Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Στον Καρασμάνη με το πακέτο για τους καπνοπαραγωγούς ο «Παπαστράτος»

Τα δύο νέα προγράμματα που ξεκινά άμεσα η εταιρεία Παπαστράτος με στόχο τη στήριξη των καπνοκαλλιεργητών παρουσίασε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ενίσχυση των αγροτών καπνού, η Παπαστράτος θα προσφέρει δωρεάν κατάρτιση σε 120 εν ενεργεία καπνοπαραγωγούς μέσω εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης......
Το πρόγραμμα εστιάζει στις πρακτικές της «Γεωργίας Ακριβείας», με στόχο τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της καλλιέργειας καπνού. Θα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση σε καλλιέργειες και θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η Παπαστράτος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παπαστράτου θα προσφέρει υποτροφίες ύψους 5.000 ευρώ έκαστη σε 20 νεοεισαχθέντες φοιτητές σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ με αντικείμενο σπουδών την αγροτική καλλιέργεια. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές πουπροέρχονται από καπνοπαραγωγικές οικογένειες και θα εγγραφούν στο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε σχολές οι οποίες βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη των οικογενειών των καπνοκαλλιεργητών προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης των παιδιών τους σε πόλεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της εταιρίας, δήλωσε «Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο της Παπαστράτος, προκειμένου να με ενημερώσει για δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας. Πρόκειται για δύο δράσεις οι οποίες έρχονται να προστεθούν στη σημαντική Συμφωνία Συνεργασίας που υπέγραψε πέρσι η Ελληνική Κυβέρνηση με την εταιρία και που θα ενισχύσουν περαιτέρω τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές.»

Ο υπουργός συνεχάρη την εταιρεία για τις δράσεις της αυτές και τόνισε ότι «είναι μια επιπλέον απόδειξη του πόσο καθοριστικά μπορεί να συνδράμει η ιδιωτική πρωτοβουλία στην ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική πολιτική μιας κυβέρνησης και στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μια ιδιαίτερα δοκιμαζόμενη χώρα. Ευτύχημα θα ήταν τέτοιες πρωτοβουλίες να βρίσκουν πάντα μιμητές.»

«Μετά τη Συμφωνία Συνεργασίας που υπογράψαμε με την ελληνική κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2013, σχετικά με την αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου και την εφαρμογή καλών αγροτικών πρακτικών, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Έλληνα καπνοπαραγωγό με δύο νέες δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Στόχος μας πάντα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών καπνών αλλά και των απασχολούμενων στον κλάδο του καπνού που αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα κατάρτισης καπνοκαλλιεργητών μπορούν να βρουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα www.afs.edu.gr.

Υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται έως τις 15 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα υποτροφιών μπορούν να βρουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα www.cityofagrinio.gr.

Υποβολή αιτήσεων θα γίνεται έως τις 10 Νοεμβρίου 2014. Η τελική λίστα δικαιούχων θα ανακοινωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014.
agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο