Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σκουπιδότοπος o δρόμος έξω από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου




       Δεν γνωρίζουμε αν στον δρόμο που οδηγεί στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου έχει δημιουργηθεί χωματερή καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή.
     Μπάζα, στρώματα, κλαδιά, παρατημένα σκουπίδια, πλαστικά, ξερά χόρτα, και πολλά ακόμα εύφλεκτα υλικά  έχουν μετατρέψει το χώρο σε ανεξέλεγκτη χωματερή.
    Ο Φίλος μας, ο Κώστας Φουρν που μας έστειλε τις φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται ο χώρος εγκαταλειμμένος στο έλεος των σκουπιδιών, μας επισυνάπτει πρόσφατο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Χρυσοβιτσάνικα Νέα» που γράφει:
      «Στα Κοντοπάλιουρα είναι ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος, όπου υπάρχουν πεταμένα χαρτοκιβώτια, τσουβάλια, μπουκάλια, ρόδες, στρώματα, παιχνίδια, πατάκια, τενεκέδες, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά. Ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον. Η κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτόν είναι κυριολεκτικά εφιαλτική. Προτείνουμε να καθαριστεί ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος και να μαζευτούν τα σκουπίδια που έχουν ριχτεί στις άκρες των δημοσίων δρόμων καθώς και στα ρέματα και στους αγροτικούς δρόμους…..»........



       Ο ίδιος ο Κώστας Φουρν τονίζει: «Νομίζω πως έχουμε πρόβλημα και πως χρειάζεται άμεση λύση. Διαφορετικά βλέπω να ψάχνουμε για άλλη οδική αρτηρία καθώς συνεχίζεται το κακό και τώρα άρχισαν να ρίχνουν σκουπίδια ακόμη και πάνω στο δρόμο.
     Δεν μπορώ να καταλάβω τι νοοτροπία είναι αυτή να πετάμε παντού σκουπίδια και το άσχημο είναι που ρίχνονται και σε δύσβατα μέρη και  καθίσταται δύσκολη η συγκομιδή. Ρε παιδιά αφού εμείς τα γευόμαστε ας προσέξουμε λιγο.
      Αν καταλάβουμε το πρόβλημα και  την όποια διχόνοια την παραμερίσουμε και με την βοήθεια του δημάρχου σίγουρα θα τα καταφέρουμε…».

       Επειδή η καθαριότητα στον Δήμο Ξηρομέρου είναι ένα από τα «στοιχήματα» της νέας Δημοτικής αρχής που μόλις ανέλαβε, ελπίζουμε ότι σύντομα θα φύγουν τα μπάζα και τα σκουπίδια και ο χώρος θα γίνει ξανά όμορφος, περιποιημένος και καθαρός.






6 σχόλια:

  1. Αυτό είναι μια μικρογραφία του επιπέδου του πολιτισμού και της ποιότητας των κατοίκων του χωριού της Χρυσοβίτσας και των γύρω χωριών.Ακόμα και οι ιθαγενείς σέβονται τον τόπο και την ζούγκλα που ζουν.Δυστυχώς ούτε και στους ιθαγενείς μοιάσανε.Ντροπή και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον ανώνυμο απόλυτα,αυτό είναι το επίπεδο των κατοίκων της περιοχής...Ένα ερώτημα έχω:Δεν έχουν κάδους στα χωριά τους?Αλλά το ερώτημα ρητορικό είναι,γιατί και να είχαν πάλι εκεί θα τα πέταγαν,κλασική περίπτωση αμορφωσιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα τα χαλια ειναι χρονια τωρα. αλλα δεν ενδιαφερθηκε κανεις τοσα χρονια. αραγε τους δημοτικους συμβουλους και τους κοινοταρχες γιατι τους εχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά το επίπεδο εδώ στο Ξηρόμερο είναι ιδιαίτερα υψηλό!!! και θέλουμε και τουρισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά το επίπεδο εδώ στο Ξηρόμερο είναι ιδιαίτερα υψηλό!!! και θέλουμε και τουρισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν εφεραν καδους στο χωριο τους πηραν για να βαζουν καλαμποκι για τα γουρουνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο