Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Με την Βοήθεια στο Σπίτι, στην Μαχαιρά και την Δημοτική ενότητα Φυτειών επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας



      Ο Πρόεδρος  της κοινωφελής επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόδουλος Ρηγάλος επισκέφθηκαν την κοινότητα Μαχαιράς και την δημοτική ενότητα Φυτειών μαζί με τους εργαζομένους στο πρόγραμμα βοήθεια του Σπίτι, μίλησαν με τους ηλικιωμένους και με τους εργαζόμενους  στο πρόγραμμα για την βελτίωση των υπηρεσιών μιας και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για αυτό το σημαντικό πρόγραμμα.....



Η βοήθεια στο σπίτι είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα.
     Το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχονται ποικίλλει και προσαρμόζεται στις ανάγκες των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ το πρόγραμμα λειτουργεί 12 χρόνια .
   Καταρχάς, υπάρχει η διευθέτηση των οικιακών εργασιών. Οι οικογενειακοί βοηθοί ασχολούνται με την οικιακή καθαριότητα. και την τακτοποίηση  του σπιτιού,αναλαμβάνουν την προμήθεια τροφίμων την εξόφληση λογαριασμών καθώς και την ατομική υγιεινή των ηλικιωμένων.
   Οι νοσηλεύτριες μετρούν την αρτηριακή πίεση, το σάκχαροσυνταγογραφούν  και προμηθεύουν  τα φάρμακα,κάνουν αιμοληψίεςενέσεις και εμβόλιαπεριποιούνται κατακλίσεις και τραύματα και ασχολούνται  με την προσωπική φροντίδα των εξυπηρετούμενων.
    Η κοινωνική λειτουργός αξιολογεί τις ανάγκες του προγράμματος και συντονίζει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των ατόμων.
   Συνεργάζεται με το οικογενειακό περιβάλλον του ηλικιωμένου καθώς και με υπηρεσίες που σχετίζονται με τα θέματα που τους αφορούν.
    Ολόκληρη η ομάδα των εργαζομένων συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα όσον αφορά τους ηλικιωμένους και προσαρμόζει το πρόγραμμα της πάντα με βάση τις ανάγκες τους.

     Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Κώστας Γεωργούλας  διαβεβαίωσε στους ηλικιωμένους ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και μετέφερε την βούληση του Δημάρχου κ Ερωτόκριτου Γαλούνη  και των Δημοτικών Συμβούλων ότι θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια.













8 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ, Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΦΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΚΑΛΑΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ,ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ΟΜΩΣ ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΗ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ,ΕΙΣΕ ΟΜΩΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΩΔΕΚΑΠΟΝΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι ακομη μετρηση σακχαρου πραγματοποιειται το πρωι οχι το μεσημερι....που ερχεται η υποτιθεμενη βοηθεια!!!!!!!!!που λεμε...και βγαζουν τις γριες με σακχαρο.λογικο.....τρωνε κατι για να παρουν με τις χουφτες τα φαρμακα.ασε λοπον τις φωτο κ αν σε νοιαζει για ολους αυτους και για αλλους τοσους γερακους προσπαθησε να δωσεις λυση....και αν δεν μπορεσεις τουλαχιστον θα εχεις αλλοθι.......προσπαθησες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές πληρώνονται επίσημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι ώρα πάνε για δουλειά οι κυριες δεν μασ είπανε μονο.... γιατί μετά τισ 9 δεν είναι δουλεία....καφές είναι...πάνε πίνουν τον καφέ τουσ και μετά τη 1 εξαφανιζολ..... έλεγχοσ και αξιολόγηση γιατί δεν γίνεται σαυτες τισ δομές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΡΙΟΥΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ;ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΤΟΤΕ....ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο