Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η υγεία στην εντατική!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  Είναι καθημερινή διαπίστωση όλων μας πως οι δομές υγείας, όπως κι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν με τραγικές ελλείψεις, συνέπεια της υποχρηματοδότησης, που επιβάλλουν οι εφαρμοζόμενες βάρβαρες, νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικέςκυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.
    Στην Αιτωλοακαρνανία η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτη, είναι φρικτή! Η δημόσια υγεία στο νομό βρίσκεται στα όρια της πλήρους κατάρρευσής της, με τα νοσοκομεία Αγρινίου- Μεσολογγίου και τα κέντρα υγείας να έχουν σημάνει κόκκινο εδώ και πολύ καιρό, με σοβαρότατες ευθύνες και των διοικήσεων. Έχουν χαθεί ζωές και οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται.Την ίδια στιγμή ανθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας, που αντιμετωπίζει την υγεία και την ανθρώπινη ζωή ως εμπορεύματα............



   Σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, με θέμα την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, χωρίς αποτέλεσμα. Είναι προφανές πως οι διαπιστώσεις και τα λόγια δεν αρκούν. Είναι η ώρα, η  κοινωνία να περάσει σε δράση. 
     Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να εγκαταλείψει το ρόλο του ενδιάμεσου παράγοντα μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και κεντρικής εξουσίας, για να εκτονώνει το θυμό των πολιτών. Αντίθετα οφείλει να ενεργοποιηθεί άμεσα και να κινητοποιήσει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες. Ο Δήμος Αγρινίου αλλά και ο Δήμος Μεσολογγίου, ως οι μεγαλύτεροι Δήμοι του Νομού, αλλά και ως έδρες των δύο Νοσοκομείων που καταρρέουν, έχουν την ευθύνη να κινητοποιήσουν όλους τους Δήμους του νομού, καθώς και όλους του συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς.
     Τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στις δημόσιες δομές υγείας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους εκεί, μας αφορούν όλους.  Η κινητοποιημένη κοινωνία είναι η μόνη δύναμη που θα δώσει λύσεις. Η Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Αγρινίου καλεί το λαό του νομού μας σε διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία των δομών υγείας. Μόνο με την αδιάκοπη πίεση των πολιτών, οι Δήμοι αλλά και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δημόσιων δομών υγείας θα θορυβηθούν και θα τεθούν προ των τεράστιων ευθυνών τους. Καταστούμε σαφές ότι η χρηματοδότηση των δημόσιων-κοινωνικών αγαθών και πρώτα απ’ όλα της υγείας, αυτονόητα επιβάλλεται να αποτελεί πρώτη και άμεση προτεραιότητα από μέρους  της πολιτείας και  όχι η αποπληρωμή του φαύλου, παράνομου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους.
  Να διοργανωθεί για το σκοπό αυτό, άμεσα, Παναιτωλοακαρνάνικο συλλαλητήριο με τη συντονισμένη δράση όλων το φορέων!
Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας!
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και το απαιτούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο