Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τα λαμπρά εγκαίνια του γεμάτου Ιερού Ναού Αναστάσεως Σωτήρος στα Τίρανα

 
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας μετά τον πολυετή ανελέητο διωγμό όχι μόνο επέζησε αλλά χαρίζει πια φως και δύναμη σε όλους τους Ορθοδόξους της Οικουμένης!
 
Τα λαμπρά εγκαίνια του γεμάτου συμβολισμούς νέου Ιερού Ναού Αναστάσεως Σωτήρος στα Τίρανα το αποδεικνύουν. Βέβαια το σημερινό γεγονός μας γεννά και σκέψεις. Στην κατά τα άλλα ορθόδοξη Ελλλάδα μας τι γίνεται; ...
 
Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια εμείς οι Έλληνες μεταδίδουμε και το φως της Ορθοδοξίας όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Μοιάζει όμως τα τελευταία χρόνια να χάνουμε τη δύναμη της πίστης μας, απαξιώνουμε και περιθωριοποιούμε, πολεμάμε κι αποστρεφόμαστε ό,τι ορθόδοξο κι ελληνικό.
 Νομίζω όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε το εξής:
  • Δεν κινδυνεύει η Ορθοδοξία από τους διωγμούς. Άλλωστε η σημερινή ημέρα στην Αλβανία το αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά.
  • Εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε την Ορθοδοξία. Ως η μόνη αλήθεια θα συνεχίσει να υπάρχει στην Οικουμένη.
Το θέμα όμως είναι: θα συνεχίσει να υπάρχει και στη χώρα μας; Κι αν όχι, ποιος τελικά θα έχει κερδίσει; Ας σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά τα πράγματα κι ας αγκαλιάσουμε Πολιτεία και Λαός ξανά την Πίστη μας όπως δείχνουν να το κάνουν σε μεγάλο βαθμό οι Αλβανοί γείτονές μας!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο