Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Θεατρινισμοί» της νέας δημοτικής αρχής Ακτίου Βόνιτσας με αφορμή την καθαριότητα

Γράφει ο: Άκτιος  

     Παρακολουθούμε εδώ και μέρες την κορύφωση των «θεατρινισμών» με την καθαριότητα στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Τα έχουμε χάσει….
     Υποτίθεται ότι η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί να είναι πεντακάθαρος ο δήμος…. 
    Ε, λοιπόν αυτό δεν φαίνεται από τις ενέργειές της. Αντίθετα, οι ενέργειες είναι απλώς φερετζές και κουκούλωμα στους εργολάβους που είχαν αναλάβει τα έργα πολύ πρόσφατα και δεν έκαναν τίποτα… 
     Η ευθύνη του δήμου είναι να προστατεύει την περιουσία του δημοσίου και όχι να καλύπτει απαράδεκτες καταστάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για  τα έργα που δεν έχουν εκτελεστεί...
    Πραγματικά η επιχείρηση καθαριότητας ως ενέργεια φαίνεται ότι έχει έντονο συμβολισμό. Απλά και καθαρά μας λέει: θέλετε καθαριότητα πάρτε τις σκούπες και βγείτε στο δρόμο και εμείς αναθέτουμε στον εργολάβο το έργο για να αρπάξει χιλιάδες ευρώ.....
    Μήπως οι «Θεατρινισμοί» τελικά αποσκοπούν στο να καλυφθούν οι εργολάβοι και η προηγούμενη δημοτική αρχή για έργα φαντάσματα, που ξοδεύτηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοσίου χρήματος......



Ρωτάμε ξανά το δήμαρχο Αποστολάκη:
Έγιναν τα παρακάτω έργα; 

ΒΟΝΙΤΣΑ: 

Εργασίες συντήρησης Σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Ανακτορίου: 
 Εργασίες συντήρησης Δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Ανακτορίου: 
 Τέρμα οι Λακκούβες στη Δημοτική ενότητα Ανακτορίου....

ΠΑΛΑΙΡΟΣ
Καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων ΔΕ Παλαίρου με μηχανήματα...
 Εργασίες συντήρησης Σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Παλαίρου:

ΚΑΤΟΥΝΑ
     Ένας φίλος από την Ενότητα Μεδεώνος μας έστειλε πολλές αποφάσεις από τη Διαύγεια και μας γράφει:  Είμαστε σαν Δημότες σε "ΑΝΑΜΟΝΗ" στην Δ.Ε. Μεδεώνος από τις κινήσεις "εντυπωσιασμού" των νεοεκλεγέντων , για τις απευθείας αναθέσεις έργων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Κύριοι τι πάτε να κουκουλώσετε, τι πάτε να κάνετε γαργάρα; Μόνο στα καφενεία δημιουργείτε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΌ!!!! Μερικές από Δ.Ε. Μεδεώνος:
Έγιναν τα έργα η δεν έγιναν;

Εργασίες συντήρησης Σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Μεδεώνος:

 Εργασίες συντήρησης Δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Μεδεώνος 

     Δεν χρειάζεται  η Δημοτική αρχή να καλύπτει κανέναν εργολάβο. Όσοι έκαναν έργα μαϊμού να αποσταλούν στον εισαγγελέα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έλεγχου και διαφάνειας τι κάνουν;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ  Όλα στο φως. Καμιά σκιά. Καμιά υποχώρηση στο θέμα της διαφάνειας.

13 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΣΟΛΔΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ,ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΒΑΡΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ,ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΖΕΥΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ,ΘΥΜΙΟ ΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν εγιναν ολα αυτα τοτε που εγιναν οι συμφωνιες μεσω διαυγεια... Οι εργολαβοι μηπως πηραν τα χρηματα και τα βρηκαν με τους πρωην φαγανες?? Αγαπητο ξηρομερο σε διαβαζα καθημερινα αλλα τωρα τελευταια πολυ λασπη ριχνεις και δεν ξερω τον λογο..Ξερουμε τις φιλιες του κυριου Κασολα με τον Τσιδημα Βασιλειο και με τον Ζηκο Βασιλειο...Απο εναν που ασχολειται με τα κοινα.Ζαγκανας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακουγεται οτι υπαρχουν τιμολογια από την κατούνα με μεγαλα ποσα απο συγκεκριμενο επιχειρηματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Έβαλες τα χέρια σου κι έβγαλες τα μάτια
    σου"?

    ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ...

    Ανέκαθεν δύναμη αποτελεί ο λαός και αυτό σημαίνει το γνωστό "Φωνή λαού, οργή Θεού".
    Η δύναμη όμως αυτή του λαού για να εκδηλωθεί σε όλο το μεγαλείο της απαιτεί την ύπαρξη "ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ" που θα μπει μπροστά και θα σχεδιάσει, θα συντονίσει και θα κατευθύνει την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !! Και θα "ΤΙΜΩΡΉΣΕΙ"
    Διαφορετικά αντί γιά όφελος προκύπτει συχνά όλεθρος και καταστροφή...
    Κύριοι αν το έχετε καταλάβει είμαστε "ΠΟΛΛΟΙ" για εσάς το θέμα είναι πλέον μονόδρομος....θα γίνουμε η σκιά σας , ο εφιάλτη σας ..

    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ????



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mην ξεχνάμε ότι ο τωρινός Δήμαρχος έχει θητευσει στην Μεγάλη των Πασόκων σχολή όπου το ψέμα και το ασήμαντο είχαν θέση ισχύος.
    Τα πράγματα είναι απλά...βάζουμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ένα φορτηγό κοντά σε δημοτικό (για να το δουν οι Γονείς)να μαζεύει τάχα μου σκουπίδια τηλεφωνούμε στο υπεύθυνο πολιτισμού που έχει και blog να περνάει τυχαία από εκεί με το κινητό του για να φωτογραφήσει το Φορτηγό που μαζεύει σκουπίδια ...και όλα μετά παίρνουν τον δρόμο τους.
    Κάθε τρείς και λίγο αναρτιούνται φωτογραφίες του φωρτηγού (που στη πραγματικότητα είναι ιδιες για να να νομίζει ο ντόπιος ότι η νέα δημοτική αρχή είναι η προσωποποίηση του Αζαξ με αμονιαζόλ.
    Ωχ θεέ μου 5 χρόνια πως αντέχεται αυτή η φαυλότητα..και η ρηχότητα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου κάνεις λάθος τα χρόνια θα είναι δέκα που ο Αποστολάκης θα είναι δήμαρχος. Όσο αφορά την καθαριότητα δεν χρειάζονται φωτογραφίες ο κόσμος βλέπει τι γίνεται. Ένα θα πω βγήκε στον δρόμο ο καταστροφές που είναι μηχάνημα κοπής χόρτων σε δρομούς και κυρίως σε άκρες δρόμου . Το μηχάνημα αυτό ήταν εξαφανιςμλενο τριάμισι χρόνια . Καθαριότητα ξεκίνησε όπως και ο Δήμος που ξεκίνησε να δουλεύει . Το θέμα και το πρόβλημα είναι ότι τοxiromeronews ξεκίνησε βρωμικο πόλεμο και μπερδεύει στα άρθρα του τα πεπραγμένα της πρώην δημοτικής αρχής με της τωρινής . Μήπως επειδή το έχουν το xiromeronews εκτός παιχνιδιού; Μήπως κάποια στιγμή του βιδώσει κανενός και στείλει εισαγγελέα στο xiromeronews για να του πει ο Άκτιος και ο πολίτης Κατούνας τι ξέρει για το θέμα των εγγράφων που παρουσιάζει. Επικύνδινα παιχνίδια ξεκίνησες xiromeronews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Δήμαρχε .
    Θερμή παράκληση, μάζεψε τους αγράμματους, άσχετους και κομπλεξικούς.
    Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ξέρουμε ότι η δεν δικαιολογεί να πληρώσει ο Δήμος κάποιες απαραίτητες και συγκεκριμένες εργασίες, τα απορρίπτει ο Επίτροπος.
    Οπότε υπάρχει κοινό μυστικό τα πλασματικά τιμολόγια.

    Όλοι οι Δήμοι έτσι λειτουργούν ΔΥΣΤΥΧΩΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "...Μήπως κάποια στιγμή του βιδώσει κανενός και στείλει εισαγγελέα στο xiromeronews για να του πει ο Άκτιος και ο πολίτης Κατούνας τι ξέρει για το θέμα των εγγράφων που παρουσιάζει. Επικύνδινα παιχνίδια ξεκίνησες xiromeronews..."

    Αχα...έχουμε και απειλές τώρα;
    Oτι(blog,social media κ.λ.π) δεν συντάσσεται μαζί μας ...το απειλούμε.
    Θέλετε να αποδείξετε ότι κάνετε δουλειά και όχι αέρα κοπανιστό ...χωρίς τυμπανοκρουσίες από τα φιλικά blog (προφανώς όταν μας χαϊδεύουν τα blog είναι καλά!!) πάρτε το φτυάρι και το λοστό και ξηλώστε τα αίσχη της πλατείας που ΕΣΕΙΣ διαλύσατε!!
    Ξηλώστε το καλντερίμι στο ιστορικό κέντρο που ΕΣΕΙΣ ονειρευτήκατε!!

    Δεν έχω αμφιβολίες ότι οι Βονιτσάνοι (το 90%) κοιμούνται όρθιοι όταν έφεραν ξανά στα πράγματα τον αποτυχημένο δήμαρχο .
    Τάζεις λαγούς με πετραχήλια (διορισμούς κυρίως ) και νάτος ξανά στην εξουσία ο αμόρφωτος.

    Αν θέλει να φανεί ότι είναι πραγματικός δήμαρχος ας συγκρουστεί(προς όφελος των πολιτών) με τα τοπικά συμφέροντα..
    ας διώξει τα τραπεζοκαθίσματα μπροστά από το δημαρχείο του ιδιώτη.
    Ας διώξει από το Ηρώο τα τραπεζοκαθίσματα του ιδιώτη.
    Ας εισπράξει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ απο τις καφετέριες της παραλίας τα ενοικια που του αναλογούν.
    Ας απαγορευσει ακόμα και το χειμώνα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Παραλία.
    Ας απαγορευσει τα γελάδια του θείου του απο την Σαλτινη .
    Ας διεκδικήσει την πλαζ της Αγίας Παρασκευής από τα εμπόδια που αυθαιρετα έχει θέσει ως ιδιώτης.
    Ας αποδείξει ότι έχει καλές σχέσεις με τον πολιτισμό κόβαντας τις οποιεσδήποτε επιχορηγήσεις απο κάθε λογής αλογάδες και ποδοσφαιρικά σωματεία.Ας ρίξει χρήματα στο πολιτισμό φτιάχνοντας ΑΜΕΣΑ αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιδρύοντας δημοτική-δανειστική βιβλιοθήκη.
    Ας μειώσει τα τέλη ίδρευσης (έχουμε τα ακριβότερα στην Ελλάδα!!)

    Το ότι στέλνει ένα φορτηγό να μαζέψει τα χόρτα απο το δημοτικό στέλνοντας και το φιλικό του blog να τα φωτογραφήσει δείχνοντας ότι τάχα μου δουλεύει...δεν μου λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Άκτιε,
    Γιατί μπλέκετε τον σημερινό δήμαρχο αφού οι αποφάσεις, τα συμφωνητικά και οι αναθέσεις αφορούν το προηγούμενο Δήμαρχο ; Μόνο ο ίδιος είναι αρμόδιος να απαντήσει.
    Εκείνο που ξέρουμε εμείς ήταν τα χάλι που επικρατούσε στη καθαριότητα, ακόμα και στη Πάλαιρο , με τόσο τουρισμό.
    Εκείνο που βλέπουμε σήμερα εμείς είναι μια σοβαρή προσπάθεια να ξεβρωμίσει ο τόπος σε μικρό χρονικό διάστημα , ακόμα κι αν για σένα είναι «ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ». Έστω κι έτσι , ο Δήμος αρχίζει να καθαρίζεται. ΤΟ ΔΙΚΙΟ , ΔΙΚΙΟ, έτσι ;
    Όταν βλέπουμε να γίνεται κάτι, μην αρχίζουμε να πετροβολάμε. Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας , όχι όλα στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τόσες πολλές προτροπές για το νέο δήμαρχο. Κάνε τούτο , κάνε τ' άλλο. Αυτά δείχνουν πόσο εγκαταλείφθηκε η περιοχή, αφού πρέπει να γίνουν τόσα πολλά.

    Αλλά οι αποφάσεις και οι αναθέσεις του άρθρου αναφέρονται στη πρωην δημοτική αρχή για ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ αλλα κανεις δεν ξερει ( ή ξέρουμε ; ) αν έγιναν
    Όπου πονάει ο καθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορεί να επιληφθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λευκάδας, προκειμένου α γίνει έρευνα για τα αναφερόμενα; Μαζί με αυτό να ερευνηθεί και πόσα τιμολόγια για επισκευές έχει εκδόσει ο κ. Βασίλειος Τσιδήμας για την Δημοτική τουριστική επιχείρηση στην Πάλαιρο και αν έχει εκδόσει ( προφανώς για φιλική εξυπήρέτηση κολητών του) και αν αυτά ανταποκρίνονται στα έργα που έχουν πραγματικά γίνει; Παρεπιπτώντος θα υπάρξεικάποια στιγμή διαφάνεια για την για την τουριστική μονάδα του Δήμου; Έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μπορεί να επιληφθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λευκάδας, προκειμένου να γίνει έρευνα για τα αναφερόμενα; Μαζί με αυτό να ερευνηθεί και πόσα τιμολόγια για επισκευές έχει εκδόσει ο κ. Βας. Τ. για την Δημοτική τουριστική επιχείρηση στην Πάλαιρο και αν έχει εκδόσει ( προφανώς για φιλική εξυπήρέτηση κολητών του) και αν αυτά ανταποκρίνονται στα έργα που έχουν πραγματικά γίνει; Παρεπιπτώντος θα υπάρξει κάποια στιγμή διαφάνεια για την για την τουριστική μονάδα του Δήμου; Έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο