Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Έγκλημα στον Αχελώο....

φωτο αρχείου
 
   Δεν είναι ίσως τυχαίο που στην επικαιρότητα έρχεται ξανά το τεράστιο θέμα των παράνομων αμμοληψιών τώρα που ξεκίνησε εκ νέου η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, …θα έπρεπε όμως να είναι αναμενόμενο. Και για την αστυνομία ήταν, αν κρίνουμε απ’ το γεγονός ότι ενήργησε συντονισμένα. Είχε τις πληροφορίες, παρακολούθησε, συνέλεξε όσα στοιχεία χρειαζόταν και  τελικά, αφού κάτεσχε δυο φορτηγά και έναν φορτωτή, συλλαμβάνοντας τους χειριστές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com η αστυνομία ακολούθησε τα φορτηγά απ’ την περιοχή της Ρίγανης, όπου μέσα στην κοίτη του Αχελώου εκτελούσαν αμμοληψίες, τα σταμάτησε δε στο Κεφαλόβρυσο.
Οι συλληφθέντες εργάζονταν για λογαριασμό ανθρώπων που επανειλημμένως έχουν απασχολήσει τις αρχές, για πολύ σοβαρές, μάλιστα, υποθέσεις. Αυτή την ώρα η προανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη…
Κατά τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές του agrinioreport.com, οι χειριστές ήταν δασκαλεμένοι να υποστηρίξουν, σε περίπτωση εμπλοκής της αστυνομίας, ότι το υλικό προέρχονταν από παρακείμενο χοιροστάσιο, ο ιδιοκτήτης του οποίου εκτελούσε εργασίες διάνοιξης τάφρων για τα λύματα.
Φυσικά, η αστυνομία έχει πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς ισχύει, αφού, όπως προαναφέραμε, παρακολουθούσε τις κινήσεις των μηχανημάτων την ώρα που εκτελούσαν αμμοληψίες στον Αχελώο.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε με ένταση απασχολήσει κατά το παρελθόν, φαίνεται, όμως, ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι παράνομες αμμοληψίες συνεχίζονται στον Αχελώο – και όχι μόνο σ’ αυτόν – και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει έπ’ ακριβώς σε ποια έκταση.
Ούτε βεβαίως να σταματήσει τη δράση κάποιων επιτηδείων που θησαυρίζουν σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών του νομού μας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Και επιμένουμε σ’ αυτό το τελευταίο, καθώς η ίδια η ΔΕΗ έχει παλιότερα επισημαίνει εγγράφως (αριθμ. πρωτ. 307/2161/17-10-06) τον κίνδυνο πλημμύρων, …με απρόβλεπτες συνέπειες!
πηγή:agrinioreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο