Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σεκιουριτάδες για να φυλάνε τις ελιές στη Σταμνά!

      Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό και ποιος ξέρει τι άλλο θα προλάβουμε. Όπως μας μεταφέρουν αναγνώστες στην περιοχή της Σταμνάς αγρότες αποφάσισαν να προσλάβουν σεκιουριτάδες για να φυλάνε τις ελιές τους! 
  Ναι, σωστά διαβάσατε. Πρόκειται για ελιές “Καλαμών”, που το μεγαλύτερο ποσοστό τους το παράγουμε εδώ εμείς στην Αιτωλοακαρνανία αλλά ουδέποτε μπορέσαμε να το πιστοποιήσουμε. Αυτές λοιπόν οι ελιές φέτος αποκτούν μεγαλύτερη σημασία γιατί είναι μικρότερη η παραγωγή, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι γίνονται και περιζήτητες!..........



    Είδαν κι απόειδαν, λοιπόν, και οι αγρότες και επειδή δεν μπορούν οι άνθρωποι να φυλάνε καραούλι όλη μέρα πήραν ασφάλεια για τη σοδειά τους! Βέβαια, από τη μία, αυτό βοηθά και την καταπολέμηση της ανεργίας. Κάποιοι θα πάνε να φυλάξουν επί πληρωμή. Όμως αν φτάσαμε να φρουρούμε τις ελιές καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει έτσι και πέσει καμιά κανονική πείνα.
       Άσε που τελικά λιμενικοί προσλαμβάνονται γιατί καταλάβαμε ότι έχουν σύνορα και οι θάλασσες… Σχεδιάζεται κι αυτή η “αστυνομία φύσης” γιατί κατάλαβαν ότι σε ολόκληρη την ύπαιθρο κάνουν κουμάντο όσοι έχουν τα καλύτερα όπλα… 
       Τελικά οι μισοί θα φυλάνε τους άλλους μισούς όπως πάει το πράγμα, απλά και μόνο γιατί τα προηγούμενα χρόνια τα αφήσαμε όλα αφύλαχτα και χύμα!
    Πιθανώς γιατί έρεε το χρήμα άφθονο κι ελάχιστα πράγματα ήταν άξια για να τα φυλάει κανείς…

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο