Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σύλληψη πολιτικού μηχανικού για πλαστές ταυτότητες και σφραγίδες

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 57χρονος πολιτικός μηχανικός ο οποίος πριν μερικά χρόνια είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη για την εμπλοκή του, μαζί με έναν γνωστό τηλε–δικηγόρο για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα μετά από  σωρεία ενταλμάτων και άλλων διωκτικών εγγράφων που εκκρεμούσαν σε βάρος του. 
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 12 εντάλματα σύλληψης, 5 καταδικαστικές αποφάσεις και ένταλμα βίαιης προσαγωγής, συνολικής ποινής φυλάκισης 23 ετών, για φορολογικές παραβάσεις, πλαστογραφία, δωροδοκία δικαστή και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. 
 
Ο πολιτικός μηχανικός, συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή του Χολαργού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε οικία την οποία βρισκόταν, στην περιοχή του Χολαργού. 
Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
-2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτής και συσκευή τηλεομοιοτυπίας,
-15 σφραγίδες εταιριών, εγχώριων και off-shore,
-33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 45 κάρτες sim,
-52 συσκευές παραγωγής ηλεκτρονικού κλειδάριθμου για συναλλαγές μέσω e-banking (i-code), οι οποίες αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών,
-πλήθος πιστωτικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων,
-διάφορα έγγραφα (ταυτότητες και διπλώματα) των οποίων η γνησιότητα διερευνάται, καθώς και φορολογικά στοιχεία μεγάλου αριθμού εταιρειών.
 
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο