Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Στις 4 Μαΐου θα βγει η προκήρυξη για τα οκτάμηνα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.


Ο πίνακας των ζητούμενων ειδικοτήτων των 60 εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση του Δήμου Ξηρομέρου.

Σύμφωνα με σημερινές αποκλειστικές πληροφορίες του site https://www.aftodioikisi.gr, η σχετική προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία στους Δήμους (οκτάμηνα), θα βγει στον «αέρα» αμέσως μετά την Πρωτομαγιά, με πιο πιθανές ημερομηνίες τη Δευτέρα 4 την Τρίτη 5 Μαΐου.....

Την εκκίνηση του συγκεκριμένου προγράμματος την αναμένει και ο Δήμος Ξηρομέρου, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα επάρκειας προσωπικού σε υπηρεσίες που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, όπως η καθαριότητα, το οποίο προσπαθεί να το λύσει αυτή την εποχή με τετράμηνα και δίμηνα και με απλά μεροκάματα που δίνουν οι Πρόεδροι των χωριών, μέχρι να έρθουν αυτοί οι εργαζόμενοι.
Προσωπική μας γνώμη είναι, ότι για να υπάρξει καλύτερη απόδοση, όσον αφορά τους εργαζόμενους των οκταμήνων στον τομέα της καθαριότητας στα χωριά μας, θα πρέπει σε αυτό το κομμάτι να εμπλακούν οι Πρόεδροι των Τ.Κ. και της Δ.Κ., χρεώνοντας τους ονομαστικά συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι θα δουλεύουν καθημερινά στα χωριά και οι Πρόεδροι θα λογοδοτούν κατευθείαν στους κατοίκους για το έργο τους. Αν γίνει αυτό, θα αλλάξει η εικόνα στα χωριά, μιας και θα έχουν κάθε μέρα κάποιον να καθαρίζει, κάτι που ποτέ δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα στην καθαριότητα.
Μία άλλη λύση θα ήταν να φτιαχτούν 3 ομάδες ανά Δημοτική Ενότητα, όπου με εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα δουλεύουν υπό της οδηγίες των Προέδρων στους οικισμούς, στις εργασίες που κάθε φορά θα τους ανατίθενται.
Εμείς θεωρούμε την πρώτη λύση καλύτερη.
 mytikaspress
1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο