Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΥ – ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Μαζική συμμετοχή στη Σύσκεψη στα ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

        Mε μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας την Παρασκευή 26/9 από την ΟΑΣ και τη ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε ο καταρροϊκός πυρετός, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος των αγροτών κόντρα στις  αποφάσεις της κυβέρνησης που εξοντώνει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και με τη συρρίκνωση της εξισωτικής αποζημίωσης την οποία δικαιούνται εξ ολοκλήρου και έστειλαν ανυποχώρητο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, το βιος και τη ζωή τους, για τα κέρδη των μονοπωλίων.
    Στη σύσκεψη μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης......   Ο Σπύρος Κοτοπούλης  τόνισε στην ομιλία ότι το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ που δραστηριοποιούνται σε Ομοσπονδίες και Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς Συλλόγους πήραν μια σειρά από πρωτοβουλίες για τον καταρροϊκό πυρετό, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος των αγροτών.Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες, διεκδικώντας με κρατική παρέμβαση να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό και στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών. 
      Επίσης αναφέρθηκε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το συνεπές αγροτικό κίνημα πανελλαδικά και στο νομό μας είχε επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν για τους φτωχούς κτηνοτρόφους κάτω από τις εντολές της Ε.Ε για τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων (σχέδιο δράσης για τα βοσκοτόπια). Τότε κατηγορηθήκαμε από διάφορους καλοθελητές που έσπειραν τον εφησυχασμό στους κτηνοτρόφους (ότι είμαστε κινδυνολόγοι και ότι φέρνουμε καταστροφή). Τα ίδια παπαγαλάκια λένε και σήμερα ότι όλα θα διορθωθούν και ότι θα υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις. Για μια ακόμη φορά λένε ψέματα ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ – ΕΝΩΣΕΙΣ, Συγκυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.      Καλούμε τους ,φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να τους γυρίσουν την πλάτη και να βγάλουν συμπεράσματα μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα ορεινών φτωχών περιοχών του νομού μας κατάσταση που τους οδηγεί στην απόγνωση και την ακραία φτώχεια, που θα επιδεινωθεί με την νέα ΚΑΠ παρά τους πανηγυρισμούς των ευρωλάγνων. 
       Ο Νίκος Μωραΐτης με την σειρά του στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα, προβλήματα τα οποία προκύπτουν όπως ανέφερε από την πολιτική της συγκυβέρνησης και πλήττουν τους φτωχούς κτηνοτρόφους. Η συγκυβέρνηση οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθούν με μπαλώματα να λύσουν το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού. Πρέπει να δοθεί αποζημίωση 100% των απωλειών και σε ζωικό κεφάλαιο και στην παραγωγή και υποστηρίζουν ότι πρέπει παρθούν μέτρα ανακούφισης των μικρών κτηνοτρόφων.
     Στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων». 
     Ο Ν. Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την Ε.Ε. και να κρύψουν κατά βάθος ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.
      Επίσης έδωσαν και νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 8 Οκτώβρη στις 11  π.μ.  στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στο κόμβο της  Αμφιλοχίας που διοργανώνει η ΟΑΣ και η ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας σε συντονισμό με την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης της ΠΑΣΥ στην Τρίπολη για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: