Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Αλ. Τσίπρας από Αγρίνιο: «Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών» – Οι αναφορές στην Αιτωλοακαρνανία (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες του Αγρινίου από την πλατεία της Δημοκρατίας......
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ...... 

«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει», είπε. 
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίμαβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις». 
Είπε ότι στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της «απάτης των δημοσοπήσεων και των προβλέψεων», δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός. «Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας». 
Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε. 
Ο κόσμος συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής 
«Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια», είπε ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα «εμπόδια» που κατηγορεί τους προηγούμενους ότι έβαλαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις προβλέψεις που διαψεύστηκαν, όπως είπε. 
Σχολίασε ότι όμως το χειρότερο απ’ όλα ήταν η συμπεριφορά τους «κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών». «Όταν δίναμε το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις». Τους κατηγόρησε ότι αυτοί «που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση». 
Σημείωσε ότι γι’ αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής. 
Μέσα από πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας 
Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της κυβέρνησης μας ήταν πως μέσα σε συνθήκες μνημονίου εμείς καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τους αδύναμους, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας. 
Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στην Υγεία (όπως πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, 19.000 προσλήψεις προσωπικού, ίδρυση ΤΟΜΥ, εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων), στην Πρόνοια (αύξηση των πόρων από 780 εκατομμύρια στα 3 δισ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για 700.000 συμπολίτες, τα προγράμματα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, την πολιτική για το παιδί, το επίδομα στέγης για 240.000 συμπολίτες). 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις στην Εργασία (μείωση της ανεργίας κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους). 
Υπογράμμισε ότι όλα αυτά η κυβέρνηση τα πέτυχε γιατί είχε τη στήριξη των πολλών. 
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι παραδεισένια. Μέσα από πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας, 
Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτή την πορεία θα δώσετε την ορμή να τη συνεχίσουμε, τόνισε. 
Την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές 
Το μόνιμο μέτρο της 13ης σύνταξης θα μπορέσει να αυξηθεί αν όλα πάνε καλά στην οικονομία, που όλα δείχνουν ότι θα πάνε καλά, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας. 
Είπε ότι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε για το ‘19 και το ‘20 δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου για να κατατεθούν στη Βουλή, δεν απαιτούν μόνο μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφιστούν, αλλά απαιτούν και την έγκριση του ελληνικού λαού για να διατηρηθούν, την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι ο ελληνικός είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα να μείνουν στα χαρτιά. 
«Την επόμενη Κυριακή, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους, η εγγύηση της μείωσης της φορολογίας για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, η εγγύηση της περαιτέρω ελάφρυνσης των βαρών για τους αγρότες, η εγγύηση για τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού και θέρμανσης για τους πολίτες, η εγγύηση για νέες δουλειές με αξιοπρέπεια για τους νέους και τις νέες». 
Από την άλλη, πρόσθεσε, το ψηφοδέλτιο που πάνω θα γράφει «ΝΔ» αλλά από κάτω έχει «ψιλά» γράμματα που τους ξεφεύγουν, «θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων, νέο γύρο φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δισ λιτότητας την πενταετία 10-14). 
Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τον βασικό πυρήνα του προγράμματός του, μεταξύ άλλων, για 7ωρη εργασία, ασφαλιστικό Πινοσέτ, διάλυση της δημόσιας υγείας, όπως είπε. 
Το δίλημμα λοιπόν είναι απλό και καθαρό, δεν ψηφίζουμε για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στην ευρωκάλπη, αλλά ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές, σημείωσε. 
Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση 
Στα έργα που έχει κάνει η κυβέρνηση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση». Είπε ότι ολοκληρώνεται τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού με την Ιονία Οδό προϋπολογισμού 24,5 εκατ. και εκπονούνται οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα. Μίλησε για την επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια μπλόκαραν το έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου. Μίλησε για τις παρεμβάσεις στην Υγεία στο Αγρίνιο, στην Παιδεία και τον αθλητισμό (παράδοση του κλειστού του Αγρινίου που εκκρεμούσε για 20 χρόνια, χρηματοδότηση της αναβάθμισης του Γηπέδου του Παναιτωλικού καθώς και την ανακατασκευή του γηπέδου Βόνιτσας). 
“ Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών” 
«Έχουμε ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν, ενότητα του λαού μας», τόνισε. Είπε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν τα πάντα στη παραπληροφόρηση και στο διχασμό. 
«Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας διχάσουνε ανάμεσα σε εθνικόφρονες και προδότες». Είπε ότι «αυτοί που δίχασαν, το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και την κοινωνία». Κατόπιν αυτών σημείωσε ότι «η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση» και πως «εμείς επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις, για αυτό μιλάμε για τους πολλούς». «Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών». 
Ρεπορτάζ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 






















sinidisi

44 σχόλια:

  1. Όπως τα λέει παιδιά ο άνθρωπος, την Ελλάδα των πολλών. Δεν υπαρχουν σύνορα, καρυδιάς καρύδι μέσα στη χώρα μας. Παρέδωσαν την Ελλάδα σε ξένα χέρια. Η Παναγία μαζί μας από δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμια φωτο απο ψηλα θα δειξετε για να δουμε τη "λαοθαλασσα" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας κάνει και ο δικός σου Ανοιχτή συγκέντρωση και μετά πες ότι θες

      Διαγραφή
    2. προς 10.29
      Σου προσβάλλαμε τον εθνικο παραμυθα; να τος αλλος ενας ψηφοφορος σανοφαγος συριζαιος που πρεπει να ζητα γονατιστος συγνωμη απο τον ελληνικο λαο για την ψηφο του στο κομμα του εθνικου παραμυθα...αποτελεσμα; προδοσια Μακεδονιας, ανθελληνικα μέτρα, προωθηση ομοφυλοφιλιας και λοιπων εκτροπων ως φυσιολογικες με θεματικες στα σχολια...να χαιρεσαι το κομμα σου συντροφε....κανε μας τη χαρη και σκεψου καλα τι θα ψηφισεις οχι τωρα αλλα και στις εθνικες που θα γινουν τελη Ιουνιου μετα τη σαβουρα που θα φαει το κομμα σου γιατι ευτυχως καποιοι ξυπνησαν και σταματησαν να τρωνε σανο, δυστυχως ομως καποιοι, οχι ολοι....

      Διαγραφή
    3. ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΊΖΩ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
      ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΣΥΡΙΖΑ -ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  3. Όσοι νόμιζαν η έλεγαν στον απλό κόσμο για παρενθέσεις
    "Επλανηθησαν και ακόμα πλανώνται πλάνην οικτράν"
    ΝΑΙ στην κοινωνική πρόοδο
    ΌΧΙ στην συντήρηση και την νέο συντήρηση σε δήμους και περιφέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανε μας τη χαρη και μην πας να ψηφισεις...μας κατεστρεψες μια
      τετραετια με την ψηφο στον εθνικο παραμυθα και μυαλο δεν έβαλες...ουτε η προδοσια της Μακεδονιας σε συγκινησε...τωρα να θεωρεις κοινωνικη προοδο την προωθηση της ομοφυλοφιλιας και καθε λογης ανωμαλια που προωθει ο Συριζα, δικο σου το προβλημα. Καλά μυαλά

      Διαγραφή
  4. για Άκτιο-Αμβρακία τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε παιδια ξεχασε ο πρωθυπουργος πχ τα συσιτια που θα τα βελτιωσει και θα φκιαξει ειδικα στεγαστρα να μασ μοιραζουνε φασουλαδα και τα νεα επιδοματα για τον δεκαπενταγουστο και μετα για την 28η οκτωμβριου και στη συνεχεια για την επετειο του πολυτεχνειου και εχει ο θεος
    βλεπωντας και καμωνοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o gal στο τιτανια ειχε περισσοτερο κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11,06 Δηλαδή είναι πολιτική ομαλία
    Ο αποκλεισμός απο νεοσυντηριτικούς απο τις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για την "Συμπολιτεία" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ Ελληνες Πατριώτες Αγαπούν την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΏΡΑ ΑΝ ΚΆΠΟΙΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΕΣ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΑΚΕΔΌΝΕΣ
    ΑΥΤΉ ΤΗ ΛΎΣΗ ΠΟΥ ΔΌΘΗΚΕ ΤΗΝ ΛΈΝΕ : << προδοσία >>
    απο έλλειψης ιστορικης γνώσης λένε τέτοια ανιστόρητα πράγματα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς είστε και εσείς οι μορφωμένοι οι συριζαίοι που ξέρετε απο Ιστορία και μας διαφωτίζετε....προδοσία ειναι η μόνη λέξη...ξεπουλημα του ονοματος για να βγει το οικονομικο προγραμμα του Αλεξη τον περασμένο Αυγουστο...το πονηρο της Ιστορίας φάνηκε στις κρυφες διαπραγματευσεις με τα Σκοπια ερημην του ελληνικου λαου, ουτε στο προεκλογικο προγραμμα του το ειχε αναφερει ο Τσιπρας και τελος οταν το φανερωσε και εφερε τον λαο προ τετελεσμενων, αρνηθηκε να κανει δημοψηφισμα γιατι ηξερε οτι θα εισπραξει ενα πανηγυρικο οχι το οποιο δεν θα μπορουσε να κανει ναι, οπως μονος αυτος ξερει. Θες και αλλο για βα καταλαβεις σανοφαγε ψηφοφορε συριζα οτι ηταν ξεπουλημα η ολη διαδικασια και προδοσια;

      Διαγραφή
    2. ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΠΆΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΆΣ
      ΜΗ ΞΑΝΆΠΕΞΤΕ ΤΗ ΛΈΞΗ << προδοσία >>
      ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΎΩ ΤΈΤΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΎΣ.

      Διαγραφή
    3. Οσο και να σε κανει να νιωθεις άσχημα από ενοχές ίσως, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνων, προδοσία το θεωρούν όσο και αν η συριζαικη προπαναγανδα.θελει να το περάσει σαν τη συμφωνια της χρονιάς και ως "μοντέλο διαπραγματευσης"...εδω γελάμε....ανταλλαγη εγινε τον Αυγουστο του 2018, δίνετε το ονομα, περναει το οικονομικο προγραμμα....καθαρο ξεπουλημα ήταν...τωρα αν δεν σου αρεσει να ακους την λεξη προδοσία...και την έκτρωση τη λένε άμβλωση αλλα δεν παυει να ειναι δολοφονία....αυτά σύντροφε

      Διαγραφή
    4. Σιγα μην μας πεις και τι να λεμε για να μην νιωθεις εσύ άσχημα επειδη υποσηριζεις αυτους που ξεπουλησαν το ονομα. Δημοκρατία έχουμε ή φασιστερά;

      Διαγραφή
    5. 4,34 μ.μ. ΤΈΤΟΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΊ ΕΊΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΙ ΝΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ.
      ΕΔΏ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΩΦΕΛΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΠΟΥ ΠΡΟΈΚΥΨΕ
      ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΈΣ.
      ΕΠΊΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΙΏΘΟΥΜΕ ΚΑΛΆ, ΟΎΤΕ ΕΣΕΊΣ ΝΑ ΜΆΣ ΛΈΤΕ "προδότες" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ,
      ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΆ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ.
      ΌΛΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΊΔΙΑ, ΜΗΤΈΡΑ ΠΑΤΡΊΔΑ,
      ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ.


      Διαγραφή
    6. 11.16
      Στις πράξεις φαίνονται ποιοι αγαπάνε την Ελλαδα και κυρίως ποιοι σέβονται την βουληση του λαου. Απλα τα πράγματα, οτι θες να κανεις το ανακοινωνεις προεκλογικα, δεν πας με κρυφες ατζέντες και διαπραγματευσεις στα κρυφά, ερημην του ελληνικου λαου. Ειδικα για τετοια θεματα. Και στο κατω κατω, αν θες να φανεις μαγκας, κανεις και ενα δημοψηφισμα και ριχνεις το μπαλακι στον ελληνικο λαο, "αυτός δεν ήθελε τη λύση. Τι να σας κανω κυριοι δανειστές"; ολο ομως εδειξε μια σπουδη μια.κουτοπονηρια που λεμε και στα μερη μας...επρεπε βλεπεις να στηριχτει το οικονομικο προγραμμα της Κυβερνησης και εγινε το deal... αυτη ειναι η αληθεια σύντροφε...οσο και να σε πονά...εξαπατήθηκες και εσυ και χιλιάδες Έλληνες άλλη μια φορά απο τον Τσίπρα...κανε υπομονη να δεις τα ποσοστά του ειδικα απο Λαρισα και πανω και μετα ελα να σχολιάσεις αν ο λαο το θεωρει προδοσία ή όχι. Βάλε μυαλό καλύτερα και σκεψπυ τι θα ψηφίσεις

      Διαγραφή
    7. ΠΡΟΑ 11.16
      ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΩΣ "ΦΑΣΙΣΤΑ" ΚΑΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ" ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ; ΑΣΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ", ΔΙΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΤΟ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ "ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ" ΔΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΠΕΙΤΑ.

      Διαγραφή
  11. ΕΊΧΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΗΝ Μακεδονία
    ΌΣΟΙ ΔΙΑΦΝΩΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ είναι << προδότες >> ? Όχι βέβαια.
    τέτοιες απόψεις είναι λάθος να λέγονται.
    ΑΠΛΆ ΓΝΏΜΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΈΣ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΘΈΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΟΡΘΙΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΟΧΙ ΠΟΥ ΟΣΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑΙ. ΟΠΟΤΕ ΑΣΕ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΟΧΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

      Διαγραφή
    2. Ο Συριζα δεν εκανε τίποτα στα μουλωχτά, διαπραγμάτευση έγινε και κατέληξε στην συμφωνία των Πρεσπων, έτσι κάνουν όλες οι κυβερνήσεις όταν διαπραγματεύονται μεγάλα ζήτηματα
      Ουτε είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ << ότι ο κοσμος κοιμαται όρθιος >>
      αυτα ειναι λογια δικα σας που δεν πρέπει να λέγονται

      Διαγραφή

  12. ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ.
    ΗΡΘΕΣ ΚΥΡΙΕ
    ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ
    ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
    ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΣ.
    ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΣΙΣΟΥΜΕ.
    ΜΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ
    ΣΕ ΕΚΛΟΓΈΣ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΆΝΤΑ ΛΈΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΌΣΜΟ
    ΔΎΣΚΟΛΗ,Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ

      Διαγραφή
  14. Αυτά που γράφονται εδω είναι απίστευτα
    Λύθηκε ένα θεμα της Μακεδονίας με τρόπο ειρηνικό και σωστό
    Και αυτό κάποιοι άλλοι το λένε << προδοσία >>
    Το λενε αυτο από κομματισμό η το λένε γιατί δεν ξέρουν το θεμα Μακεδονία.
    Είπαμε είναι Γεωγραφικός προσδιορισμός.
    Η αρχαία Μακεδονια είναι Ελληνική και ο Μέγας Αλέξανδρος Ελληνας-Μακεδόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ "ΛΥΘΗΚΕ"..."ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ" ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΕΞΗ

      Διαγραφή
  15. Τι έλεγε ο Καραμανλής το 2008 στο Βουκουρέστι?
    "Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις".
    Τελικά το έκανε ο Τσίπρας! Και γιατί παραπονιέστε? Δεν Έχετε διαβάσει τη συμφωνία.. η μήπως είστε κατά του ΝΑΤΟ? ΧαχαχΑχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ; ΓΙΑ ΜΑΝΤΕΨΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ...ΑΠΟ Α ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ....ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ, Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα! Κάτι μας είπες τώρα! Άλλο αυτό βέβαια, εγώ απάντησα σ αυτά που λένε από πάνω για τη μακεδονια οι πατριώτες! Τώρα οποίος έφαγε το παραμύθι ότι ο Τσίπρας θα σκίσει τα μνημόνια, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Οι αλλαγές έρχονται μέσα από αγώνες κι εκεί δεν χωράνε αναθέσεις και εκπρόσωποι! Λαεεεε σήκω από τον καναπέ σου κι αγωνισου, σου κλέβουν τη ζωηηηη!

      Διαγραφή
    3. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΛΕΒΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΑΔΙΕΔΟΞΟ,ΤΌΣΩΝ ΧΡΌΝΩΝ ΣΤΟ ΔΎΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΛΎΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ,ΚΑΙ ΑΥΤΌ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΣΙΓΆ-ΣΙΓΆ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΉΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΏΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΨΗΦΊΣΕΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
      ΣΗΜΑΣΙΑ ΈΧΕΙ ΌΤΙ ΛΥΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΎΣΚΟΛΟ ΕΘΝΙΚΌ ΖΗΤΗΜΑ

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ "ΛΥΘΗΘΕ" ΕΙΠΑΜΕ...."ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ" ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ Η ΣΩΣΤΗ...

      Διαγραφή
    5. Με Fàn κατά του ΣΥΡΙΖΑ
      δεν μπορω πιά να συνεννοηθώ
      ΨΗΦΊΣΤΕ Ό,ΤΙ ΝΟΜΊΖΕΤΕ

      Διαγραφή
    6. Δεν ειναι οτι δεν μπορεις να συνεννοηθείς, απλα ουτε εσυ ο ιδιος εχεις πεισει τον εαυτο σου για τα οσα λεχθηκαν παραπανω και δεν έχεις αντίλογο γιατι οσα ειπα, εχουν λογική, με τον Συριζα δεν υπάρχει λογική, μόνο ιδεολογια που πρεπει να επιβληθει με καθε τρόπο, κοντρα στη συνείδηση των πολιτών. Άλλωστε αυτο θα μπορουσα να πω και εγω, με αμετανόητο ψηφοφορο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θελει να παραδεχτει το λαθος που εκανε να ψηφιζει Συριζα, δεν μπορω να συννενοηθω. Οι περισσοτεροι Ελληνες το καταλαβαν, εστω και αργα ενώ εσυ επιμενεις να υποστηριζεις το λαθος σου...οσο και να θες ομως, το "μαυρο" δεν μπορει να λεγεται "ασπρο"...και τα ωραια λογακια και παραμυθακια ευτυχως τα εχουν καταλαβει αρκετοι που δεν τρωνε πλεον τον συριζοσανο...κανε υπομονή ως το βραδυ των εκλογων. Θα πάρεις την απάντησή σου και η φασιστερή παρένθεση θα μπει στα κατάστιχα της ιστορίας όπως της αρμόζει...θα περιμενω σχολιο σου τότε..καλά μυαλά και καλή ψήφο

      Διαγραφή
    7. ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΊΣΕΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΟΥ
      ΓΝΏΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ
      Ούτε για το κόμμα σου, και ούτε για το κόμμα μου.

      Διαγραφή
    8. Προς 2.08
      Σε αφηνει ο εγωισμος σου να καταλαβεις οτι επεσες θυμα της προπαγανδας του Συριζα; κατσε εκει με τα συντροφια σου...αρκετη ζημια κανατε

      Διαγραφή
    9. ΕΣΎ ΤΙ ΘΈΛΕΙΣ ΜΑ ΕΊΝΑΙ ΑΣΤΑΘΉΣ ΣΕ ΠΕΠΟΙΘΉΣΕΙΣ ΚΑΙ
      ΝΑ ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΉ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΆ ΣΕ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ?


      Διαγραφή
    10. Οποιος έχει αντίθετη άποψη με σένα δηλαδή, αλλάζει πεποιθήσεις ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων...ωραία λογική...συριζαικη λογική...η ίδια με την οποία διχασατε την ελληνικη κοινωνια με το ξεπούλημα των Πρεσπών. Όποιος διαφωνεί, παίρνει την ταμπέλα του φασίστα και του ακροδεξιού...είδες πόσο σύντομα και με λίγο διάλογο αποκαλύπτεται η ιδεοληψία και ο τρόπος που σκέφτεται δυστυχώς η πλειοψηφία των σταθερών υποστηρικτών του Συριζα;

      Διαγραφή
    11. Είπαμε και το ξαναλέμε:
      -Οι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν σε προοδευτικούς
      -Σεβόμαστε την διαφορετική και αντίθετη άποψη
      -Και όλοι λέμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα μας
      -Οι ιδέες μας είναι σταθερές και δεν αλλάζουν οι ιδέες μας
      με εκλογικά ποσοστά, των κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων.







      Διαγραφή
    12. Αυτά να τα πεις στους Συριζαίους, κυβερνώντες και μη, που οποιος διαφωνούσε με το ξεπουλημα των Πρεσπών, τον αποκαλούσαν εθνικιστή και φασίστα...τωρα θα δεις πόσοι "φασίστες" και "εθνικιστές" υπάρχουν με το ξεφτίλισμα που θα φατε στις ευρωεκλογες καο τελη Ιουνιου στις εθνικες εκλογες. Ο Ελληνας αν του πειράξεις την Πατρίδα και την Θρησκεία δεν συγχωρεί και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε και τα δύο. Γι'αυτό θα εισπράξει τώρα στην κάλπη, το αντίτιμο της προδοσίας της Μακεδονίας και των ψεματων που παραμυθιασε τον ελληνικο λαο. Ελπίζω σύντομα να πέσει στα πραγματικά ποσοστά του, το 6-7%. Εκεί που ήταν πριν τον ψηφίσουν, πρωην Πασοκο που θα πανε σε διάφορα κόμματα τωρα και απογοητευμένοι Έλληνες που πίστεψαν τα ψέματα του Τσιπρα.
      Η αριστερή παρένθεση ευτυχώς περνάει και πιστευω ανεπιστρετί

      Διαγραφή
    13. ΨΗΦΊΣΤΕ ΌΠΟΥ ΘΈΛΕΤΕ
      ΜΗ ΛΈΤΕ ΌΜΩΣ ΑΝΑΛΉΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΊΕΣ ΣΑΣ
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
      ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΕΚΤΙΜΉΣΕΤΕ ΣΩΣΤΆ ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
      ΟΙ ΠΌΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΈΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΌΜΜΑ ΜΝΗΣΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΔΙΆΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΆΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΖΟΥΔΕΣ.

      Διαγραφή
    14. ΨΗΦΊΣΤΕ ΌΠΟΥ ΘΈΛΕΤΕ
      ΜΗ ΛΈΤΕ ΌΜΩΣ ΑΝΑΛΉΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΊΕΣ ΣΑΣ
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
      ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΕΚΤΙΜΉΣΕΤΕ ΣΩΣΤΆ ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
      ΟΙ ΠΌΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΈΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΌΜΜΑ ΜΝΗΣΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΔΙΆΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΆΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΖΟΥΔΕΣ.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο