Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ελεγχόμενη η κατάσταση παρά τα νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, λένε οι ειδικοί


Λήγει αύριο η καραντίνα για τις δυο γυναίκες
Λίγο έως πολύ αναμενόμενα ήταν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία, που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά, μιας και πρόκειται για στενές επαφές του ιατρού από το Νεοχώρι, που είναι και το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή....

Πρόκειται για δυο μέλη της οικογενείας του, ενώ για το ένα από τα παιδιά του χρειάστηκε η νοσηλεία του στο νοσοκομείο του Αγρινίου, εξαιτίας επίμονου πυρετού. Τα τεστ σε αυτό το παιδί, έχουν βγει αρνητικά προς το παρόν, αλλά θα γίνει επανέλεγχος.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως ο γιατρός μετέδωσε τον ιό στην οικογένεια του, που τέθηκε αμέσως όμως σε καραντίνα, οπότε αποκλείουν οποιαδήποτε περίπτωση μετάδοσης στην κοινότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τις δυο γυναίκες από το Νεοχώρι που μολύνθηκαν και τέθηκαν σε κατ’οίκον καραντίνα, η οποία λήγει αύριο Δευτέρα.
Συνοπτικά, τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα είναι πλέον επτά και στις δυο στενές συγγενικές επαφές του γιατρού θα γίνει επανέλεγχος σε μια εβδομάδα. Μέχρι τότε θα βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Νέο τεστ θα γίνει και στο παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Να θυμίσουμε πως από την σχετική ιχνηλάτηση προέκυψε πως ο 48χρονος γιατρός, αν και πήρε μέτρα προστασίας, μολύνθηκε από ηλικιωμένη γυναίκα, ασθενή του,  που με τη σειρά της είχε μολυνθεί από ανιψιά της, που είχε στενή επαφή με άτομο που νόσησε, προερχόμενο από το εξωτερικό.

Γενικά πάντως, σύμφωνα με ειδικούς, η κατάσταση που προέκυψε με την “εστία” αυτή του κορωνοϊού στις περιοχές Αιτωλικού-Νεοχωρίου, δείχνει να είναι ελεγχόμενη
agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο