Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αστακος: Ενημέρωση από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Υγιεινής για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την ποιότητα του νερού της πόλης του Αστακού και των υπόλοιπων χωριών....

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αντιδήμαρχος και αρμόδιος για την ύδρευση κος Λαϊνάς Κων/νος, η κα Ευτυχία Διβάρη εκ μέρους της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των παρατάξεων, πρόεδροι και μέλη Των Τοπικών Συμβουλίων, φορείς, επιστημονικό προσωπικό της πόλης του Αστακού και πολίτες από όλο το Δήμο Ξηρομέρου.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε την κα Διβάρη για την παρουσία της, έδωσε το λόγο στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ο οποίος έκανε την σχετική εισήγηση.
Η κα Διβάρη έκανε μια τεκμηριωμένη, επιστημονική και αναλυτική ενημέρωση για την ποιότητα του νερού και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της υγείας των πολιτών.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με όλους τους παρόντες, έγιναν ερωτήσεις – τοποθετήσεις από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους λοιπούς φορείς και επιστήμονες. Δόθηκαν σχετικές απαντήσεις από την κα Διβάρη και ομόφωνα αποφασίστηκε η πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί από όλους, προκειμένου να καλυτερεύσουμε την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας τη σύσκεψη , ανακοίνωσε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να εγκαταλείψει την υδροδότηση της πόλης του Αστακού από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου και να στραφεί προς άλλες πηγές, όπου το νερό θα είναι αρίστης ποιότητας, συνεχές και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της πολύς του Αστακού.






2 σχόλια:

  1. Καλά ξεκίνησε ο κύριος γαλούνης έτσι πρέπει να ενημέρωνη για να γίνονται σωστά οι δουλειές βλέπω οτι θέλει να βάλει τάξη στο δήμο καλό είναι βέβαια να κάνει και μια βόλτα που και που στα χωριά για να δει απο κοντά τα προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ξεκίνησε ο κύριος γαλούνης έτσι πρέπει να ενημέρωνη για να γίνονται σωστά οι δουλειές βλέπω οτι θέλει να βάλει τάξη στο δήμο καλό είναι βέβαια να κάνει και μια βόλτα που και που στα χωριά για να δει απο κοντά τα προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο