Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Σπάνιο εκκλησιαστικό γεγονός στην Αιτωλοακαρνανία: περιοδεία του Μητροπολίτη με λείψανα Αγίων για τον κορονοϊό

Στην Ι. Μονή Λιγοβιτσίου

Στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης 

Στον Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας

Στην Πάλαιρο...

    Ένα σπάνιο εκκλησιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην Αιτωλοακαρνανία.
        Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς περιόδευσε ανεπίσημα όλη την Μητρόπολη απ άκρου εις άκρον κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων, μεταξύ των οποίων των Αγίων Χαραλάμπους, Λουκά Κριμαίας και Νικηφόρου του λεπρού.
          Το έπραξε με αφορμή την απειλή του κορονοϊού χωρίς να ενημερώσει ιερείς και χριστιανούς.......



           Σε όλη τη διαδρομή του ο Μητροπολίτης ευλογούσε με τα Ιερά Λείψανα, τις ενορίες, τις κωμοπόλεις και τα χωριά και πραγματοποίησε ελάχιστες προγραμματισμένες στάσεις.
       Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν επέτρεψε ο Μητροπολίτης να ενημερωθούν οι ενορίτες και δεν τέλεσε καμία ακολουθία στους Ναούς που στάθμευσε.

        Ειδικότερα, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε στάση σε Φλωριάδα, Μπούκα, Πλαγιά και Άγιο Νικόλαο Βονίτσης, Πάλαιρο, Πετροχώρι Θέρμου, Περιθώρι και Ι.Μονές Λιγοβιτσίου και Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης.
     «Το γεγονός αυτό ήταν έκτακτο και απροσδόκητο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αποτελεί δε μεγάλη ευλογία για όλη την ενορία μας», αναφέρεται εκ του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του νέου του εν Βουνένοις της κοινότητας Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

10 σχόλια:

  1. Άξιος ποιμένας μας ο σεβασμιώτατος κ.κ Κοσμάς που με την διακονία του ως αρχιερεύς στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πρόσφερε τον εαυτό του και τη ζωή του για εμάς!! Ευχόμαστε ο τριαδικός Θεός να του δίνει δύναμη, έτη πολλά και ευλογημένα για να συνεχίσει την ποθητή διακονία του και τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τον ευσεβή λαό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιος να είναι ο σεβαστός ποιμεναρχης μας γιατί πάντα πράττει το σωστο και με διάκριση. Ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη για το έργο που επιτελεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άξιος ο πατέρας και ποιμενάρχης μας! Παρότι το πληροφορούμαστε εκ των υστέρων νιώθουμε ιδιαίτερα αναπαυμενοι και ενισχυμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλος ποιμεναρχης αλλα στην Κανδηλα γιατι δεν ερχετε πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε 2:45 πρέπει να δείξουμε κατανόηση, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση και δεν είναι τόσο εύκολο να είναι παντού ο δεσπότης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ενδιαφέρετε για τον λαό της κανδήλας και γενικώς της μητροπόλεως μας. Εξάλλου το έχει αποδείξει μέσα από τις πράξεις του!! Αυτό που έχει σημασία είναι και εμείς να τον στηρίζουμε και να τον αγαπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την Ευλογία του να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την Ευλογία του να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2020.εψουμς σίγουρα?? Ξύπνησα σε άλλη εποχή μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς. Ζεις σε μια δικιά σου εποχή στην οποία χρησιμοποιούν σαν ελληνικό ερωτηματικό το "?" και μάλιστα πολλές φορές.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο