Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Αποσωληνώθηκε ο γιατρός από το Νεοχώρι! – Αρνητικά ακόμη 6 “ύποπτα” δείγματα από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Από τη μια η ευχάριστη εξέλιξη της πορείας της υγείας του 48χρονου γιατρού από το Νεοχώρι Οινιαδών που η υγεία του παρουσίαση σημαντική βελτίωση με τους γιατρούς στη ΜΕΘ του Ρίου όπου νοσηλευόταν να προχωρούν σε “αποσωλήνωση” καθώς και η πληροφόρηση ότι είναι αρνητικά στον“Κορωνοϊό” ακόμη έξι ύποπτα δείγματα από το νοσοκομείο Μεσολογγίου και από την άλλη η δυσάρεστη είδηση ότι επιβεβαιώθηκαν 2 ακόμη κρούσματα της νόσου που λογίζονται ως “στενές επαφές” του γιατρού.

Να τονιστεί επίσης ότι τα δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα “Κορωνοϊού” στην Αιτωλοακαρνανία είναι ασυμπτωματικά και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.
Παράλληλα χθες καθώς ήταν Κυριακή δεν έγινε η καθιερωμένη “δια ζώσης” ενημέρωση τύπου για την εξέλιξη της COVID-19 στη χώρα από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, αλλά υπήρξε η ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση τύπου από το Υπουργείο Υγείας:
Ανακοινώθηκαν την Κυριακή 11 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, είχαμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 134 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.
messolonghinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο