Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Σταδιακή άρση μέτρων: Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου - Πότε ανοίγουν σχολεία, καταστήματα, κέντρα αισθητικής, το χρονοδιάγραμμα

Αρχίζει σταδιακά η άρση των μέτρων για την επιστροφή στην κανονικότητα. Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους υπουργούς και Λοιμωξιολόγους οι θα αποφασίσουν με ποια σειρά θα γίνει η άρση μέτρων στην ελληνική κοινωνία. 

Κρίσιμη θεωρείται η πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την άρση των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Έχοντας στην σκέψη του ο πρωθυπουργός την μεγάλη πτώση των κρουσμάτων αλλά και την εμφάνισή τους σε δομές φιλοξενίας και νοσηλείας, είναι αυτός που θα δεχθεί όλες τις εισηγήσεις και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Στις δώδεκα το μεσημέρι υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ξεκινήσει η κρίσιμη σύσκεψη της ομάδας άρσης των μέτρων. Σε αυτή θα μετέχουν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ύστερα από όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι. Πάντως από τα μέχρις στιγμής δεδομένα δεν ανατρέπεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, καθώς όλα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι συμπίπτουν με την ημερομηνία εξόδου από τα μέτρα.
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται η απόφαση και για την ημερομηνία λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι από τις 11 Μαΐου μέχρι και τον Ιούνιο να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το χρονοδιάγραμμα του restart

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στις 4 Μαΐου πρόκειται να ανοίξουν:
Μικρά εμπορικά καταστήματα
Κομμωτήρια
Κέντρα αισθητικής
Στα μέσα Μαΐου
Θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και των φροντιστηρίων 
Θα υπάρξει αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς
Μέχρι το τέλος Μαΐου, αναμένεται να έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία πλην των πανεπιστημίων.
Παράλληλα οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τα εξής:
Άνοιγμα καφέ, μπαρ, εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους
Αποκατάσταση εσωτερικών πτήσεων
Τον μήνα Ιούνιο αναμένεται:
Πραγματοποίηση Πανελλαδικών εξετάσεων 
Άνοιγμα πολυκαταστημάτων
Άνοιγμα πολιτιστικών χώρων, μουσείων
Άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων
Άνοιγμα τουριστικών καταλυμάτων
Επανέναρξη της Super League

Τι θα γίνει με τον τουρισμό

Κρίσιμο είναι το ερώτημα για τον τομέα του τουρισμού. Καθώς ακόμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα κρούσματα κορωνοϊού όπως και οι θάνατοι, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γίνεται προσπάθεια, να βρεθεί μία λύση ώστε να υπάρχει «ελεγχόμενος» τουρισμός.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους να σχεδιαστεί ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας. Αν υπάρξει, τότε θα αποτελέσει τη βάση για την επαναλειτουργία του εισαγόμενου τουρισμού, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
https://www.dikaiologitika.gr/

2 σχόλια:

  1. Η ίδια η πραγματικότητα μας δείχνει το δρόμο του : ΕΣΥ δηλαδή του ΕΜΕΙΣ και όχι του ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι κ να ανοιξει τιποτα δε θα ειναι το ιδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο