Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κώστας Λύρος: «Πυρασφάλεια και προστασία για τους πολίτες, τις περιουσίες τους, τα Μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου»


Ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος συγκάλεσε σήμερα  το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.... Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας Χριστόφορος Μπόκας, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Λαγούδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Μεσολογγίου Ν. Παπαθανάσης και ο Υπ/της Δ. Γκαναβίας, ο Υπ/της του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Δ. Πλούμης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλ/νίας Ν. Νικολόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χαρ. Κιρκινέζος και ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας ‘Έρευνας Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου Δ. Τσιρόγλου. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε ένας γόνιμος διάλογος και αποφασίσθηκαν άμεσες ενέργειες και δράσεις, με σκοπό τον συντονισμό των υπηρεσιών μεταξύ τους, αλλά και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιών. 

Ο Κώστας Λύρος μιλώντας για την κρισιμότητα της αντιπυρικής προστασίας η οποία εντείνεται ακόμη περισσότερο από την γενικευμένη υγειονομική κρίση, σημείωσε πως οι άξονες προτεραιότητας περιλαμβάνουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των Μνημείων και των Αρχαιολογικών χώρων. Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σε όλη του την έκταση περιλαμβάνει πλήθος σημείων επικινδυνότητας και απαιτείται η ιδιαίτερη προσοχή όλων. 

Η επικαιροποίηση αυτών των σημείων, η επισήμανσή τους και η «χαρτογράφηση» των υποδομών που θα διευκολύνουν τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, είναι απαραίτητη, σημείωσε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων κι ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην αγροτική και επαρχιακή οδοποιία με διανοίξεις δρόμων πρόσβασης. Ένα από τα σημεία στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα ήταν αυτό της ενεργοποίησης ομάδων εθελοντών, για τις οποίες όπως είπε ο Κώστας Λύρος, ο Δήμος είναι έτοιμος να συγκροτήσει αλλά και καλύψει τις βασικές ανάγκες υποδομών υποστήριξής τους. 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο