Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Καθαρισμός οικοπέδων αλλιώς πρόστιμο από τους δήμουςΠρόστιμα περιμένουν όσους από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Μαΐου, που αρχίζει η αντιπυρική περίοδος, δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους......

Αυτο σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, ωστόσο το μέτρο όπως είναι γνωστό ισχύει για το σύνολο τω δήμων της χώρας.
Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός της πόλης, κοινοτήτων και οικισμών, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται να προχωρήσουν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.
Στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων και άλλων υλών.
Τώρα όσοι δεν συμμορφωθούν, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σχετικές ποινικές διαδικασίες και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Σημειώνεται, ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη και ο Ν.3852/2010 «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά. Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους».
 Στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.
aftodioikisi.

10 σχόλια:

 1. ΑΣ καθαριση πρωτα ο δημοσ τα χαντακια στουσ δρομουσ τισ πλατιεσ τα παρκα οπου υπαρχουν γιατι αν δεν τα καθαριση θα του βαλουν οι δημοτεσ προστημο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τόσες παράνομες παροχές και κανένα πρόστιμο καί εσείς μιλάτε για πρόστιμα στα ακαθάριστα οικόπεδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καθαρίστε κύριοι τους δημοτικούς και περιφερειακους δρόμους που μας ζώσανε τα φίδια και μετά μιλήστε για τα οικόπεδα. Θα έπρεπε σε κάθε Δήμο να πέφτουν βροχή τα πρόστιμα στον εκάστοτε υπεύθυνο και δήμαρχο για να δούμε αν θα βλέπαμε αυτό το χαλι στα χωριά μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας μας επιτρέψει πρώτα το κράτος να κινηθούμε και να πάμε να τα καθαρίσουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ναι το κράτος φταίει για όλα..πάντα κάποιος τρίτος θα φταιει για την ανικανότητα μας..συμφωνώ..μα για πόσο χαζούς μας περνάτε??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα σας καλύψει όλους η νέα ανάρτηση μου με σκηνές Μπαγκλαντές από την Δημοτική Αρχή .
  Καλό μήνα .!!
  Παναγιώτης Σταικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά εσυ αδικήσε!!!!! Σε ψάχνει το MEGA και ο ΑΝΤ1 ζητάνε συνεργάτες

   Διαγραφή
 7. εγω 2 χρονια περιμενω να καθαριστουν τα οικοπεδα διπλα στο δημαρχειο αλλα τιποτα.αν δεν καθαριστουν να ανακοινωθουν τα προστιμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. στο καραισκακη για τις παρανομες παροχες νερου οταν εχεις αστερια εισαι ουρανος!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο