Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που κατάρτιζε πλαστά έγγραφα στην Πάτρα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που κατάρτιζε πλαστά έγγραφα


Εντοπίστηκε το εργαστήριο που παρασκεύαζαν τα πλαστά έγγραφα στην Αθήνα

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί
 
Κατασχέθηκε πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών, σφραγίδα αλλοδαπών αρχών, ηλεκτρονικός υπολογιστής και εκτυπωτές ...........................
Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στην κατασκευή και περαιτέρω διάθεση πλαστών δημόσιων εγγράφων, διαφόρων χωρών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, προχθές (25-9-2014) το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Σομαλίας, ηλικίας 34 ετών και ένας υπήκοος Ερυθραίας, ηλικίας 31 ετών.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών δημόσιων εγγράφων, καθώς και για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει, ένας ακόμη αλλοδαπός υπήκοος Σουδάν, συνεργός των κατηγορουμένων, ηλικίας 35 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της έρευνας, μετέβησαν στην Αθήνα και εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς, στα Πατήσια Αττικής, κοντά στην οικία τους.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί με δικαστικό λειτουργό πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των δραστών, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

(24) Διαβατήρια διαφόρων χωρών,
(14) Δελτία Ταυτότητας διαφόρων χωρών,
(12) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης,
(8) άδειες διαμονής διαφόρων χωρών,
(5) ζελατίνες με υδατογραφήματα-σφραγίδες διαφόρων χωρών,
σφραγίδα ανάγλυφου εντυπώματος αλλοδαπών αρχών,
(60) έγχρωμες φωτογραφίες τύπου «Διαβατηρίου», αγνώστων ανδρών και γυναικών,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και (2) σαρωτές-εκτυπωτές,
πλαστικοποιητής και συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων,
(4) κινητά τηλέφωνα,
(500) ευρώ
(3) συσκευές αποθήκευσης ψηφιακού υλικού-usb stick και
πλήθος χαρτοκοπτικών και υλικών γραφείου

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τα δημόσια έγγραφα που κατασχέθηκαν, δύο Δελτία Ταυτότητας και μία άδεια ικανότητας οδήγησης Ελληνικών Αρχών, μια άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Τσεχίας και ένα Δελτίο Ταυτότητας Αρχών Βελγίου έχουν κλαπεί από τους κατόχους τους.

Επιπλέον, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κατείχαν για την κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών ικανότητας οδήγησης, ενώ παραποιούσαν τα κλεμμένα ή κενά δημόσια έγγραφα με την αλλαγή των εικόνων των κατόχων τους, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους.

Σημειώνεται ότι, από την μέχρι τώρα έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους περισσότερα από 30.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στις 29-9-2014 στον 6ο Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

 http://www.onairnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο