Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Μάσκες σε μέσα μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία - Πώς να την φοράτε και να την πλένετε


Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υιοθέτησε συστάσεις του ευρωπαϊκού κέντρου λοιμώξεων και δεν συνιστά την χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, αλλά συνίσταται η χρήση της σε κλειστούς χώρους, όπως μέσα μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία...

«Ναι» στη χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους είπε η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την καθολική χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους, κατά την άρση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, υιοθέτησε συστάσεις του ευρωπαϊκού κέντρου λοιμώξεων και δεν συνιστά την χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, αλλά συνίσταται η χρήση της σε κλειστούς χώρους, όπως μέσα μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Για τη σωστή χρήση της μάσκας, είπε ο κ. Τσιόδρας, θα πρέπει, «όταν την φοράτε, να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη, να πλένετε συχνά τα χέρια σας πριν και αφού βγάλετε τη μάσκα και να την αφαιρείτε με συγκεκριμένο τρόπο».

«Αν η μάσκα είναι μιας χρήσης να απορρίπτεται με προσοχή, αν είναι επαναχρησιμοποιούμενη να πλένεται συχνά» τόνισε, στους 60 βαθμούς.
protothema

1 σχόλιο:

  1. Τι ζουμε ρε φιλε..και τι εχουμε να ζησουμε ακομα.εχει ξεφυγει η κατασταση εντελως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο