Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η Βόνιτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ)







     Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Βόνιτσας Αγίου Σπυρίδωνος στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό Ιερό Ναό.
    Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε – όπως κάθε χρόνο – ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ο Άγιος Σπυρίδων είναι και κατ΄ εξοχήν θαυματουργός Άγιος…. Μέσα στο απολυτίκιό του φαίνονται θαυμαστά θαύματά του, τα οποία ιδιαιτέρως διδάσκουν όλους μας…......



     Το θαύμα του στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο αποδεικνύει την αλήθεια της ορθοδόξου πίστεως, την θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το θαύμα κατά το οποίο ο Άγιος Σπυρίδων μίλησε με την κεκοιμημένη κόρη του, αποδεικνύει την πέραν του τάφου ζωή και την ανάσταση των ανθρώπων. Και το θαύμα δια του  οποίου μετέβαλε το φίδι σε χρυσό ο Άγιος, ομολογεί την αγάπη του Αγίου στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, στον έχοντα ανάγκη…..
     Ο Άγιος μας καλεί να πιστέψουμε και να ομολογήσουμε την θεότητα του Κυρίου μας να δυναμώσουμε την πίστη μας στην αιώνια ζωή, να αγαπήσουμε και εμείς τον συνάνθρωπο σήμερα με την φοβερή δυσπραγία…..»

      Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Λαυρέντιο Καρανάσιο. 
     Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, στην πόλης της Βόνιτσας παρουσία πλήθους πιστών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Βόνιτσας.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο