Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας: Εμπαιγμός του Υπουργείου παιδείας στις πλάτες μαθητών και εκπαιδευτικών, για εξοπλισμό (tablet, laptop κλπ.)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας κατηγορώντας το Υπουργειο Παιδείας για εμπαιγμό και επικοινωνιακές τακτικές.
Πιο συγκεκριμένα σημειώνει:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Βόνιτσα, 
ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τηλ.Επικ/νιας:2643061211-6988068439
Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος
Email: syllogosd.nvonitsas@yahoo.gr

10/4/20
Εμπαιγμός του ΥΠΑΙΘ εις βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
            Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης και με το κλείσιμο των σχολείων που επέφερε, το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας -και η εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα- υπογράμμισε το αυτονόητο για μας ότι «οι εκπαιδευτικοί πάντα και τώρα δίπλα στους μαθητές τους αγωνίζονται για τη μόρφωση και το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς»............



         Η εξασφάλιση της καθολικότητας του όλου εγχειρήματος για την εξ αποστάσεως με την παροχή laptopή tablet και σύνδεση ίντερνετ σε όλους τους μαθητές –μεταξύ άλλων επισημάνσεων- αποτελούσε και αποτελεί για μας  πρωτεύον ζήτημα. 
         Αφού πέρασε ένας σχεδόν μήνας και το Υπουργείο κώφευσε στο παραπάνω αίτημα, είδαμε τελικά να αποστέλλει στις 7/4/2020 την εξής εγκύκλιο με τη μορφή του μάλιστα κατεπείγοντος: «…Να καταγραφούν οι ανάγκες ανά σχολική μονάδα με στόχο «α) να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων όσο και μετέπειτα για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων και για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών. β) να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων/κηδεμόνων)».

              Και ενώ πράγματι στάλθηκαν τα στοιχεία αυτά από τα σχολεία στο Υπουργείο Παιδείας, και εκεί που νόμισαν οι μαθητές ότι θα έχουν το λάπτοπ τους, με νέα εγκύκλιο στις 9/4/2020, αναιρεί στην ουσία την προηγούμενη έχοντας ως «κεντρική ιδέα»: «Παιδιά ΑΚΥΡΟ, θα νομίζετε ότι τα έχετε ενώ δεν θα τα έχετε»! Συγκεκριμένα αναφέρει: «…διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)» (!)(σ.σ ποιους εννοεί ¨σχολική μονάδα¨, τους τοίχους, τα κάγγελα???) και «διευκρινίζοντας τη διευκρίνιση» τελικά αποφάσισε: «1 λάπτοπ ανά 50 μαθητές και αυτό εφόσον  δεν είχε δοθεί παλιότερα και αν δεν είχαν δηλώσει τα σχολεία στο myschool ότι διαθέτουν φορητό υπολογιστή» !
  Καταγγέλλουμε τον απίστευτο αυτόν εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους μαθητές στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και ζητά να πάρει πίσω την σημερινή εγκύκλιο και άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση γενναίας παροχής του αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τη στιγμή μάλιστα που βλέπουμε διάθεση εκατομμυρίων για επικοινωνιακούς σκοπούς θεωρούμε προσβολή να παραγκωνίζεται η εκπαίδευση- μαθητές και οι εκπαιδευτικοί- και ταυτόχρονα το Υπουργείο να «καμαρώνει» ότι στηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η επιλογή αυτή αποδεικνύει αυτό που εξ αρχής φοβόμασταν, ότι τελικά η κυβέρνηση θα ποντάρει μόνο στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για το αν και πόσοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς προβλήματα στη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
             Καλούμε έστω και τώρα την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα την τελευταία «διευκρινιστική» εγκύκλιο και να καλύψει όλες τις ανάγκες με laptop ή tablet για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό που αποκλείεται στην πράξη από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ







13 σχόλια:

  1. Συριζακια δεν εχετε τι να κανετε και γραφετε μαλακιες αντε σας σιχαινετε ο κοσμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χώρα κυβερνάτε από πολιτικούς τσαρλατάνους. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με επικοινωνιακά επικίνδυνους καρεκλοκένταυρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ζωή Ψέματα στις πλάτες του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιοι ειναι τσαρλατανοι ρε τρισαθλιε συριζομαχε .ο κουλογλου ο κυριτσης ο παπαδημουλης αυτοι ειναι τσαρλατανοι και μαζοχιστες του χρηματος.ρωτησε τους να δεις τι καταθεσεις εχουν χωρις να εχουν δουλεψει ουτε μια μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε μία καλή λέξη για τά έγκαιρα μέτρα ,κ το κλείσιμο των σχολείων , μόνο κακίες ,αραλυκι κ τά ευρώ όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τους δεσμεύσετε όλους τους δασκάλους και να τους στείλετε στις Περιφέρειες Κ στους Δήμους για εργασία σε βοήθεια απόρων . Κάθονται τον μισό χρόνο , κάθονται Κ τώρα και το μόνο που κάνουν είναι να συνδικαλιζονται . Ρε Συριζαίοι σας σιχάθηκε ο κόσμος δεν το έχετε καταλάβει ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι τα καημενα τα παιδια ...βρε το εχουν γραμμενο το σχολειο..απο την πρωτη δημοτικου με τα πανακριβα κινητα ....ποιοσ κρινει ποιος εχει αναγκη και ποιοσ οχι με τα ψευτικα στοιχεια ..μηπωσ προ κορωνοιου μαθαιναν γραμματα;;;; ποιοσ ειναι αυτος ο ρημαδολαος που ολο θελει θελει κι εσεισ μονιμωσ τον εκπροσωπειτε;;; ποιοι βαλαννε πλατη για την παιδεια ;;ποιοσ υποβαθμισε το δημοσιο σχολειο με τισ καταληψεισ και στελνει τα παιδια του στα ιδιωτικα;;;;ελεοσ πια στρωθειτε στη δουλεια μαθητες και δασκαλοι κιαφηστε την αρπαχτη του ΤΑΒΛΕΤ!! αποφοιτοι λυκειου και δεν γνωριζουν αναγνωση. τωρα παντου βιβλια και δεν τ ανοιγουν... .ασ κοιταχτουμε στον καθρεφτη να δουμε ποιος μας φταίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού καταντήσαμε να μας κυβερνάει ο Κυριάκος με τον Άδωνη και το Μπογδανο μην περιμένετε τίποτε περισσότερο. Δυστυχώς το Φασίστα και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11:05 ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΓΔΑΝΟ .ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι δάσκαλοι "κάθονται¨ 15 μερες τα Χριστούγεννα, 15 το Πάσχα και 2 μήνες το καλοκαίρι, σύνολο 3 μήνες. Όλο το υπόλοιπο έτος είμαστε καθημερινά στην εργασία μας, πλάθουμε τα παιδιά στο νου και την ψυχή και νοιαζόμαστε για αυτά ισάξια για όλα. Πολλές φορές, δυστυχώς για εσάς, τα γνωρίζουμε καλύτερα κι από εσάς τους ίδιους ως γονείς τους. Ο χρόνος μας είναι αφιερωμένος στα παιδιά γιατί έτσι μας αρέσει. Γιατί αγαπάμε τα παιδιά και είμαστε δάσκαλοι. Δεν μας περισσεύει χρόνος να ασχολούμαστε με το αν ο διπλανός μας "κάθεται" ή αν πήγε εκδρομή ή αν πληρώνεται τις αργίες. Προφανώς εσείς τώρα που έκλεισαν όλα τα καφενεία έχετε άπλετο χρόνο να σχολιάζετε και να προσπαθείτε να λύσετε την παραπάνω μαθηματική πράξη. Φυσικά και το υπουργείο δε θα μας επιστρατεύσει σε κάποια άλλη εργασία λόγω συνθηκών, καθώς όλοι μας καθημερινά κάνουμε μάθημα στα παιδιά σας καθισμένοι όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστη. Άρα εργαζόμαστε. Το αν εσείς προσωπικά δεν μπορείτε να λύσετε μία απλή πράξη μαθηματικών σαν την παραπάνω ή αν ακόμα κουβαλάτε βιώματα κι απωθημένα μιας άλλης εποχής είναι δικό σας θέμα. Βρείτε τα πρώτα με τον εαυτό σας και αφού κάνετε τον απολογισμό της πορείας σας θα καταφέρετε να ανοίξετε τη σκέψη σας και να προχωρήσετε τη στάσιμη ζωή σας. Αν φυσικά εργαστήκατε ποτέ και ξέρετε από εργασία... Δεν ασπάστηκα ποτέ μεμονωμένες απόψεις που ο καθείς διακεινεί. Θλίβομαι όμως να ακούω όλες αυτές τις βαλτωμένες απόψεις. Αν εσείς ωστόσο έχετε τόσο χρόνο διαθέσιμο, θα μπορούσατε κάλλιστα να προσφερθείυε σε θέση βοήθειας ή ανάγκης αυτές τις ιδιαίτερες μέρες. Κάντε και κάτι χρήσιμο. Θα σας Βελτιώσει ως άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαρεμενε θεέ εσύ θα μας πας μπροστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΄Καί αφού αγαπάτε τά παιδιά γιατί πρέπει νά πηγαίνουν στά φροντιστήρια νά τά χρυσοπληρώνουν?
    Μάλλον κάτι δέν κάνετε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καρανικας...κοτοπουλου..ωχ νοτοπουλου..κι ο θεός αρχηγός τέρατα μορφώσεως.να μορφώσουν και το λαό...βρε ξεφορτωθείτε μας που μιλάτε για το λαό.λαος είμαι και δεν θέλω να με επροσωπειτ ούτε να παίζετε ούτε μπροστά ούτε πίσω στις πλάτες μου κούτσουρα απελεκητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο