Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΠΟΣΟΥ 386.426,69 ΕΥΡΩ;; -Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης στα δύσκολα κρύβεται, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Τρίτη 7.4.2020"

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός



ΜΕΡΟΣ  ΔΕΥΤΕΡΟ  05-04-2020 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ:

-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη!  
και Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα! 
-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ μέσω του έργου-υπηρεσίας "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ";;; ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 386.426,69  ΕΥΡΩ!!
-Τι έγινε 7η Αυγούστου 2014;
-Ποιοι βεβαίωσαν τη καλή εκτέλεση;
-Ποιοι παρέλαβαν την υπηρεσία;
-Ποιοι και πόσοι εκπαιδεύτηκαν;
-Τι επικοινώνησαν με τους Δημότες;

Αγαπητοί Αναγνώστες.
        Το ΔΣ με πλειοψηφία αποφασίζει την 7 Αυγούστου 2014 (λίγες ημέρες πριν παραδώσει ο πρώην Δήμαρχος κ. Σολδάτος στον νυν Δήμαρχο κ. Αποστολάκη) τη παράταση προθεσμίας περαίωσης των συμβατικών εργασιών του έργου έως 29 Οκτωβρίου 2014..............


Παρακάτω η απόφαση του ΔΣ:
Με εισηγητή τον τότε Αντιδήμαρχο κ. Κομποτιάτη Παναγιώτη του θέματος:
Παράταση προθεσμίας περαίωσης για "Ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας":


       Παρακαλώ μελετήστε το τρίτο λόγο για την παράταση περαίωσης. Τόσο καιρό τι έκαναν; -Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι χρηστές/εκπαιδευτές που αναφέρει η παραπάνω απόφαση και αν συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση τους.
......................
             Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω την 10η Φεβρουαρίου 2016 κατέθεσα αίτηση προς τη προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας που ζητούσα ενημέρωση για τη παραλαβή, τη καλή εκτέλεση, το προϋπολογισμό του έργου ή υπηρεσίας που ανάφερα παραπάνω και επί πλέον ως Δημότης πως μπορώ να επωφεληθώ από τις υπηρεσίες.
Πήρα απάντηση από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη. Είναι η παρακάτω:



Με λίγα δεν απάντησε. Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα.
....................

             Την 31-10-2016 επανήλθα με καινούργια αίτηση που πήρε αρθ. πρωτ: 13863 και ζητούσα ενημέρωση όπως παραπάνω για το θέμα. Πήρα απάντηση που υπογράφεται από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο κ. Στούπα αντί του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. 
       Στην αίτηση μου δεν ζητούσα να μου χορηγηθούν ιδιωτικά έγγραφα. Ζητούσα ενημέρωση για τη παραλαβή, τη καλή εκτέλεση, το προϋπολογισμό και τη πληρωμή του έργου- υπηρεσίας "Ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών". Η απάντηση είναι η παρακάτω και κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την παραπάνω απάντηση:



Με λίγα δεν απάντησε. Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα.
.......................

           Την 27η -07-2017 έκανα αίτηση προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 9770Ανάμεσα στα άλλα ζητούσα:

      Παρακαλώ να με ενημερώσετε ποιοι παρέλαβαν από πλευράς Δήμου (επιτροπές παραλαβής, ονόματα εννοώ) το έργο  η την υπηρεσία καλύτερα που ονομάζεται ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ που πληρώσαμε ως Δημότες περίπου 387.000 ευρώ. Πάντως  ως Δημότης τις διευκολύνσεις που παρέχει η υπηρεσία ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ να χρησιμοποιήσω για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν.
         Αν υπάρχουν οι διευκολύνσεις αυτές, παρακαλώ να με ενημερώσετε ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΥΝΑΜΑΙ ΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ.
Υπενθυμίζω το εύλογο ενδιαφέρον μου και ως Δημότης και ενεργός Πολίτης.

-Απάντηση δεν πήρα......... 
......................................................

              Στις 27 Μάρτη 2018 επισκέφθηκα στο γραφείο του, τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Αδάμη και τον ρώτησα σχετικά. Μου είπε: -Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω, τέτοια αίτηση ΔΕΝ  ΈΦΤΑΣΕ ποτέ σε μένα"!!!

Αγαπητοί Συνδημότες
       Προφανώς και αυτή την αίτηση τη κράτησε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης στο γραφείο του. Στα δύσκολα κρύβεται ή πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
        Το άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας που επικαλείται  λέει ότι πριν απαντήσει η αρχή στον πολίτη τον καλεί σε συζήτηση για το αίτημα του. Τούτο δεν έγινε. Τυχαία; Δεν νομίζω.
          Τα άρθρα 4 και 5 του ΚΔΔ που επικαλείται δεν σας δίνει το δικαίωμα να επικαλείστε το έννομο συμφέρον μου. Λένε όποιος ενδιαφέρεται για μια πληροφορία, η αρχή απαντά. Μιλάνε, αρκεί το εύλογο ενδιαφέρον ενός Δημότη για κάποιο θέμα και είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να απαντήσει.
       Και  ρωτώ, όταν δεν μπορώ, να επωφεληθώ ως Δημότης των υπηρεσιών, που πλήρωσα ως φορολογούμενος και οι άλλοι φορολογούμενοι, έχω ή δεν έχω έννομο συμφέρον; =Βεβαίως και έχω και ΑΠΑΙΤΩ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

        Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώ ότι η ανωτέρω δαπάνη είναι κατασπατάληση πόρων του ΕΣΠΑ και χρειάζεται περαιτέρω εξέταση.
       =Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους τη Τρίτη 07-04-2020 στη συνεδρίαση του Δημοτικού να θέσουν το ΘΕΜΑ για συζήτηση ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.
       Σε ότι με αφορά στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση δεν γνωρίζω. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας πληροφορήσω όταν ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
       Μπορεί όποιος επιθυμεί περισσότερα να βρει στο βιβλίο μου στις σελίδες 177 έως 181. Κλείνω το βιβλίο με τη αίτηση που αναφέρω παραπάνω στις σελίδες 349-350. Φυσικά όχι τυχαία. Στο δεύτερο τόμο του πονήματος μου, που γράφω τώρα θα πούμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...........................
      Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

9 σχόλια:

  1. Κώστα σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώην και νυν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Καλύπτουν ξεδιάντροπα τη κατασπάραξη του δημοσίου χρήματος. Είναι χρέος των Δημοτικών Συμβούλων να ζητήσουν ενημέρωση και να προβούν σε ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βίοι παράλληλοι.
    Ο ένας δήμαρχος να αγοράζει χωράφι με κοτρώνια για να κάνει τον βιολογικό της κατούνας και με τιμή 25000 το στρέμμα. ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΝΑ ΗΤΑΝ.
    Ο άλλος αγοράζει ηλεκτρονικές υπηρεσίες των 300.000 ευρώ. ΟΥΤΕ ο Μπιλ Γκατε να ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βίοι παράλληλοι.
    Ο ένας δήμαρχος να αγοράζει χωράφι με κοτρώνια για να κάνει τον βιολογικό της κατούνας και με τιμή 25000 το στρέμμα. ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΝΑ ΗΤΑΝ.
    Ο άλλος αγοράζει ηλεκτρονικές υπηρεσίες των 300.000 ευρώ. ΟΥΤΕ ο Μπιλ Γκατε να ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρμόδιος επί των οικονομικών ήταν ο ενάρετος Λ@κι@σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεκάθαρα και απλά. Τι προέβλεπε η αγορά των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. Τι παραδόθηκε μέχρι σήμερα. Τι χρήματα καταβλήθηκαν.
    Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να αφήσουν την λεγόμενη κομματική πειθαρχία. Δεν κατέβηκαν σαν κόμμα. Εκτός και αν το κόμμα λέγονταν συγκάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαπλοκή, διαφθορά, βρώμα, βρωμιά, ΚΑΤΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EΡXONTAI ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To πρατήριο να ψάξει να δει ποιος τα παρέλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο