Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο (φωτο)




Ρεπορτάζ για την απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 –στην κεντρική πλατεία ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ 24 ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ακολουθησε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης!

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ στο Αγρίνιο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας που προκηρύχθηκε για σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Στην πλατεία Δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν μέλη των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, (στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ.) που διαδήλωσαν κατά των σκληρών μέτρων, με αιχμή το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ στο απυρόβλητο δεν έμειναν και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Αγρότες έκλεισαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης την οδό Ι. Σταϊκου με τρακτέρ, ώστε να μην χρειαστεί να τα ανεβάσουν στην πλατεία, ενώ η κίνηση των οχημάτων γινόταν εκ περιτροπής. 
      Πρώτος ομιλητής στη σημερινή συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Νομού Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής:.........



«Αποφασίζουν αύξηση του ορίου ηλικία για συνταξιοδότηση στου πάντες, στα 67 χρόνια. Και στα 62, με 12.000 ένσημα, ακόμη και για κάποιες κατηγορίες βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Από το 2021 τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση θα καθορίζονται με βάση το προσδόκιμο ζωής. Στην Ε.Ε. έχει καθοριστεί για τα 71 χρόνια… Ζητάμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών , αντισυναξιουχικών, αντεργατικών μέτρων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα πριν τις περικοπές.  Μαζί με τους εργάτες, τη νέα γενιά, τους φτωχομεσαίους επαγγελματίες οικοδομούμε κίνημα ανατροπής απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου και των κομμάτων που τιε υπηρετούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρουλής.

     Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Χρήστος Κοδέλλας, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, που χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση του Αγώνα».  Να νιώσουν τη δύναμή μας και να τη νιώσουμε κι εμείς. Τρομάζουν στην ιδέα ότι ο λαός δεν θα είναι θεατής. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες σε εγρήγορση. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις – ορμητήριο πολέμου στη Συρία και άλλες χώρες. Να απομονωθεί η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή που σπέρνει το μίσος ανάμεσα στους λαούς», ανέφερε κατά την αρχή της ομιλίας του.
     Σε άλλο σημείο τόνισε ότι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι και οι ανασφάλιστοι, ανεξάρτητα από τον τομέα δουλειάς θα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη, καταλήγοντας με το ότι «θα πρέπει να φύγουν από τους εργαζομένους οι αλυσίδες τις εκμετάλλευσης». «Είμαστε σε επαγρύπνηση. Η εργατιά να δώσει την απάντηση που πρέπει. Ψηλά το κεφάλι. Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση, τώρα όλοι στους δρόμους, θα τα καταφέρουμε», είπε στο τέλος της ομιλίας του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ OMIΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι νέοι και νέες. 
Η σημερινή μας απεργιακή συγκέντρωση, είναι ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στέλνουμε μήνυμα! Να τρανταχτούν γερά, κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι. Να νιώσουν τη δύναμή μας και να την νιώσουμε και εμείς! Την σημερινή όπως και την προηγούμενη γενική απεργία την φοβούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει! Ξέρουν από τι κινδυνεύουν! Ανησυχούν και μόνο στην ιδέα ο εργαζόμενος λαός να γίνει αληθινά πρωταγωνιστής και όχι θεατής, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο. 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 
Οι ραγδαίες εξελίξεις της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη γειτονιά μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατικής απειλής», κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη απεμπλοκής του λαού από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους στόχους της αστικής τάξης. Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να είναι σε εγρήγορση. 
Να τι πρέπει να επιδιώξει το εργατικό – λαϊκό κίνημα. : Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες. Ο λαός μας να αγρυπνά, να μην ανεχτεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του, στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας". Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας. Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς. Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 
Μαζί με την οργάνωση της αντεπίθεσης στην επίθεση του κεφαλαίου στο εισόδημα και τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα σε όλους τους τομείς, την πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας προβάλλει σταθερά την ανάγκη αντίθεσης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ο προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα από την κυβέρνηση και οι δηλώσεις Κατρούγκαλου, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, δίνουν μια πρώτη, αλλά σαφέστατη, «ακτινογραφία» όσων σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, χωρίς βέβαια να μιλάμε εδώ για τα άλλα μέτρα φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων και αναδιανομής του πλούτου υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.
Χοντρικά, περίπου 1,8 δισ. ευρώ στο σύνολο θα χάσουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, μόνο μέσα στο 2016, είτε με νέες αυξημένες πληρωμές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε μέσω καθυστερήσεων και περικοπών που θα κάνει το κράτος στην απόδοση των συντάξεων, των εφάπαξ και αλλού. Νέο μαχαίρι θα μπει και στις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και Πρόνοιας, μέσω και της παραπέρα ενοποίησης των Ταμείων, αυτήν τη φορά σε ένα υπερ-ταμείο για όλους, όπως δείχνουν τα πράγματα.
Επομένως, ένα το κρατούμενο ότι τα σχέδια της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό θα φέρουν σε ακόμα χειρότερη μοίρα εργαζόμενους και συνταξιούχους. Κι αυτό χωρίς να ξέρουμε ακόμα ολόκληρο το σχέδιο, σημαντικές πλευρές του οποίου παραμένουν σκόπιμα κρυφές από την κυβέρνηση, που επικαλείται τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.Από την κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων, θα κριθεί κατά βάση το ύψος και το εύρος των νέων περικοπών στις συντάξεις, για τις οποίες η κυβέρνηση προτείνει ως ισοδύναμο την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, όχι βέβαια μόνο στους εργοδότες, αλλά και στους ασφαλισμένους! Θα τα πάρει, δηλαδή, πάλι από την τσέπη τους, για να καυχιέται μετά ότι «έσωσε» τις συντάξεις τους!
Επομένως ο «κύβος ερρίφθη» για τις επόμενες σκληρές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η αρχή μιας μακράς πορείας παρεμβάσεων για τη βιωσιμότητα του συστήματος, που επικαλείται και η σημερινή κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει τη σφοδρή επίθεση.
Συνάδελφοι/σσες
Κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και σ' αυτό το κλίμα δίνεται σήμερα η μάχη της νέας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας.  Η ανάγκη, να απαντηθεί η αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, να εμποδιστούν τα μέτρα έκανε τη σημερινή απεργία να είναι επιτακτική.Πολύ περισσότερο που η σημερινή απεργία της έρχεται σε συνέχεια μιας μαζικής απεργιακής κινητοποίησης στις 12 Νοέμβρη. Επομένως, ο πήχης μπαίνει ψηλότερα για τα συνδικάτα, τώρα που οι αντιασφαλιστικές ανατροπές έχουν διευκρινιστεί κι άλλο, επαληθεύοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα της μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση. 
To Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για Ασφαλιστικό, Προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Σαφής είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης και ανοχής από κόμματα και το λαό στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και κουβαλούν μαζί τους σημαντικό πολιτικό κόστος.
«Εθνικός διάλογος» για τις αναδιαρθρώσεις, που «θα γίνουν έτσι κι αλλιώς»
Η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γίνεται για να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να εξασφαλίσει ένα και μοναδικό στόχο: Να καλλιεργήσει κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχει ήδη δρομολογήσει μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, την ψήφιση, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες, προαπαιτούμενων και την προετοιμασία νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Επίσης, η σύγκληση του Συμβουλίου συνδέεται και με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, στο πλαίσιο των οποίων η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, απαιτώντας απ’ αυτόν επίσης ανοχή και συναίνεση στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.
Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο - παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η όποια συζήτηση και η κατάθεση των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων, κάλλιστα μπορεί να γίνει στα πλαίσια των διαδικασιών της βουλής.
Καμία συναίνεση, καμία ανοχή. Ο λαός να ορθώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη του, για να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, να ανατρέψει τελικά το ίδιο το σύστημα, που φέρνει κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους
Το γεγονός, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανανεώσει τη συναίνεση από τα κόμματα που τη συνέδραμαν στην ψήφιση του μνημονίου, με «τσόντα» αυτήν τη φορά και την Ένωση Κεντρώων, δείχνει ότι στις προθέσεις της είναι να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο και γι' αυτό χρειάζεται την πολιτική και κοινοβουλευτική συστράτευση των άλλων αστικών κομμάτων.
Αν ήταν να κάνει φιλολαϊκές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, είναι βέβαιο ότι δε θα ανησυχούσε για τις κοινωνικές αντιδράσεις και τους κραδασμούς που προκαλούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Επομένως συνάδελφοι, όλα δείχνουν ότι έρχεται βαρύς χειμώνας για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως και ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή λαϊκή απάντηση και νέα κλιμάκωση μετά την απεργία, τα μέτρα αυτά θα πλακώσουν κυριολεκτικά την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Ας πάρουμε το παράδειγμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, από τις συντάξεις του οποίου, πέρα από τους αγρότες, ζουν κι ολόκληρες οικογένειες με ανέργους στην επαρχία. Στον προϋπολογισμό εγγράφεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 102 εκ. ευρώ μόνο για το 2016 και ταυτόχρονα μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 145 εκ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, μεγαλύτερη φτώχεια για τη μικρομεσαία αγροτιά και, σε μια πορεία, χιλιάδες ανασφάλιστους αγρότες, μαζί και οι οικογένειές τους, αφού δεν θα μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ. Ανάλογα παραδείγματα για τις συνέπειες των νέων ανατροπών μπορεί να αναφέρει κανείς για τους μισθωτούς, αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους.
Βασικό ζήτημα η κατεύθυνση του αγώνα
Το βήμα που έκαναν στην προηγούμενη πανεργατική απεργία όπως και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι, ξεπερνώντας το φόβο, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, πρέπει να συνεχιστεί. Χρειάζεται, όμως, να προκαλέσουν κι άλλους να το κάνουν. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος, η πιο καλή παρακαταθήκη για τη συνέχεια.Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταθέσαμε στα συνδικαλιστικά όργανα την πρόταση για κλιμάκωση με απεργία σήμερα, δίνοντας βάρος στο περιεχόμενο και στην κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζομένων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δυσκολεύει την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά της στην προσπάθεια να πάρουν μέτρα, που υποβοηθούν την καπιταλιστική ανάκαμψη, ρίχνοντας στον Καιάδα ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι ταξικές δυνάμεις και άλλοι τίμιοι αγωνιστές που δρουν μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων, αναδεικνύουν το στρατηγικό χαρακτήρα της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα μέτωπα, τους πραγματικούς υπεύθυνους και το στόχο τους να ρίξουν ακόμα πιο κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης, για να δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας που τους δυσκολεύει.
Παράλληλα με τη διαφώτιση, δίνουν και τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, κόντρα στα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε όλες τις εκδοχές του. Τα παραδείγματα είναι πολλά και βγάζουν μάτι...
Την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις αγωνίζονται να σηκώσει ο λαός κεφάλι, να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στις επιχειρήσεις, να πάρουν ευθύνη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην οργάνωση του αγώνα, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες μηχανορραφούν στις πλάτες των εργαζομένων.
Με νοθείες και παρατυπίες στα συνδικάτα, ακόμα και με σωματεία - «μαϊμού», στήνουν βιομηχανία παραγωγής νόθων αντιπροσώπων στα συνέδρια Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, με στόχο να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον αρνητικό για τους εργαζόμενους συσχετισμό στη ΓΣΕΕ, που κάνει συνέδριο τον ερχόμενο Μάρτη. Αυτή είναι η μόνη τους έγνοια: Να κρατήσουν τις καρέκλες που τους εμπιστεύονται η εργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση, για να κόβουν και να ράβουν όλοι μαζί σε βάρος των εργαζομένων. Καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι σε τέτοια φαινόμενα.
Η αποστροφή των εργαζομένων για το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού εκφράστηκε περίτρανα στην προηγούμενη απεργία, εκφράζεται και σήμερα με τη συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήρια του ΕΚΑ. Εντείνουμε την προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος και της απαλλαγής του από την επιρροή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου. Πολύ περισσότερο που μπροστά μας έχουμε άμεσα τις αλλαγές στο Εργασιακό και η κυβέρνηση ζεσταίνει ήδη τις καρέκλες του «κοινωνικού διαλόγου»...
Συνάδελφοι /σσες, Να νιώσουν τη λαϊκή αντίθεση
Το  «ούτε λεπτό για χάσιμο» δεν είναι απλά σύνθημα, αλλά κυριολεξία αυτές τις ώρες. Από τη δουλειά που κάνουν τα ταξικά σωματεία, από την επιτυχία της προσπάθειας που γίνεται να ενισχυθεί το απεργιακό κλίμα και οι αγωνιστικές διαθέσεις, πρέπει περισσότεροι εργαζόμενοι να μπουν στη μάχη της οργάνωσης της πάλης. Η πείρα από την απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι πολύτιμη και δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια να κινητοποιηθεί περισσότερος κόσμος. Το Ασφαλιστικό είναι «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, συνταξιούχους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ανεξάρτητα από ηλικία και τομέα δουλειάς. Αυτό πρέπει να το νιώσουν καλά στο σβέρκο τους η κυβέρνηση και η εργοδοσία, να πάρουν το μήνυμα πως δεν θα περάσουν «άβρεχτοι» για την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, για τις μιώσεις σε μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την άγρια φορολόγηση των αγροτών, τις κατασχέσεις, όσα σχεδιάζουν σε βάρος του λαού.
Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την Κοινωνική Συμμαχία!
Να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα, θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της Κοινωνικής Συμμαχίας.Της ανασύνταξης του κινήματος. Αυτός είναι ο δρόμος, ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ………….
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο