είπε κ θεός Καραμανλής ανήκουμε οι στη Δύση ρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λόγος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας να στείλει αμυντικό εξοπλισμό έρχεται σε άμεση συνάρτηση με τη βοήθεια που έχουν αποφασίσει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να παράσχουν σε μια χώρα που μάχεται για την ελευθερία της απέναντι σε έναν δικτάτορα, έναν τύραννο που εξέθρεψε η πρώην Σοβιετική Ένωση που τόσο αγαπήσατε κάποιοι στο παρελθόν... Έναν τύραννο που επιθυμεί να αναβιώσει την παλιά Ρωσική αυτοκρατορία εις βάρος της ανθρωπότητας. Πρόκειται για τον πόλεμο του Πούτιν ενάντια στον ελεύθερο κόσμο. Εσύ ανώνυμε 1:12 που κοπτεσαι δεν σου ζήτησε κανείς να πολεμήσεις. Σταλινικό καθεστώς πάντως στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνουμε για να φτιαχτειτε ορισμένοι. Ο Πούτιν και οι υποστηρικτές του θα λογοδοτήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε αν κατάλαβα καλά στείλαμε όπλα να πολεμήσουμε την Σοβιετική Ένωση. Η αλήθεια είναι ότι τα επιχειρήματα σου είναι σύγχρονα. Φοβάμαι,ότι η λογοδοσία του Πούτιν θα είναι παρόμοια με την λογοδοσία των Μπους για τους πολέμους στο Ιράκ ή του Κλίντον για τους πολέμους στην Γιουγκοσλαβία.
      Αν θυμάσαι τότε πολύ Έλληνες στο γένος, θέλανε συμμετοχή της Ελλάδος στον πρώτο πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. Η λύση είναι μία σύνορα με την Σερβία. Αν είσαι άνω των 35, θα καταλαβαίνεις.
      Αν έχεις διαβάσει και λίγο ιστορία, μπορεί να ξέρεις ότι παρόμοιες με την σημερινή κυβέρνηση, είχαν στείλει στρατό στην Κορέα, να πνίξουμε τους κιτρινιαρηδες στο αίμα.
      Ευτυχώς το 2014, η ΗΠΑ κάνανε πίσω και δεν βομβαρδισανε την Συρία, γιατί και τότε η Ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να συμμετάσχει, στα πλαίσια των υποχρεώσεων της συμμαχίας, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο τότε υπουργός εξωτερικών.

      Τέλος, αν εσύ θεωρείς ότι ο Πούτιν και η Ρωσία είναι συνεχιστές της ΕΣΣΔ και για αυτό πρέπει να χτυπηθεί, τότε πάσο. Αν επίσης θεωρείς το ΝΑΤΟ συμμαχία του ελεύθερου κόσμου πάλι πάσο. Βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί, τι δουλειά έχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Επίσης σκέψου ποιο μπορεί να είναι το συμφέρον της Ευρώπης και της Ελλάδας στην σύγκρουση και για ποιον λόγο γίνεται.

      Εγώ αγαπητέ είμαι υπέρ της ειρήνης. Και για να υπάρχει ειρήνη απαιτείται συνενόηση των λαών. Ειδικά αυτών που θα ζουν και αύριο μαζί.

      Ελπίζω και εσύ να μην πολεμήσεις. Να συνεχίζεις να το παίζεις γενναίος με τις ζωές των άλλων.
      Πάντως αν χρειαστεί να πολεμήσει η Ελλάδα, θα με καλέσουν. Δεν έχω και δεν θέλω, τις άκρες να με στείλουν στο Κάιρο ή το Παρίσι.

      Σταλινικό καθεστώς προφανώς δεν θέλω. Έχω χορτάσει καθεστώς του κομματισμού.

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω να έχεις χορτάσει από το καθεστώς του κομματισμού όπως λες, διότι βλέπω να αναπαράγεις τα όσα ανέφερε ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ. Να ξέρετε όμως ότι δεύτερη φορά Αριστερά δεν έχει. Τον Ιούνιο του 2015 με το περίφημο δημοψήφισμα της ψευτοανασας αξιοπρέπειας που εφυηρατε παραλίγο να ρίξετε τη χώρα στο γκρεμό με τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls. Τον ΕΝΦΙΑ γιατί δεν τον καταργήσατε όπως είχατε υποσχεθεί προεκλογικά το 2015; Μην κουράζεσαι έρχεται συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ...

      Διαγραφή
  4. Εδω φωταγωγισαν το συντριβανι της ομονοιας με τα χρωματα της σημαιας της ουκρανιας.εδω μιλαμε για τον απολυτο παραλογισμο.η ρωσια εβγαλε ανακοινωση προς την ελλαδα κ μας καλει να συμμορφωθουμε.πραγματικα δεν υπαρχουν λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε αναιγκεφαλοι
    Εδώ η παγκόσμια κοινότητα βοηθάει με ότι μπορεί εμείς τ έπρεπε ν κάνουμε;
    Ν φοβηθούμε να βοηθήσουμε αμάχους και ανθρώπους που τους έβγαλαν απ' τ σπίτι τους οι μπολσεβίκοι του Πούτιν;ποτέ δεν ψήφισα ΝΔ
    Όμως καλός έπραξε ο Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας έχει καταστρέψει ο Μητσοτάκης.
    Σε λίγο καιρό θα δούμε αν έκανε καλά η όχι που έστειλε βοήθεια στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο