Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Καράβι που βουλιάζει η Χρυσή Αυγή – Εξηγεί τους λόγους παραίτησης του ο Λ. Σταθόπουλος

Διάλυση έχει «βαρέσει» η Χρυσή Αυγή, με τα στελέχη της να εγκαταλείπουν εν χορώ το πλοίο που βουλιάζει. 

       Μέχρι πρότινος, η ηγεσία του φασιστικού μορφώματος ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και «άδειαζε» τα μέλη της όταν αυτά δεν συμμορφώνονταν με τις εντολές του Νίκου Μιχαλολιάκου. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα, χαρακτηριστική η περίπτωση των Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου, δραστών της επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, που αν και μέλη του φασιστικού μορφώματος οι χρυσαυγίτες φρόντισαν να τους απαρνηθούν μετά τη σύλληψή τους.
      Οπως όλα δείχνουν, ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει απεμπολήσει την κυριαρχία στην οργάνωση και ο εμφύλιος πόλεμος στη Χρυσή Αυγή συνεχίζει να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
    Η εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει αυτήν τη στιγμή δείχνει ότι ίσως και να έχει διαλυθεί πριν καν ξεκινήσει η δίκη..........      Πριν κατακαθίσει η σκόνη από την πτώση των άλλοτε «κάστρων» της ΧΑ σε Θεσσαλία, Ημαθία, Ιωάννινα, Ιόνιο και Πελοπόννησο, ήρθε ένα νέο εκκωφαντικό χτύπημα. Την περασμένη εβδομάδα, ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, ένα από τα πλέον σημαντικά στελέχη της ΧΑ, υπέβαλε την παραίτησή του.
      Ο παραιτηθείς από τη Χρυσή Αυγή δεν είναι τυχαίο στέλεχος. Πέρα από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ήταν και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου.
     Δεν πρόκειται για κάποιο μεσαίο ή τυχαίο στέλεχος. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Αγρινίου, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012 και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
      Στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, με μεγάλη επιρροή στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης. Η παραίτησή του έχει πυροδοτήσει εξελίξεις τόσο στην έδρα του, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, όσο και στην Πάτρα, όπου τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης έχουν ερημώσει.

Η δήλωση
     Ο Λ. Σταθόπουλος δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι υπέβαλε την παραίτησή του «για να χτυπήσει καμπάνα που θα ακουστεί μέχρι τον Κορυδαλλό». Την ίδια στιγμή, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι είναι ο πρώτος που παραιτείται και δεν τον διαγράφουν.
   «Σταγόνα σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι. Το κίνημα που χτίσαμε λίγοι άνθρωποι άρχισε να αλλάζει πορεία μετά τις προφυλακίσεις. Ορισμένα πράγματα με δυσαρέστησαν. Συναγωνιστές μου με έχουν απογοητεύσει και περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους τους, ειδικά μετά τις διώξεις. Εχω σοβαρές ενστάσεις για την πορεία της Χρυσής Αυγής», λέει για τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από την οργάνωση. 
     Μπορεί να καταγγέλλει στο «Εθνος της Κυριακής» τις επιλογές των ηγετικών στελεχών της ΧΑ, ωστόσο δεν πρόκειται για μετανοημένο πρώην χρυσαυγίτη.
«Δεν στρέφομαι κατά της Χρυσής Αυγής. Εχω δυσαρεστηθεί από συγκεκριμένα πράγματα που έχουν συμβεί στο εσωτερικό του κινήματος και αισθάνθηκα ότι η περαιτέρω παρουσία σ” αυτό θα λειτουργούσε ως κάλυψη ή έγκριση σ” αυτά τα φαινόμενα παλαιοκομματισμού».
      Την ίδια στιγμή δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής που έχει στείλει στον Ν. Μιχαλολιάκο και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε. Σίγουρα οι λόγοι δεν είναι ιδεολογικοί, αφού ο ίδιος δηλώνει εθνικιστής και δεν φαίνεται να είχε ενοχληθεί από τον «ακτιβισμό» της ΧΑ κατά μεταναστών -και όχι μόνο- τα χρόνια που ήταν μέλος της.
      Οι συστημικές πρακτικές των βουλευτών της ΧΑ, με τους διορισμούς ανιψιών, φίλων και λοιπών συγγενών, που αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», έφεραν ένα μεγάλο κομμάτι των μελών της οργάνωσης απέναντι στην ηγεσία. Η δυσαρέσκεια που υπάρχει στις τοπικές οργανώσεις εκφράζεται πια και δημοσίως.
       Ο Δημήτριος Κολτσίδας, το νούμερο ένα στέλεχος της ΧΑ στη Λάρισα, είχε επιτεθεί δημοσίως στον ευρωβουλευτή Γιώργο Επιτήδειο για τον διορισμό της κόρης του στην Ευρωβουλή.

Για τα δάνεια
Από τα βέλη του δεν είχε γλιτώσει ούτε και ο Ηλίας Παναγιώταρος, για τον οποίο κατήγγειλε ότι λάμβανε άτοκα δάνεια από τη Βουλή. Οπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», επτά ήταν τελικά οι βουλευτές της ΧΑ που πήραν προνομιακά δάνεια ύψους 10.000-15.000 ευρώ από το ταμείο αλληλοβοήθειας της Βουλής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλη την Ελλάδα αρκετά στελέχη όλων των βαθμίδων έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Και όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι οι τελευταίες…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΑΤΟΥΝΗΣ – ΝΑΣΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Ο ναζί ρόκερ και ο ακόλουθος του Κασιδιάρη
«Ναι, είμαστε μέλη του ελληνικού τμήματος του B&H (Blood and Honour, Αίμα Τιμή)… Ο σκοπός του στη χώρα μας είναι η προσέλκυση της λευκής ελληνικής νεολαίας προς τα δικά μας πιστεύω και την πολιτική δράση. Πραγματική πολιτική δράση που γίνεται από συναγωνιστές έξυπνους και όχι πρόβατα. Αυτός είναι πραγματικός εθνικοσοσιαλισμός, μια μάχη για τη Λευκή φυλή και τα Αρια έθνη και όχι ένα μαντρί με πρόβατα, βλέπε κομμούνια! Οχι πολλά λόγια από φαφλατάδες, μόνο πράξεις!».
     Αυτά είναι τα λόγια μέλους του συγκροτήματος «No Surrender», σε συνέντευξη που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό «Αντεπίθεση», έντυπο του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Τη συνέντευξη υπογράφει ο Γιώργος Μάστορας, γνωστός για τα ναζιστικά του πιστεύω, ιδεολογικός καθηγητής της ΧΑ και σήμερα μετακλητός υπάλληλός της στη Βουλή.
    Ο ίδιος μάλιστα έχει συγγράψει και βιβλίο για την ιστορία της White Power μουσικής ή αλλιώς της μουσικής για τη λευκή φυλή το 2003.

Σοκαριστικό εξώφυλλο
    Σε αυτό το ναζιστικό συγκρότημα, που τραγουδάει στίχους όπως «ο παππούς μου ήταν στα SS», με τους οποίους εξυμνούνται τα τάγματα θανάτου του Χίτλερ, αλλά και επιλέγει για εξώφυλλο δίσκου την εν ψυχρώ δολοφονία Εβραίου κρατούμενου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από αξιωματικό των ναζί, ανήκε και ο Βασίλης Σιατούνης που την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε 11,5 χρόνια φυλάκισης και 7χρονη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» το 2008. Ο καταδικασθείς ήταν επιπλέον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής από το 2007 έως και το 2011 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Αθήνα το 2010.
Αλλά, κατά τα άλλα, τα στελέχη του φασιστικού μορφώματος ισχυρίζονται ότι… «δεν τον ξέρουν, δεν τον είδαν».
     Η παλιότερη συνέντευξη έρχεται να διαψεύσει για μία ακόμη φορά την ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος. Στην ίδια συνέντευξη και αφού εξυμνεί τους σκίνχεντ και τις ιδέες τους, το μέλος του «No Surrender» παραδέχεται ότι είναι όλοι τους μέλη της Χρυσής Αυγής.
     Ο έτερος καταδικασθείς σε 13,5 χρόνια και 7χρονη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για την ίδια επίθεση, Αθανάσιος Στράτος, είχε επίσης παραδεχθεί αρχικά ότι είναι μέλος της ΧΑ, αλλά στη συνέχεια πήρε την κατάθεσή του πίσω. Μόνο που ένα βίντεο-ντοκουμέντο, κατά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη τον Μάρτιο του 2013, μετά την αθώωσή του για ξυλοδαρμό και ληστεία έξω από την Πολυτεχνειούπολη το 2007, τον διαψεύδει.

Ποζάρει περήφανα
Πίσω από τον προφυλακισμένο σήμερα βουλευτή, φιγουράρει ο Νάσος Στράτος. Με καμάρι παρακολουθεί τον Η. Κασιδιάρη να μιλάει για την «επερχόμενη κυριαρχία της Χρυσής Αυγής». Ανάμεσα στο πλήθος, ξεχωρίζει και ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, επίσης καταδικασμένος για το γνωστό ντοκιμαντέρ στο οποίο έλεγε ότι θα κάνει τους μετανάστες σαπούνια…

Μαρία Ψαρά – Λευτέρης Μπιντέλας
ethnos.gr
http://www.agriniopress.gr/

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες αφου ξεκινας με τον σταθοπουλο που ηταν πρωτου τη χρυση αυγη.που ηταν ενταγμενος εννοω ξερει απο κολοτουμπες....οσο για το ξηρομερο αγαπημενο......για ολα αυτα????ας ρωτησουμε την αριστερα που περασαμε ολοι καλα τοτε με τους αναρχοαριστερους

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
Ο Κ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΤΕ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ
ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ.ΤΙ ΕΚΑΜΕ Ο Κ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΕΜΑΚΡΥΝΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πουληθηκε συναγωνιστη αυτο εκανε ο σταθοπουλος οπως και αλλοι...

Ανώνυμος είπε...

Οταν καποιος πορευεται και ειναι σταθερος στην ιδεολογια του και βλεπει οτι το οποιοδηποτε κομμα ή κινημα που ειναι ενταγμενος αλλαζει πορεια δεν εχει δικαιωμα κυριοι εσεις που βγαλατε αμεσως το πορισμα, να αποχωρησει? Γιατι ουτε τον διεγραψε κανεις , ουτε τον απομακρυναν. Και ας μην βιαζομαστε να κρεμαμε ταμπελες και να τα ισοπεδωνουμε ολα... ο καιρος θα δειξει..

Ανώνυμος είπε...

Το πιο σωστό θα ήταν να αναρωτηθεί κανείς τι ΔΕΝ έκανε το κόμμα. Μήπως μερικοί ψιλομέθυσαν απ΄την ανεπάντεχη δόξα κι άλλαξαν πορεία θυμιζοντας παλιές εποχές? κι ίσως ο κος Σταθόπουλος τους ήταν δυσάρεστος γιατί παραμένει στην ιδεολογία του?... λεω μήπως???

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας εσύ που τα ξέρεις τοσο καλά που ήταν ο Σταθόπουλος πριν την ΧΑ. Και ενημέρωσε και τον Μιχαλολιάκο γιατί αν και γνωρίζονται 30 χρόνια προφανώς δεν είναι τόσο γατί όσο εσύ.
Και αφού απομακρύνθηκε ή τα πήρε γιατί το κόμμα μετά από τοσες ημέρες δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση εναντίον του?

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που στρέφεστε κατά του Σταθόπουλου που ήσασταν πρίν τις εκλογές του '12; Πήγατε προχτές στην Χρυσή Αυγή με την κάρτα του Μπαρμπαρούση στα χέρια και νομίζετε ότι είσαστε Εθνικιστές; Αν γνωρίζατε τι έλεγε η χ.α. πρίν τις εκλογές θα τους φτύνατε και θα τους μουτζώνατε με χέρια και με πόδια.Ας μας πει ο Μπαρμπαρούσης πότε πήρε το άτοκο δανειάκι....το πήρε μόλις του ζητήθηκε εγγύηση, ή το πήρε πολύ πρίν....περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ΟΛΟΙ πού ήσασταν όταν ο Σταθόπουλος ήταν στην ΧΑ; Ε;;; Αν πουλιόταν ο Σταθόπουλος δεν θα το καταλαβαίνατε; Αλλά προκειμένου να εξηγήσουμε τα πράγματα όπως μας βολεύει λέμε την... μ....κία μας και παίζουμε με την υπόληψη των άλλων. Αν ήθελε να πουληθεί ο Σταθόπουλος δεν θα το καταλάβαινε κανείς σας... ή μήπως κρίνετε εξ' ιδίων τα αλλότρια (μετ. μήπως κρίνετε με βάση τα δικά σας πεπραγμένα;)

Ανώνυμος είπε...

Αφού η ΧΑ θα βγεί 2ο κόμα ΓΙΑΤΙ να φίγει ο Σταθόπουλος; Γιατί να μην περιμένει για να φάει ΚΙ αυτός; Δεν αναροτιέστε ή μήπως τελικά είστε πρόβατα που μασάνε ότι σας δίνει ο βοσκός σας; ΜΠΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Gemisame opsimous ethnikistes! rotiste na mathete an tolmate pios poylithike kai akriva malista pros mesologgi meria.

Ανώνυμος είπε...

μη ξυνεστε στη γκλιτσα του τσοπανη...γιατι τοτε η μπλε και πρασινη προβια σας θα ξεβαψει... τελικα θα του διαβασει κανεις το καταστατικο μιας και ο ιδιος δεν μπορει? ετσι για να ξερει απο που παιρνει μεροκαματο....τσιπ τσιπ...

Ανώνυμος είπε...

Στο ξηρομερο θα επικρετηση τελικα η νοημοσυνη και το επιπεδο που καποιοι το χασανε επηρεασμενοι απο την Χ.Α. και τον Μπαρμπαρουση,γιατι οι ξηρομεριτες αξιζουν πολυ περισοτερο απο τον μπαρμπαρουση και την Χ.Α. και θα τους στειλουν απο εκει που ηρθαν...γιατι οι ξηρομεριτες δεν εχουν αναγκη απο ψευτομαγκες,γιατι οι ξηρομεριτες εχουν το κεφαλι ψηλα,γιατι οι ξηρομεριτες εχουν μορφωτικο επιπεδο και ας μην το πιστευουν καποιοι..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (xiromeronews) 29 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:45 μ.μ. γίνε περισσότερο σαφής για το Ξηρόμερο, και άσε τις αμπελοφολοσοφίες. Μίλα ξεκάθαρα για το ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς ΣΥΡΙΖΑ που υποστοιρίζεις και μην ντρέπεσαι, και θα κριθείς δεόντως απο τους Ξηρομερίτες.
Η χ.α. είναι ενα απλό κόμμα και τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται. Ο ίδιος ο Εθνικισμός δεν θα πεθάνει ποτέ, οπότε μην κάνεις όνειρα απατηλά!
Οι Ξηρομερίτες έχουν κρίση, και εκτίμησαν ήδη τα παλιοκόμματά σας.


Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ...ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΑΞΕΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ. Ο "ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ" ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΟΤΑΝ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ! ΕΙΣΤΕ ΠΟΟΟΟΟΛΥΥΥΥΥ ΜΙΚΡΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 10¨32 ποιος σου ειπε για εθνικισμο η μεσα απο τα λεγομενα οτι εμεις αγαπαμε λιγοτερο την ΕΛΛΑΔΑ,Δηλαδη εσυ και το κομμα που αντιπρωσοπευεις φοροντας μαυρα ρουχα,αρβηλα,τραμπουκισμους,απειλες,συνθηματα χιτλερικα κ.α.εισται περισοτερο ελληνες απο τους αλλους?ΟΧΙ ΤΗ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΗ ΕΙΣΤΕ..Και πιστεψεμε εχουμε την ΕΛΛΑΔΑ τους ΕΛΛΗΝΕΣ και ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ πολυ πιο ψηλα, και τα σεβομαστε περισοτερο απο εσας..Πεταξε απο πανω σου οτι δεν σε παει μπροστα μην πεφτεις στην παγιδα τους...τον υποτιθεμενο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.. που στο ονομα αυτου κανανε τοσα αισχη...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 9¨26 αυτες τις δυσκολες και ιστορικες στιγμες που περναμε ως χωρα τα μηνυματα που στελνουμε πρεπει να ειναι ΕΝΩΤΙΚΑ μην ριχνουμε και αλλο λαδι στη φωτια.. και δεν ψηφιστηκε η Χ.Α. μονο απο το ξηρομερο συνεπως δεν το χρεωνουμε αποκλειστικα σε αυτους Ανωνυμος 5¨45..

Ανώνυμος είπε...

Για εσένα 6:06 μ.μ.: Κατ'αρχήν το κούφιο σου μυαλό δεν σε αφήνει να καταλάβεις διαβάζωντας το σχόλιό μου, ότι απαξιώνω όλα τα κόμματα μαζί με την χ.α.! Κατά δευτερον, όταν μιλάς για αίσχη, να αναφέρεις συγκεκριμένα τι έχεις στο κεφάλι σου, και να μην <> να περιλάβεις και τα αίσχη που έκανε το κόμμα που ψήφισες.
3ον, μάθε ότι ο Εθνικισμός δεν είναι μόνο Πατρίδα. Πατριδα είναι το χώμα μέσα στα στενά σύνορα του δικού σου μυαλού σου. Εθνικισμός είναι η Πατρίδα με την Πόλη και την Κύπρο μας! Εθνικισμός είναι ο Πόντος, η Μικρά Ασία και Η σκλαβωμένη β.Ηπειρος! Γράμματα ψιλά για το δικό σου μυαλό Πατριώτη....